icon

16-mesačné dieťa a odrážadlo

8. jan 2023

Ahojte. Vedia sa vaše 16-17 mes.deti odrážať? Naše má 2 odrážadlá na jednom je síce zvyknuté že ho tlačíme my ale na druhom by malo samo. Raz dva krát sa odrazí ale to je asi všetko. Nevie to. Čítala som niekde že autistické deti to nevedia. Ale naše nemá priznaky autizmu....je aj pravdou že nie denne sedí na tom odrážadle. Ale baví ho keď sa môže odrážať. Dá sa to dáko naučiť?

mimi3008
8. jan 2023

Starsi dostal svoje odrazadlo, ked mal 19 mesiacov. Najprv som sa snazila, nech sa po dome na tom pusta, az tak ho to nebavilo, ani vonku. Potom po par dnoch sme sli von my peso a jeho o 8 mesiacov starsi kamarat na odrazadle, tak si ho syncek pozical, lebo jasne, ze chcel uz tiez a vtedy sa nakopol

lenka2710
8. jan 2023

Náš začal na odrazadle par mesiacov pred 2.narodeninami, chvíľu trvalo kým prišiel na to, že ako, ale prišiel a teraz lieta ako drak! Staršia na to nebola, prešla na tom par metrov a hotovo, odrazadlo som niesla pod pazuchou! U nej to prišlo až okolo 4.roka! Zas nie každé dieťa to zaujme a nie každému sa chce 😅🤷‍♀️

hilda08
8. jan 2023

Časom, môj sa naucil ked mal 20 mesiacov, potom dva mesiace pred tretím rokom sa naucil za 4 dni bicyklovať bez pomocných
Ale on na tom odrazadle chodil nonstop, uz som mala nervy, ze nevie ani peši chodit

kamagma
8. jan 2023

Zajtra ma 18m,na takom detskom auticku vie asi od 13m a dnes sme vytiahli motorku po starsej a dokonca vedela aj na tom.

marianarem
8. jan 2023

Tych udajnych kriterii na rozpoznanie autizmu je dnes uz tolko, ze pomaly ziadne dieta neobstoji 🙈 Moj mal teraz 3 roky a stale nevie na odrazadle. Proste ho to nejako nebavi. Tiez vzdy tak ze kusok sa posunie a koniec. Ani ine pohybove aktivity ho nebavia, dokonca ked bol maly a urobil prve kroky, ani to ho nezaujalo 🙂 Takze zacinal chodit 4 mesiace tak, ze obcas si spomenul. Je uplne inak orientovany - intelektual a technik. Mozno aj ten tvoj ma proste ine zaujmy.

petamich
8. jan 2023

nas ma 18M a vie sa odrazat, zacal to robit zo dna na den asi pred mesiacom, mesiac ho mal doma a tlacil ako tatrovku, obcas si nan sadol a ukazala som mu ako a nic a zrazu len prisiel na nom za mnou do spalne 🤷‍♀️ a mam styri kamosky co maju rovnako stare 1.5 rocne deti a neodraza sa ani jedno a nie nevykazuju ziadne znamky autizmu, su to uplne normalne zdravo sa vyvijajuce deti

a inak kazde dieta tusim bude autista podla toho co tu citam temy na MK, tusim primalo sledujem svoje dieta alebo primalo studujem, co su priznaky, lebo take veci sa tu dozvedam 😵‍💫

tani777
8. jan 2023

Ak si odmyslim to,ze starsia zacala samostatne chodit ked mala 17.5m,cize odrazadlo vtedy vobec nehrozilo...tak ju nikdy az tak nezaujalo..99% casu som ho nosila ja,tausto kolobezku..dole kopcom nikdy nesla lebo sa vala,hore kopcom to bolo tazke..na rovinke ako tak,ale to zas nevedela odbocit,furt zosadla,otocila sa cela a tak 🤦‍♀️ teraz ma 5,vyzobrala bicykel a podobne,nula bodov..
Mladsia tiez nema zaujem,ma 2r3m..parkrat na nom sedela,ale nic moc
Podla mna je to prudko individualne,nie kazde dieta je taky typ..nevidela by som v tom autizmus

misinka0611
8. jan 2023

Áno obe deti sa dosť skoro mučili n odrazadle. Dostali ho obe na prvé narodeniny, dcéra 20 m. uz vie ak na kolobežke. Možno len k tomu nemá vzťah, nemusí byt hneď dieťa autistom, u takéhoto malého dieťaťa sa to ani nedá určiť.

ankare
8. jan 2023

Juj, to je ešte skoro na odrážadlo. Neboj, synček nie je autista. Mojich synov to začalo baviť okolo 2 rokov. Začínali na tej malej motorke, čo majú napr. v Tescu alebo v Dračiku, hneď na to Puky odporúčam.

miadi
9. jan 2023

Necitaj hluposti. Mame dve odrazadla no nikdy ho moc nebavili v 16m uz zmakol kolobezku. Tie odrazadla nie su zaujimave pre kazdeho. Niektore su aj zle navrhnute moc siroke neda sa na nich frcat . Radsej mu kup odrzadlo bike 🚴 ked uz.

essenceee
28. jan 2023

ked vie dieta dobre chodit, tak kludne može, pre čo. Kup mu niečo lahučke, aby sa mu dobre ovladalo a nechaj ho, aby sa vozilo

zorkahorka
29. jan 2023

Starsieho syna odeazadlo velmi bavilo,mladsieho menej,ale rad opakuje po starsom a radi sa na odrazadlavh nahanaju. Mladsi syn sa snazil odrazat na odrazadle v 9.m 😀. Znamej dcere to tiez nešlo, ale preto,ze mala slabulinke nohy.aj tie treba trenovat. Ale zas nie vsetky deti to bavi

magda15
Odpoveď bola odstránená