Aké kolieskové korčule pre 3 ročné dieťa?
Chcela by som kúpiť malému k tretím narodeninám korčule. Má nohu číslo 27. Nechcem nejaké prehnane drahé, ale zas ani nejaké nekvalitné lacné. Nejaká zlatá stredná cesta. Mám kúpiť roťahovacie? Ja osobne síce korčulujem, mám Rolerblade korčule už desať rokov, ale nevyznám sa v tom. Máte tipy?
a este som nazoru, ze nemusi mat vsetko 😀 😀 😀 moja dcera....
Necitala som celu diskusiu.. Moj nazor je, ze je to zbytocne.. Susedkina mala nie a nie stat na nich, ked mala 3roky jej Jezisko doniesol.. 😝 .. Teraz ma 5r., a nechce ich.. Tot hold, kazde dieta ine..
Ja som malej kupila teraz, ma 5,5roka.. A za tyzden (3dni na koberci) sa naucila techniku, a super jej to ide.. ;)
Mame Workery, menitelne..na lad, a kolieskove.. nastavitelna velkost.. 😉
my sme kupili zvacsovacie Roces v Auparku (tusim scarlet sport alebo take cosi). taketo http://www.playmaker.sk/kolieskove-korcule-nast...
Nas stali podstatne menej, lebo sme ich kupili v akcii na jesen po skonceni sezony 🙂 Ja som si v detstve vyskusala jazdit na takych plastovych "hrkalkach", a bolo to trapenie, korculovanie ma zacalo naozaj bavit az ked som dostala kvalitne korcule, tak som nechcela dieta odradit lacnymi smejdmi ktore ani poriadne nejdu, otlacaju a pod. - myslim ze je lepsie trochu zainvestovat, v nasom pripade je to na dlho, kedze synovi veeelmi pomalicky rastu nohy (bude mat 4 roky, nosi velkost 25 a rastu mu o 1-1,5 cisla rocne) a potom to pojde este dcere, takze tie korcule vyuzijeme mozno 5-6 rokov. Myslim ze 3rocny to takmer naisto nezvladne, mozno o nejakych 4-6 mesiacov, ale ved si pocka, len je nevyhoda, ze ti uplynie cast zaruky bez pouzivania.
Na tie, co maju vzadu 2 kolieska vedla seba, sme mali zle referencie, ze sa na tom neda dobre jazdit a dieta sa akurat uci chybnu techniku, tak sme ich ani neskusali.
ja som prave včera objednala synovy skoro 4 roky bude mat worker RAPTUX, abec 5, za 25.9 + pošta, nastavitelne v. 29-32
http://sportaktiv.sk/index.php?route=product/pr...
Čo poviete na tieto ?
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=3394139
A dalšia otázka: momentálne máme nožku 17,5 cm. Ktoru velkosť vybrať ? 26-29, alebo 30-33.
Príde mi, že prve už budu aj "vdaka"prilbe malé a druhé zase moc velké. Co myslíte ?
@cikyta zdravim, co sa tyka tych korcul. My sme kupili ako prve tie s plastovymi kolieskami, mala sa v nich naucila, to je pravda korculovat (cca 5 rocna), ale jezisko jej tento rok kupil nove s polyuretanovymi korculami, a hlinikovou konstrukciou a je to rozdiel.
Ako prve sme mali tieto: http://www.worker.sk/2441/ladove-a-in-line-korc... - stoja nam, pouzite rok (mozem posunut "predat" za dobru cenu.. dohodneme sa, ak mate zaujem 🙂, zbytocne nam zavadzaju..
A teraz ma tieto: http://www.worker.sk/3426/kolieskove-korcule-wo...
Tie druhe sa mi zdaju lepsie, aj z hladiska pevnosti a rychlosti.. Ale zas tie prve boli super na zaucanie, lebo su pomale, rozbeh je pomalsi (mensie riziko padov) ako s tymi druhymi korculami.. nestihala za kamaratkami, ktore mali polyuretanove kolieska.. Viac musela zabrat, aby ich dohnala.. 😀 tak sa dobre zapotila..
@cikyta treba brat velkost tak, aby tam bola aj rezerva.. ale zas nie o 3 cisla 🙄 .. 26-29 je na aku velkost nozicky? to rozmedzie? ta prilba jej bude urcite mala? Vacsinou su nastavitelne, nemalo by to byt male..
Ja som kupovala ako samostatne, a v sportisime prilbu za 9,90eur, chranice prisli s korculami za 6eur..
ja som malému kupovala min. rok za 20€, rozťahujú sa 26-32. takže minimálne na tri roky voľba 🙂
@cikyta - Saska bude mat v lete 7 a nosi 28-ku topanku a jej kamosky 29-ky... nekupovala by som väcsie korcule... ona ma inline korcule, nejako na nich nehviezdi, ale jazdit vie... a helma a chranice na kolena a dlane su fakt nutne... nosi ich aj teraz a to uz dlho nepadla...
@anjelicek26 😕 😕 moje dieťa má včil 27 😕 😕
@anjelicek26 Teraz máme topánky č.27 a v apríly 4.roky
Čaute...ja môžem dať info ohľadne predajcu, ale aj spotrebiteľa.
@cikyta k tej sade 1. číslo nekupovať zbytočne veľké a už vôbec nie "rezervu" je to zbytočné, lebo ak sa rozhodnete pre túto sadu, tak keď sa naučí korčuľovať, bude chcieť kvalitnejšie korčule ako tu správne podotkli dievčatá.
2. Prilba je na pevno...nie je tam koliesko na posúvanie🙂
3. štvorročné dievčatko bez problémov zvládne korčuľky s ABEC5 ložiskami a PU kolieskami, práve preto, že sa naučí rýchlo ich ovládať a bude aj korčuľovať...nie len "makať"
4. Prilba aj chrániče sa dajú kúpiť aj samostatne
5. Pozerala by som sa aj na kvalitu koliesok, ložísk a topánky, my korčuľujeme na "sofťákoch" už tretí rok a ešte budeme🙂
@vefi89 - zavisi asi aj od vysky dietata, a chalani vseobecne velka noha 😀 Malej posledne roky rastie nozka len jedno cislo na rok... teraz ma 112cm k tej 28-ke nohe...
@cikyta teraz ti odpíšem ako matka nie ako predajca (aj v albume mám fotku dcéry na korčuľkách)
My sme kúpili rovno kvalitnejšie korčulky, boli od č. 28-31 so soft botou a PU kolieskami, korčuľovať začala keď mala 3a pol roka, korčuluje stále na tých istých (ešte som to nerozťahovala) 😝 a už mala 7 rokov. Je pravda, že sa ťažko kupuje, keď nevieme, či to bude deti baviť, ale pokiaľ to bude namáhavé, tak je to dôvod na to, aby to dieťa nebavilo. A ďalšia vec...ja korčuľujem s malou spolu, čo bol tiež aj dôvod a príčina, prečo ju to baví, lebo samej by sa jej nechcelo. Lebo obuť dieťaťu korčule a "veď korčuluj"...to ho nebude baviť.....ale obuť si s ním korčule je to pre neho lepšie, lebo sa rýchlejšie naučí, pochytí techniku, potiahneš ho za ruku, citi bezpečnosť a blízkosť.
@cikyta ja mozem len pochvalit pristup obchodnika miriamkac, od nich tiez mame tie druhe korcule.. 😉 treba to zvazit, ci predsa radsej nekupit korcule samotne, a k tomu prilbu natrafite hocikde.. my sme 1x mali cyklisticku prilbu, a pohoda.. 😎 ..mozno ma skritizujete,ale tak, radsej nastavitelnu ako vacsie korcule.. 😀
Ahojte,
poradite mi prosim kvalitne in line korcule pre syna a kde kupit? Su dobre aj tie nastavitelne?
Syn my 4,5, uz rok korculuje na lade, hra hokej, miluje korculovanie. My korculujeme tiez, cize na 99 percent ho to aj bavit bude a korcule zdedi o par rokov mladsi brat.
Vobec nemam prehlad v in line korculiach, ake technicke parametre, aka znacka, ake zapinanie atd....
Uz sme raz haraburdu doma mali, ladove korcule Spartan z Workeru, uz sa takemuto niecomu chcem vyhnut. Nakolko syna korculovanie tesi aj bavi.
Dakujem za kazdu radu.
@basky
Nebudem písať konkrétne značky len uvediem parametre:
1. rozťahovacia topánka
+ - jej výhoda: pri deťoch hlavne pri tých, ktoré rýchlo rastú - použitie na viac ako jednu sezónu.
- manipulácia so skeletom, vnútornou vložkou (ako všetko mechanické, možnosť poškodenia mechanizmu) aj keď osobne "klop, klop, klop" som sa nestretla s takou vadou
2. Ložiská tzv ABEC čislo 1-9 čím vyššie číslo, tým kvalitnejšie spracovanie a rýchlosť otáčania
3. Kolieska : vyhnúť sa PVC...či už PU alebo silikon...je na každom osobnom výbere. (rešpektovať tvrdosť povrchu)
Pre 4,5 ročného chlapca sa teraz dosť ťažko hľadajú korčule nerozťahovacie t.j. s pevným číslom ☹ väčšina výrobcov sa prispôsobila dopytu po rozťahovacom skelete, v dnešnej dobe sa robia také už aj lyžiarky, takže kľudne nájdete na trhu aj kvalitné rozťahovačky., zapínanie je prevažne kombinované: šnúrka, suchý zips a bezpečnostná klipsňa
A len podotknem k haraburde Spartan z Workeru...z workeru to možno bolo, ale zn. Spartan je rakúska...

@lili777 no aj moja je obor 105/16 a asi uz aj viac.... ale ja myslim, ze ona by este nezvladla pochopit drzanie tej rovnovahy a pride mi to pre take deti dost nebezpecne. a aj keby sa chcela vozit, asi by som ju musela tlacit a drzat a to by mi moje krize asi nepodakovali 😀, ale to je len moj osobny nazor, nechcem odhovarat 😉 ked mate dom, tak co tak daka trampolina 🙂