icon

Ako vybrať vianočný darček pre 4-ročnú milovníčku šminiek?

5. nov 2023

Ahojte holky 😎 Doma mám 4 ročnu princeznu ktora začína vnimať viac šminkovanie , hlavne lesk na pery a nechty miluje. Prosím , čo jej kupiť na Vianoce , existuje nejaka taka sada ?
Ďakujem 💋

majamat
5. nov 2023

aj tu by mala byt prirodna dekorativka https://www.notino.sk/prirodny-make-up/

lupienokruze
Odpoveď bola odstránená
malasandrika
5. nov 2023

@janinah vysvetli nám, ako môže mať pre dieťa lesk na pery dopad na detskú dušu? Moja dcéra dostala niekoľko takých vecí, ako toto obdobie začalo, tak aj skončilo a neuveríš, doteraz za mnou chodí ráno do kúpeľne so slovami, nech si na tvár nič nedávam. Takže iba toľko k tomu - ako si vychováš, tak máš. Ale tieto Tvoje stredoveké názory sú úplne cez. Ak dávaš vzhľad na prvé miesto, juj no, tak samozrejme, že to tak vyzerá, ak máš zdravý prístup, nič sa stať nemôže.

majulino
5. nov 2023

@nykkushka tu ani tak nejde o plastiky, jasné, že niektoré už preháňajú. Skôr o tu spomínanú detskú kozmetiku, ktorá je občas zložením horšia ako dospelácka. Napr. Aj tá prírodná. Aj keď ani ona nie je 100% čistá, ako si tu poniektoré myslia. To by len museli študovať jednotlivé zložky podrobnejšie.

nevenka
5. nov 2023

Joj, svokra nalakovala nechty nasej 5 rocnej, ked ame sli na svadbu, jemnym ruzovym lakom a muza dvihalo od zeme vtedy, aj jej povedal, ze este je mala na to. Teraz, ked sme boli na svadbe, tak som jej lakovala tiez nechty a dala moj jemny farebny lesk na pery a trocha pudru. Ma 8 rokov. Ako tak ju vnimam, za chvilku bude nosit vlozky 🙈.
Ale 4 rocnemu dievcatku by som take nedovolila, svagrina sa pytala, ci take nieco jej nemaju kupit na Vianoce, ale boli sme s muzom proti, tak vybrali taku cesaciu babiku. Aj to ju bavilo.
Ale spominali tu baby tie sumivky do kupela, nejaky lesk na pery, Alverde by som asi popozerala, to je tak max., na oci urcite nic. Ani lak na nechty. Mna stipu oci po tienoch a to nic nekvalitne nemam, ja som sa v podstate prestala licit uplne, len ked ideme niekam, tak sa nalicim. Aj to mi teci slzy z toho pracku, ako mi to podrazdi oci. 😅

majulino
5. nov 2023

@lupienokruze to ozaj nie je stredoveký názor, len študovanie si zloženia podrobnejšie. Aj zloženie farbív, prídavných látok ako a čím sa vyrábajú, lebo v zložení je už písané len to tá jedna konkrétna látka, ktorá akosi vznikla atď.. nestudujem to ja, ale manžel, ktorý má k tomu vzdelanie. Aj za prírodnou kozmetikou občas stojí svinstvo.

nykkushka
5. nov 2023

@majulino ale ja narážam konkrétne na ten komentár, že z nej vychováva ďalšiu budúcu plastikovú kačicu 🤭🤣🤦🏼‍♀️

kosicanka1
5. nov 2023

V DM drogérii je cely regál s licidlami Alverde - je to certifikovaná Nemecka bio kozmetika - financne prístupná. Tie čínske detske sady v Draciku by som nedávala.

nyphadora
5. nov 2023

Nasa prdelka dostala taky kufrik s make upom, štastna ako blcha je a k tomu česaciu hlavu 😂

nyphadora
5. nov 2023

A značka snails je presne pre deti, laky, šminky zmyvatelne vodou, len aj o dosť drahšie, ale super boli tiež.

zara1357
5. nov 2023

Tie z dráčika neodporúčam( dcérke taký set bol podarovaný a nemohla som jej to odlíčiť z tváre). Takže ak môžem poradím bobo lak(DMko) a labelo farebné na ústa. A osobne si myslím, že pekná mini kozmetická taštička by ju potešila. V dmku min.rok pred vianocami som kúpila sadu frozen ( 2 laky na nechty, 2 držiačiky na nechty a bola tam aj taka mini krabička, nálepky na nechty) a teda veľký úspech to malo.

janage
5. nov 2023

Miesto lesku kúp balzam so včelím voskom s nejakou príchuťou. Pozri na sashe a ber priamo od včelárov. Inak by som neriešila nič. 4rocna je malička a prípadná alergia jej môže poriadne skomplikovať život

jakubkoanjelik
5. nov 2023

@janinah Tvoje dcéry sa ako malé nikdy nechceli "parádiť" ? Nechceli si skúšať tvoj rúž, šaty, vysoké topánky?

judar
5. nov 2023

@janinah to je zial obraz doby...a vo vysledku mlade vysatene napichane 18rocne k tomu a nevedia doma ani pracku zapat ci uvarit si puding :D

jakubkoanjelik
5. nov 2023

@judar a kto vychoval tie mladé napichané čo ani práčku nevedia zapnúť? 😃 nie náhodou janinah a jej veková kategória?

denithestrange1993
5. nov 2023

@janinah neprehanaj,to ze sa malej pacia malovatka este nic neznamena. Rovnako ani ked chalan tuzi po smetiarskom aute tak s najvacsou pravdepodobnostou tym smetiarom nakoniec nebude. Ja som sa straaasne rada malovala,sice nie ako 4rocna ale na prvom stupni urcite. A dnes? Maximalne makeup si dam a dekorativka mi inak nic nehovori.

lenka2710
5. nov 2023

Ja som mojej tiež tuším na 4 ci 5 rokov kúpila kabelku a do nej som jej dala detskú voňavku, balzam na pery, tie zlupovacie laky na nechty, nejaké čačky mačky do vlasov, nálepky na nechty, a do kúpeľa šumivé bomby a ešte nejaké blbosti, celkom sa vtedy tešila ale bolo to len obdobie, má momentálne 9 a musím ju sama napominat, aby si dala balzam na pery, lebo keď fúka vietor, tak ma pery celé červené popraskané

candii
5. nov 2023

Pamätám si ja ako dieťa som mala také plastové, isto sa aj teraz da niečo podobné kúpiť.

uhnakova
5. nov 2023

Mojej dcérke sme kúpili bio malovátka v DMke. Sú v tom 4 farby a štetček. Ďalej má aj nejaký rúž, tiež bio. Kúpili sme jej to, keď mala cca 7 rokov. Zo začiatku ju to bavilo často, ale ten vau efekt rýchlo vyprchal, teraz to vytiahne len občas. A namaľovaná behá len po byte 😀. Najradšej má balzám na pery, ktorý ich farbí na perleťovo, ten si dáva skoro každý deň a ten jej dovolím aj normálne na von.

bucko555
5. nov 2023

Dcéra sa od dvoch rokov lakuje s tými lupatelnimi lakmi, má aj malovátka, balzamy na pery minule sme šli na oslavu dala si moju špirálu ....ja som sa ako decko maľovala a teraz mám 32!a dám si len špirálu

eternity24
5. nov 2023

Ja som mojej z notino obj laky na nechtíky snails. Sú aj sady 3 lakov alebo aj po kuse. Farby sú úplne jemnucke. Aj keď vo fľaštičke je napr. Fialový lak, na nechtiku je farba úplne jemná a pri umývaní ruk alebo večernej sprche je cely lak dole 😉

tamitamitami
5. nov 2023

Za mňa "kozmetika" z hračkárstva nie...to je úplný hnus
Ja by som jej skôr pozrela v DM prírodnú kozmetiku (alverde), určite to bude kvalitou úplne niekde inde.
Kúpila by som nejaký jemný lesk, farebný balzam na pery, možno jemné tiene.

dahra
5. nov 2023

@mvagusta - presne toto aj moja - uplne jej očerveneli líca, drobná koprivka. Staršia nie, ale mladšej sa to spravilo.
Paradoxne najviac sa chceli maľovať vo veku 3-4 roky. A namaľovať sa znamenalo urobiť si pleťovú masku po celej tvári. Potom si niekam ľahli a hneď bolo všetko vymaľované. Som rada, že toto obdobie je za nami.
A k tomu laku z Dráčika - síce dobre sa zlúpne z nechtov, ale na šatách drží ako patex.

milanemila
5. nov 2023

Ja som malej kupila taketo laky na nechty s nalepkami a balzam na pery, to je maximum co takemu malemu dievcatku dovolim (v auguste mala 3,5)
Ja sa nejak vyrazne nelicim, tak zas ostatne malovatka neriesi, len sa jej pacia farebne nechtiky a ruz a este jej obcas streknem na tricko moju vonavku, lebo to mi hovori, ze si ma pripomina v skolke.
Tie klasicke “sminky” z hrackarstva by som urcote nedovolila dietatu davat si na tvar ani 4 rocnemu ani 10 rocnemu, lebo je to hnus 🙈

dagmarovita
Autor odpoveď zmazal
milanemila
5. nov 2023
deedol
5. nov 2023

aj annemarieborlind, aj alverde, aj vsetky ine "prirodne" znacky maju v sebe chemikalie, lebo vsetko je chemikalia (aj voda). v tych prirodnych su casto extrakty z rastlin, ktore mozu byt alergen. nedala by som 4r dietatu nic z toho na tvar a uz vobec nie na oci a usta. o sminkach z dracika sa radsej nevyjadrujem :(

majamat
5. nov 2023

@deedol tak potom treba bvylucit aj mydlo na ruky, sprachac, telove mlieko, sampon ...
lebo je to horsie, ako ta prirodna kozmetika, tam su chemikalie aj umelo vyrobene, neilen prirodne.

deedol
5. nov 2023

@majamat jasne, velmi obmedzujeme aj toto. pri sminkach je vsak problem oko + tenka pokozka viecka, a usta/pery, kde to zas dieta zje.

majamat
5. nov 2023

@deedol prirodna kozmetika sice moze obsahovat latky, tkore dietatu budu vadit, rovnako ako mozu adit aj dospelemi, ale ludia su v kontakte s ovela horsimi chemikaliami, vrtane malych deti a tym sa nikto nezaobera,a le riesi sa prirodna kozmetika.

medzi ocami a perami ej dost rozdiel, lebo produkty na pery sa davaju vyslvoene na pery a olizuju sa, no produkty na oci sa davaju na kozu, nie do oka a problem nei ej koza,a le zanesenie do oka. no malemu dietatu sa nemusia kupvat akurat tiene. staci nieco na pery a licenka napr.
ak dievcatko zaujima licenie,t ak to bude skusat a moze sa stat, ze to skusi s niecim, co naozaj nie je vhodne a to moze mat vacsie nasledky - farby, fixky a pod.