Bicykel pre 1,5 ročné dieťa
Neviete mi prosim poradit ci nie je skoro kupit bicyklik? Rozmyslali sme nad trojkolkou ale bolo nam povedane ze su to vyhodene peniaze. Odrazadlo mam taku klasicku motorku ale malej sa na tom nechce moc jazdit kedze nema nikde vzor - nevidi nas ani kamosky na odrazadle. Napadlo nas ze by sme jej ho kupili na meniny aby sa s nim zoznamila a mozno postupne zacala aj jazdit. Kedy vase deticky zacali na bicykliku s pomocnymi kolieskami? je to vlastne dlhodoba investicia kedze by mal vydrzat do tych 5 rokov.
Paci sa nam nieco taketo http://www.drobcekovia.sk/?str=detail&id=973&se... dakujem
@lenka311 pokial ja viem a co som citala skusenosti tak mozno jedno z dieta z mnohych sa na tom naucilo sliapat a teda v dvoch rokoch snad ziadne. ale urcite aj take existuju. roztocit to koliesko vpredu nie je take easy. skus si to. to skor na tom bicykliku sa nauci pedalovat ale tak skusaj skusaj mozno na to pride.
@katy1979 Dnes som myslela že prídem o chrbát keď som ju zo zadu tlačila... 😉 😉 😉 😉 Ale díky za radu, už mi radili dať na ten bicyklík povrázok a ťahať ju, no bojím sa aby som ju neprekotila doboku... Ak si mám vybrať, tak vďakabohu za plastové motorky 😎 😎 😎 😎 . No krútiť pedálmi je dôležitý základ na bicyklovanie 😉 😉 😉 😉 A na tej trojkolke je super vec tá rúčka aspoň na môj chudák chrbát...
Počkám si... Možno na budúci rok. No zakladateľka témy chcela bicykel pre 1,5ročného, nezabúdaj... aj ona bude nadávať aby sa to podarilo... 🙂 🙂 🙂 🙂
Inak malá sa najlepšie učí pri kamoškiných deťoch keď ich máme všetky vonku, tak sa naučila aj odrážať, teraz ju ledva chytím, tak pôjdeme von, možno sa to naučí 😉 😉 😉
V 1,5 roku nasadol na odrážací bicykel = bicykel bez pedálov (Azub Fík), v 3rokoch nasadol na bicykel 16´´ veľkosť (t.j.pre deti do 7rokov) hneď bez pomocných koliesok. Žiadne motorky, žiadne trojkolky, odrážadlá, malé bicyklíky ani pomocné kolieska nepoznáme. Chodí ako rýchlik, absolútne bez problémov. Nepoznám nič lepšie pre motoriku dieťaťa ako odrážací bicykel.
@lenka311 na icykli sa pedaluje lahsie lebo tlacia na kolesa vahou zvrchu, nasmu to na trojkolke doteraz nejde a na bicykli vedel ked mal necele 2 roky
Inak ja som videla mamicky s takymito detmi na bicykloch co si dali tyc, nieco ako na hrable do zadu za sedadlom to mali pichnute, ci primontovane ci ako.
Náš malý ešte nemal 2, keď začal jazdiť na odrážadle PUKY a bolo to výborné. Rýchlo sa naučil držať rovnováhu a nohy si vykladal na takú plošinku - to veľmi doporučujem, aby to bolo s plošinkou. Všade sme to brávali so sebou - keď mal energiu, tak išiel sám a keď stratil motiváciu, tak som ho ťahala - vpredu som mala stále popruh. Vyložil si nohy a šli sme mojou rýchlou chôdzou.
Keď mal 3 r. kúpili sme väčší model a keď mal 3 apol, dostal pod stromček bicykel 16.
V tom čase ale ešte nevedel pedálovať, lebo sa nič nenaskytlo. Tak sme dostali výborný nápad - bola zima a aj tak sa nedalo ísť von s bicyklom a tak sme poprosili starkého, aby vyrobil taký stojan - urobili sme mu z toho stacionárny bicykel. A bola to výborná zábava, pedáloval nohami, rukami, preliezal ... proste všemožne si to užil.
A teraz asi pred mesiacom - ešte nemá 4 roky - sme s ním vyšli von a dieťa jazdí na bicykli od prvého dňa.
Ešte k prvej otázke - bolo by dobré si overiť, či výškovo bude drobček drobčekovi 🙂 vyhovovať.
Ja by som dala dole kolieska aj pedále a nechala to fungovať ako odrážadlo. Dieťa si vie odrážadlo veľmi užiť, vidím ich okolo nás kopa, aj takých pokojnejších dievčatiek. Ja sama si hovorím, že aká škoda že také nebolo, keď sme boli my deti.
vidim jazdit na bicykli aj ozaj male deticky-ako som pisala ,aj moj starsi syn na nom jazdil od 19m-vtedy bicyklove odrazdla neboli-ale dieta je nesamostatne-nevie schadzat z obrubnika,nevie vytiahnut do kopca,nevie ist same na chodnik-to sa naucia ozaj az vacsie deti.
Bicyklove odrazadlo -ak je lahke-co vacsina aj je-tak to dieta zvladne lavou zadnou-u ml.syna neviem od 20m co je to pomahat mu ist do kopca,na chodik,ci z neho,ist po zlom nerovnom terene-tam sa bicyk s pomocnymi prekoti atd-maly je na STRIDERI absolutne samostatny-to je na nezaplatenie.
Nehovoriac o tom, ze sa bez namahy naucil drza rovnovahu-od 18m pomalym tempom a od 20m lieta ako diablik. Strider ma tiež plosinku na nohy,takze ich už vyklada a spusta sa z kopcov,ci na korculiarskych rampach atd.
fakt by som v dnesnej dobe, ked su taketo odrazadla pristupne,neochudobnila dieta o pocit samostatnosti uz v tak skorom veku-ziadne mamaaaaaa pomoooooz-sa nekona.
Ine maminky malinkych deti na bicykloch su im vzdy v patach, aby pomahali z chodnika,ci nan,do kopca,ci po zlom nerovnom terene.Tie bicylke su tazke a nemotorne pre tak male dieta.
No myslim si, ze bicykel je skor pre 3 a viac rocne deticky. Nech nemaju traumu, ze nevladzu tahat. Naozaj to cyklo odrazadlo je skvela vec. Mame doma Strider a nedam si na neho dopustit. Je lahucky 3,2 kg, kovovy ram (teda hrozi jedine sem tam nejaky skrabancek) a daju sa aj vylozit nohy. Plus naozaj ma velky rozptyl na nastavenie vysky sedadla. V USA na nom jazdia aj rocny len si vymenia kolesa za nafukovacie. Da sa k nemu kadeco podokupovat v pripade potreby. Tie drevene su pekne no od mamiciek som pocula, ze ich musia lepit. First bike je tiez lahucky no ta cena je vyssia ako u Stridera. Su aj ine odrazadla no naco kupovat v ked dieta vyrasie opat vacsie a vacsie. Toto je skvele a tym, ze je lahucke si dieta krasne vie poradit aj s vylozenim na obrubnik. Ja som ho kupovala cez net z http://active-one.sk Pan v obchode bol velmi velmi ochotny a pribali aj dacek 🙂
@denisekkk ahoj,existuje trojkolka- bicyklík aj pre malé 1,5ročné.Pedale sa dajú zablokovať,ak tlačíš. http://www.prenasedeti.sk/obchod/action/product...
..a ešte jedna verzia http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=5809435&tab=14
Nejde len o to vediet ci nevediet sliapat, ale vediet udrzat rovnovahu, ak ma dieta na tom pripevnene pomocne koliecka, tak to nie je bicyklovanie... ale bicykel prerobeny na trojkolku... coz absolutne zbytocne... len aby sa clovek chvali, ze dieta vie bicyklovat... ked sa to potom v 4-5 rokoch skutocne nauci, budete sa tesit zas? Vsetko ma svoj cas a priestor, na co predbiehat? Vo veku 1,5-2 roky je idealne lahucke odrazadlo s 10-kami kolesami alebo kolobezka, ale trojkolesova... Pridava fotky nasho maleho na svojich "vozitkach" zo vcera
urcite kup odrazadlo a ver ze ked je taky ze zacne ho to bavit tak bude v 1,5 rokoch byciklovat..my sme kupili malemu first bike pred 2 mesiacmi takze ken mal 20 mesiacov a toto mame uz teraz🙂
Chod jednoznacne do Strideru - nam sa strasne osvedcil. Najlepsia hracka co sme kedy malemu kupili. Lahucky, prisposobeny na male deti, jednoducho super !
pre 1,5 rocne dieta je skoro kupovat bicykel. ak ma nejaky sviatok, tak by som ho kupila, ale musis ratat s tym, ze chvilku bude lapac prachu. mozem odporucit JD bug odrazadlo, na kt. sa daju neskor pripevnit pedale http://www.insportline.sk/625/spartan-jd-bug-od... Mame a mozem len odporucit, pozri tiez na youtube...nas maly ho dostal ked mal dva roky a teraz po 3 mesiacoch zacina na nom bicyklovat.
mi mame od 2 rokov bicykel s pomocnymi kolieskami, pekne nan slapeme kazdynas odradzal ze 2rocne dieta nevie a nebude pedalovat a mi to vieme a natok ked bude mat 3 zacneme oducat tod pomocnych ak bude nato pripravena, ja nevidim problem v pomocnych kolieskach. raz sa nauci bez nich. obe maju svoju vyhodu bud sa dieta nauci rovnovany alebo sa nauci slapat.
pre 1,5r dieta asi obycajne plastove odrazadlo... neviem ake je to dieta zdatne
aj my mame bicyklove odrazadlo .. je to uzasne lahucke neviem si vynachvalit a ani syn este bez neho von nesiel.. mal dva roky a uz pekne udrzi rovnovahu na nom ako sa nozkami odrazi.. este mesiac pockam a potom uz len budeme striedat bicykel a toto odrazadlo..deti ktore k tomu maju vztah tak nemaju problem bicyklovat od dvoch rokov.. mam kamosku ktorej mala v styroch rokoch nevedela este slapat na bicykli 😉 lebo nechcela a nemala k tomu vztah..doporucujem ti kupit bicyklove odrazadlo ku ktoremu sa daju namontovat pedale.. nebudes banovat :DD ale najprv si zvas ci to tvoje dieta bude bavit..moj prvy syn odrazadla nemusel nemal ich rad a ked dostal v troch rokoch bicykel tak nic moc ..nejak sme ho von nebravali .. ale druhy syn ten od 15 mesiacov odrazal na motorke ako sarkan tak ten si zasluzil aj skoro bicyklove odrazadlo lebo ho to velmi bavi 🙂
@anjelicek26 mam presne ten isty nazor .. my mame taketo :D ale podla mna je aj tak najdolezitejsie ci ma vlastne dieta k tomu vztah.. niektore su bicyklove ine kolobezkove :D pri starsom sme mali vsetko na lapanie prachu 😀 😎
pozerala som tvoj link, ten bicyk co si tam dala , na ten mate este 1,5 - 2 roky cas, moja mala ma dnes 3,5 roka a konecne sa naucila na nom chodit sama, detom malinkym sa moc nechce slapat ... este na tom ruzovom, co som ti poslala su take vyklopne plosky, vylozi si nato nozky a tlacis...neskor doporucujem odrazadlo asi od 2 rokov, ale take plastove s velmi sirokymi kolesami, tzv. motorky, tie su super, maju ich za 20 euro v hrackarnach , az potom prejst na tenke gumy na odrazadlach, bicykloch...Neviem, radim len z vlastnej skusenosti a skusenosti znamych mamiciek z ihriska 🙂
@tanija133 odmeraj v prvom rade krpcovi dlzku noziciek od paty po rozkrok. Podla toho sa da vylucit co ano a co nie. Najnizsie su strider, fist bike ci male puky. Brzda v dvoch rokoch zbytocne rozptyluje. Ale treba pocitat s tym ze sa pouziva 2-3roky. Ale v podstate ju nepotrebujes. aj tak brzdia nohami. First bike brzdu ma na strider sa dokupuje nozna brzda. Ak je maly vyssi mozme sa bavit aj o harry ci spartan ci davidek. Su samozrejme lacnejsie. Kazdy ti bude radit podla toho co vyskusal. Ja osobne fb nemusim. poprve sa mi nepaci ich design a nie som presvedcena o ich superkvalite. Ale komu sa paci tak bude spokojny. Strider uzasne lahky a je pre uplnych krpcov az po skolakov. Puky vyssia vaha ale ziadna tragedia. plus je lahke nasadanie a miesto na nozicky. Kvalitne. O Strednej velkosti sa robi aj varianta s brzdou. Davidek su cesi vahovo neviem ale kvalitne odrazadl. Harry vysia vaha prijatelna cena. Kokhua je super len ta cena. Drevene lahucke len riadidla sa nedaju vyskovo nastavit. Ale napis tu vysku a vyselektujeme
Ahojte.Poradte prosím.Malý bude mať o 2 mes.2 roky.Teraz má cca 89cm a od rozkroku cca 30cm.Aké odrážadlo bez pedálov by bolo vhodné?Dakujem
@mat_ka Nakoniec sme kúpili muff,ale nedočiahol poriadne a tak sa ťažko udrží rovnováha a tak sme kúpili ešte ybike a to je presne stred medzi obyčajným odrážatkom a bicyklom bez pedálov.Je to stabilné,ale už musí aj rovnováhu trénovať.Kým dorastie na muff,tak rovnováhu sa naučí. 🙂 A my sme chceli hlavne aj s brzdou,aby sme mu nemuseli o rok kupovať další,ktorý by mal brzdu.
no podla mna si mohla poriesit hned Strider a nemusela si toho mat tolko po dome.
s nazorom ohladom tej brzdy vobec nesuhlasim.
1. zo zaciatku aj tak tu brzdu nepouzije - lebo ju proste nestlaci.
2. ked ju uz bude vediet stlacit, tak bude ready na bicykel a na bicykli bude mat urcite pedalovu brzdu 🙂
brzda na odrazadlach je pre rodicov, NIE pre deti 🙂

@katy1979 Mám aj trojkolku aj mini bicyklík, ktorý mi požičala kamoška po synovi - má 3a pol roka a jemu je už malý..
Tá trojkolka s rúčkou má pedále len vpredu na kolese, viem že tam to asi nepôjde, no napadlo ma aby sa naučila princíp ťahania...
Ale u nás vedie stále plastnová motorka odrážadlo - máme aj normálne, no to jej je ešte stále veľké, tak ho zase využíva kamoška pre syna... 😎 😎 😎 😎 Mám šťastie že oni majú tri deti, tak si veselo tieto somarinky na von vymieňame 😉