Práva na úrade práce pri obmedzenej schopnosti práce
Ake prava ma clovek na urade prace, ak má v posudku od posudkoveho lekara SP poskodenie 35% ,ale nedosiahol na CID, chýba mu este 6 %. Tento clovek si vobec netrufa na manualnu pracu, ale referentka to nechce akceptovat a posiela ho na pohovory do fabrik. Ako sa moze branit, mate s tym niekto skusenost prosim.
@gabrielachochulka nijako....referentka si robí len svoju prácu....aj keby si mal/mala ID, nie je tvojou povinnosťou byť zaevidovaná na UP....
@gabrielachochulka tu mi ti môžeme písať, ale tu je veľmi podstatné, čo je v posudku. Neverím, tomu ak je tam napísané, že nie je vhodná manuálna práca, že ju tam bude posielať. Ak je to tam, treba sa sťažovať.
Sú práce aj pre ľudí, ktorí nesplňajú zťp a id a dá sa nájsť, len treba sa snažiť.
U nás sme hľadali ROK !!! niekoho kto nám bude naozaj len sedieť na recepcií a riešiť kuriérov( oni sami nosia dnu balíky) a bolo nám jedno nech tam aj sedí na mobile celý deň, len nech sa evidujú balíky. Každí mal nejakú výhovorku a dokonca sme aj boli ochotný upraviť pracovnú dobu, aby im to vyhovovalo. Nakoniec sme zobrali mamičku po rodičovskej a tá si to viac váži, ako dáky zťp, či id
@anonym_f5b1cd tak takuto pracu by brala hned
@patrike ale ja tomu rozumiem, len tu vsetci pisu hned o davkach, s prepacenim o odrbavani, ja len chcem najst kompetentnu odpoved, ci ta referentka ma zo zakona zohladnit jej zdr. stav , alebo nie, resp. ci zavazi na urade prace posudok zd SP, ci oni si urobia svoj
@gabrielachochulka nie...referentka nemusí zohladnovať zdravotný stav...ona nie je lekár aby vedela aká práca je pri akej diagnóze vhodná....
@gabrielachochulka nijako....referentka si robí len svoju prácu....aj keby si mal/mala ID, nie je tvojou povinnosťou byť zaevidovaná na UP....
@mogaa to ja viem, za invalidov vraj odvod plati stat, ona nedosiahla invaliditu, tak je na UP
@mogaa to ja viem, za invalidov vraj odvod plati stat, ona nedosiahla invaliditu, tak je na UP
@gabrielachochulka a práve preto si robí referentka svoju prácu...jej prácou je ponúkať prácu uchádzačom na UP....ak by mal daný človek taký zásadný zdravotný problém, tak ID dostane nad 40percent a nemusí byť na UP....
@anonym_f5b1cd tak takuto pracu by brala hned
@gabrielachochulka vidíš mi sme sa rok trápili, každí mal nejaké výhovorky a pani na úrade povedala, takéto prípady, ako si ty nechcú robiť a môžeš im núkať, čo chceš.
Nakoniec som dala ponuku na fb a hneď v ten deň tri mamičky sa ozvali. Teraz dokonca na týždeň tu má pani dcérku v práci, lebo nemala ju s kým nechať. Malá si kreslí, idú sa prejsť po areály, alebo je chvíľu s jednou, alebo druhou kolegyňou v kancli.
dakujem vsetkym za prispevky do diskusie
@gabrielachochulka Nech si vybaví TZP, to dostane ľahšie ako ID. Potom treba na Úrade práce ukázať preukaz TZP a žiadať primeranú prácu. Alebo ju teraz prijmu do výroby, lenže bude musieť priniesť potvrdenie od obvodného lekára, že je spôsobilá prácu vykonávať a to nedostane, vzhľadom na ten umelý kĺb. No tej ceste na pohovor sa nedá vyhnúť.
@gabrielachochulka Nech si vybaví TZP, to dostane ľahšie ako ID. Potom treba na Úrade práce ukázať preukaz TZP a žiadať primeranú prácu. Alebo ju teraz prijmu do výroby, lenže bude musieť priniesť potvrdenie od obvodného lekára, že je spôsobilá prácu vykonávať a to nedostane, vzhľadom na ten umelý kĺb. No tej ceste na pohovor sa nedá vyhnúť.
@aurelia2000 dakujem, rozumiem
@rachel36a len cisto logicky, naco ma merat cestu 60 km tam a spat, aby sa vyvinila a povedala im, ze tu pracu neberie zo zdr. dovodov o to mi ide
@gabrielachochulka pretože ju vyradia z evidencie ak bez dôvodu odmietne pracu

@gabrielachochulka To si uz odbocila od temy, s tym, ako su nastavene zakony nic neurobime. Urad nemoze konat inak, nez podla zakona.
@patrike ale ja tomu rozumiem, len tu vsetci pisu hned o davkach, s prepacenim o odrbavani, ja len chcem najst kompetentnu odpoved, ci ta referentka ma zo zakona zohladnit jej zdr. stav , alebo nie, resp. ci zavazi na urade prace posudok zd SP, ci oni si urobia svoj