icon

Ponuka bývania výmenou za pomoc pre seniora

adelabanasova
Dnes o 03:04

Mama 82 roč. zostala náhle sama v rodinnom dome. Je čiastočne mobilná , mentalne v poriadku. Odmieta ísť bývať k deťom .
Nakoľko okolo domu sú starosti a aj ona potrebuje nenáročnú asistenciu , uvažuje o poskytnutí bývania niekomu , kto jej pomôže. Co si o tom myslite ?

anonym_174d86
Dnes o 03:22

Ja by som do toho nešla. Je možné, že si nasťahuje do domu zlodejku , fetku , alkáčku . Málokto , kto má príjem uprednostní toto pred normálnym nájmom. Radšej by som si skúsila vybaviť , že cez mesto b k nej chodia opatrovateľka na niekoľko hodín denne. U nás to často vidím. Musí mať ale vybavenú odkázanosť.

anonym_b2c04c
Dnes o 03:56

@adelabanasova Nikdy. Toto je ponuka, na ktorú skočia všetci asociáli v okolí a mamu zničia.
Uvažuj logicky, aké typy ľudí nemajú vlastné bývanie a nie sú schopní zaplatiť si podnájom, kde by žili samí a v kľude?

venom19
Dnes o 04:00

Mozno nejaky rodic po rozvode? Ale tiez si skor myslim, ze by bolo narocne najst zodpovedneho cloveka a nie nejakeho vychcanca

adelabanasova
autor
Dnes o 04:07
@anonym_b2c04c

@adelabanasova Nikdy. Toto je ponuka, na ktorú skočia všetci asociáli v okolí a mamu zničia.
Uvažuj logicky, aké typy ľudí nemajú vlastné bývanie a nie sú schopní zaplatiť si podnájom, kde by žili samí a v kľude?

@adelabanasova
@anonym_b2c04c presne na toto myslím .

dadis
Dnes o 04:29
@adelabanasova

@adelabanasova

@adelabanasova Skus sa popytaj v okoli susedov, ktorych dlhe roky poznate - ze za nejaku odmenu k babke pridu, pomozu atd. Ale urcite radsej by som zvolila profesionalnu sluzbu - ponukaju ju obce, mestske casti. Nastahovat si niekoho cudzieho - to urcite nie. Tam je riziko, ze si nastahujes osobu, ktorej sa prinajlepsom nebudete vediet zbavit, popr. porobi skody na majetku, zdravi... tymto smerom by som nesla (iba ak v ramci rodiny)

13uzivatelka11
Dnes o 04:38

A to naozaj sa nenájde nikto z rodiny kto by sa nasťahoval k nej? Či ste ďaleko alebo je dom už veľmi starý? Prípadne fakt len niekto koho dobre poznáte.

adelabanasova
autor
Dnes o 04:43

Ďakujem za odpovede. Len ste ma utvrdili ze to nie je dobrý nápad. Dnes sa nedá veriť ani vlastnej rodine veľakrát a nie cudziemu.
Poriesime to opatrovateľskú službou.

anonym_507a17
Dnes o 04:56

Určite nie. Zlých ,zákerných, hlúpych ľudí behá po svete neuveriteľné množstvo.

anonym_59f1e3
Dnes o 05:09

@adelabanasova No poviem ti príklad z okolia. Presne takto staršiu pani chodila navštevovať a "pomáhať" jedna žena. Síce tam nebývala, ale babku nakoniec tak zmagorila, že celý dom prepísala na ňu.

anonym_eef0aa
Dnes o 05:56

U nás v dedine bol taký prípad, ale o toho starého človeka sa starala rehoľná sestrička.

anonym_775597
Dnes o 05:59
@adelabanasova

Ďakujem za odpovede. Len ste ma utvrdili ze to nie je dobrý nápad. Dnes sa nedá veriť ani vlastnej rodine veľakrát a nie cudziemu.
Poriesime to opatrovateľskú službou.

@adelabanasova bacha aj na opatrovatelsku sluzbu, su tam vselijaki vychcanci. Aby ste neprisli o dom. Hlavne nech k mame nechodi stale ten isty clovek, aby vo finale mama neprepisala na neho dom za "dobru starostlivost".

anonym_974a92
Dnes o 06:40
@adelabanasova

@adelabanasova

@adelabanasova moja spolužiačka s frajerom tak išli bývať k jednej pani, ktorá potrebovala spoločnosť, poupratovať, navariť, nakúpiť, okolo domu. A oni mali bývanie zadarmo. Vychádzali spolu super, neskôr sa im narodilo dieťa a ešte aj to získalo babku. Ale babka chodila, starala sa o seba. Len nechcela byť sama. Každý kto ich nepoznal, si myslel, že sú rodina. Keď zomrela, jej syn ich vyhodil jak prašivé psy.

anonym_ffeeea
Dnes o 06:52

@adelabanasova nesla by som do toho... skor terenna opatrovatelka na 8 h