Stretli ste sa s týmito požiadavkami v inzeráte?
Mám nastavené emaily z profesie ohľadom logistických pozícii, mám v tom prax tak pozerám po týchto ponukách že keby sa náhodou niečo dobré našlo..
Čítam ten inzerát a tam zrazu že pozícia je vhodná pre ľudí ktorí utiekli pred vojnovým konfliktom . Keď túto jedinú požiadavku nespĺňam tak nemám ani reagovať? 😶 Z toho mi vyplýva že hľadajú výlučne človeka z Ukrajiny.
no hlada ukrajincov, syrcanov a somalcanov, aby robili za par supov vzhladom na zlu situaciu
nesplnas poziadavku pochopenia inzeratu. To je tam na to aby napr ukrainec co by sa im hidil do kramu neeliminoval sam seba hned predom ze mna ajtak nezoberu . Ze buee mat rovnake sance
Akoze ja celkom chapem autorku, je to tam naozaj dost nestastne naformatovane, ako keby ta pozicia bola vylucne vhodna iba pre ludi, ktori utiekli pred vojnovym konfliktom... Aspon keby tam bolo nieco v zmysle: "Pre kazdeho, kto splna pozadovane kriteria, aj pre tych ktori utiekli pred vojnovym konfliktom."
Ja osobne by som na tuto ponuku nereagovala, kedze z tohto mi vyplyva, ze urcite uprednostnia niekoho z uvedenej kategorie.
Akoze ja celkom chapem autorku, je to tam naozaj dost nestastne naformatovane, ako keby ta pozicia bola vylucne vhodna iba pre ludi, ktori utiekli pred vojnovym konfliktom... Aspon keby tam bolo nieco v zmysle: "Pre kazdeho, kto splna pozadovane kriteria, aj pre tych ktori utiekli pred vojnovym konfliktom."
Ja osobne by som na tuto ponuku nereagovala, kedze z tohto mi vyplyva, ze urcite uprednostnia niekoho z uvedenej kategorie.
@oceanahory presne si to vystihla. Tak to mali napísať do toho inzerátu. Zase nie som hlúpa a keby som chcela tak aj napriek tomu skúsim poslať životopis ale trochu nešťastne to sformulovali a prvýkrát také niečo vidím
@anonym_autor Keby inzerát znel, že pozícia je vhodná AJ pre ľudí, ktorí..., tak by som sa o ňu uchádzala, inak je tam jasná požiadavka: Pozícia je vhodná pre ľudí, ktorí utiekli pred vojnovým konfliktom... Keďže som neutekala pred vojnou,tak nie som vhodný kandidát.
Treba poznat sirsi kontext: pri zamestnavani obcanov z tretich krajin maju zamestnavatelia casto zvysenu administratovnu zataz. Tu si ocividne natrafila na zamestnavatela, ktory s tym nema problem a tak to explicitne uviedol aj v inzerate. Ci je za tym aj nieco viac sa dozvies na pohovore.
Takze ak je v inzerate „vhodne pre absolventa“ a ty mas uz 2 roky prax, neposles si zivotopis?
Prvýkrát toto vidiš? Veď to je skoro v každom inzeráte.
@anonym_autor Na tento inzerat by som nereagovala vzhladom na masivny pocet ukrajinskych uchadzacov nemas sancu. Mozno dostanu od statu prispevok neviem. Alebo je charakter prace, ci plat nic moc.. nieco za tym bude
Takze ak je v inzerate „vhodne pre absolventa“ a ty mas uz 2 roky prax, neposles si zivotopis?
@anonym_dc458d Napr. ja by som si neposlala, lebo viem, ze je to velmi juniorska pozicia a urcite uprednostia niekoho, kto im to zoberie za nizsi plat. Ak je to pozicia vhodna pre absolventa, tak im bude suma fuk moja dlhorocna prax a skusenosti, kedze danu pracu zvladne aj absolvent...🤷
Prvýkrát toto vidiš? Veď to je skoro v každom inzeráte.
@anonym_f54c9a áno prvýkrát. Už aj cez rok každý deň pozerám inzeráty čo mi chodia e-mailom a toto vidím prvýkrát. Nepozerám každý jeden inzerát na profesii. Chodia mi len také ponuky v ktorých mám aj prax. Tak som si to nastavila
@anonym_f54c9a áno prvýkrát. Už aj cez rok každý deň pozerám inzeráty čo mi chodia e-mailom a toto vidím prvýkrát. Nepozerám každý jeden inzerát na profesii. Chodia mi len také ponuky v ktorých mám aj prax. Tak som si to nastavila
@anonym_autor ja už som videla inzerát kde vyžadovali ukrajinský jazyk. Takže tak.
@anonym_autor ja už som videla inzerát kde vyžadovali ukrajinský jazyk. Takže tak.
@anonym_f54c9a toto by sa ešte dalo. Mám v práci kolegu ktorý študoval na výške poľštinu - ukrajinčinu , bývalá spolužiačka išla v Prešove na ukrajinské gymnázium s vyučovacím jazykom ukrajinským. Vedia ten jazyk aj Slováci keď sa ho učili . Inak inzeráty kde chceli ukrajinský jazyk som videla, ale takú požiadavku ako v mojom príspevku ešte nie.
@anonym_dc458d Napr. ja by som si neposlala, lebo viem, ze je to velmi juniorska pozicia a urcite uprednostia niekoho, kto im to zoberie za nizsi plat. Ak je to pozicia vhodna pre absolventa, tak im bude suma fuk moja dlhorocna prax a skusenosti, kedze danu pracu zvladne aj absolvent...🤷
@oceanahory absolutne nelogicky argumentujes. Ci uz sa ty rozhodnes poslat alebo neposlat zivotopis kvoli nizkej vyplate, je irelevantne. (Platy su mimochodom uvadzane v inzeratoch, to je uplne ina tema).
Tu ide o to, porozumiet kontextualnemu rozdielu medzi „pozicia je vhodna (aj) pre absolventa“ a pozicia je vhodna (vylucne) pre absolventa“.
Ak dotycnu uchadzac nevidi rozdiel, je asi fer ze mu poziciu vyfukne niekto kto ani nema slovencinu ako materinsky jazyk
Skor by som toto tipla ako temu na rozduchanie vasni.
@oceanahory presne si to vystihla. Tak to mali napísať do toho inzerátu. Zase nie som hlúpa a keby som chcela tak aj napriek tomu skúsim poslať životopis ale trochu nešťastne to sformulovali a prvýkrát také niečo vidím
@oceanahory
@anonym_autor
bežne je v inzerátoch-vhodné pre absolventa,vhodné pre ID.....je to tam preto,že je to nenáročná práca,kde sa dá zaučiť,prípadne nie je fyzicky namáhavá napr.
Roky čítam profesiu,ale toto ma teda nikdy nenapadlo.
vhodné pre XXYY je to preto,lebo sa tam nevyžaduje štátnica zo slovenčiny.
@oceanahory absolutne nelogicky argumentujes. Ci uz sa ty rozhodnes poslat alebo neposlat zivotopis kvoli nizkej vyplate, je irelevantne. (Platy su mimochodom uvadzane v inzeratoch, to je uplne ina tema).
Tu ide o to, porozumiet kontextualnemu rozdielu medzi „pozicia je vhodna (aj) pre absolventa“ a pozicia je vhodna (vylucne) pre absolventa“.
Ak dotycnu uchadzac nevidi rozdiel, je asi fer ze mu poziciu vyfukne niekto kto ani nema slovencinu ako materinsky jazyk
Skor by som toto tipla ako temu na rozduchanie vasni.
@anonym_dc458d Osobne si myslim, ze to nie je irelevantne, zjavne nie som jedina, ktora posudzuje inzeraty aj tymto sposobom a podla mojich osobnych skusenosti, je to uplne na mieste.

Treba citat s porozumenim, JE VHODNA, co ti tie slova evokuju? Ze je to vylucne len pre takych ludi? Boze…