Bicyklík verzus odrážadlo

kisub1985
16. jan 2014

Ahojte maminky, prosim vas, mame dilemu, ci kupit malej na narodeniny bicyklik alebo odrazadlo? bicyklik je taky vsestrannejsi, mozeme pripadne aj pedale dat dolu. Odrazadlo asi lahsie . ake mate skusenosti ?

mmmj
16. jan 2014

podla toho, kolko ma rokov. Niektore bicykle ale aj cykloodrazadla su pomerne velke a tazke.
My sme mali taku klasicku plastovu motorku a na dva roky sme presli na cykloodrazadlo.

briketa
16. jan 2014

@kisub1985 ja som za maly bicyklik s pomocnymi kolieskami. ale v podstate je to vsetko jedno.
aj pedalovat a brzdit sa treba ucit a podla mna je to dolezitejsie skor ako rovnovaha.
ked je spravny cas, rovnovahu zvladnu za jedno poobedie.
vsetko je to marketing, mas uplne jedno co kupis. vsetci skoncia v rovnaky cas na velkom bicykli 🙂

branki
16. jan 2014

urcite este odrazadlo, a my sme presne takto presli, najprv puky odrazadlo, potom motorka, odrazadlo, potom slapacia formula a bicykel zatim s pomocnymi, na jar hadam aj bez pomocnych

6mia6
16. jan 2014

My máme pukyho a Lr M od 1,5 roka jazdili obe deti. Záleží od veku a výšky. Je ľahké a v troch rokoch starší presiel na bicykel bez pomocných koliesok.

lenadka
16. jan 2014

@kisub1985 sú aj odrážadlá na ktoré neskôr môžeš namontovať pedále, napr. puky má aj takú variantu 🙂

k_a_j_k_a
16. jan 2014

@kisub1985 som staromodna 🙂 ja som za bicykel, mne sa tie odrazadla zdaju byt zbytocne.
Starsia dostala bicykel v 2,5roku s pomocnymi kolieskami, od 3,5 roku jazdi bez pomocnych ako diva.

dobromila
16. jan 2014

našim kupili malinky bicykel s pomocnymi stari rodicia, ale je tazky a nemotorny - takmer nepouzitelny. Ked mal starsi 5 rokov, tak sme mali pozicane cykloodrazadlo cez leto a na jesen presiel uz na normalny bicykel bez pomocnych. Prostredny bude mat teraz 5 a o bicykel s pomocnymi nejavil absolutne ziadny zaujem. Odrazal sa na cykloodrazadle, ktore sme zaobstarali pôvodne pre najmensieho - ale ten este v 2 rokoch bol nan nizky. Dufam, ze na jar sa prostredny nauci konecne bicyklovat a malinky pofici na odrazadle.

vulka
16. jan 2014

No našej sme jednoznačne dali k 2. narodeninám bicykel. Už od leta tvrdí, že bude Peťo Sagan. A ten predsa nejazdí na odráždle.

gaby21
16. jan 2014

Ja som za bicykel.
@branki Fiha, naozaj je potrebne, aby malo dieťa tolko dopravnych prostriedkov, doma musite byť zavaleny hračkami, teda aj moji su velmi fyzicky nadani, ale obidvaja maju bicykliky, neviem si predstaviť mať takyto arzenal doma, ani neviem kde by som to všetko skladovala 😝

jaja865
16. jan 2014

Ja som tiež za bicykel. Tak napríklad, keď sme boli my malý, žiadne odrážadlá neboli a tak som sa naučila rovno bicyklovať. A keďže som s pomocnými nestíhala za staršou sestrou, tak som cca od 2,5 roka jazdila bez nich 😎
Keby mi vtedy dali rodičia len odrážadlo, tak neviem, kedy by som sa naučila bicyklovať...

branki
16. jan 2014

@gaby21 no moj sa nepohne bez tychto dopravnych prostriedkov ani na krok. Stale si vybera na com pojde 😉 Ked ho to bavi, preco mu to neumoznit. A skladujeme v pivnici, takze s miestom nemame problem.

miriamkac
17. jan 2014

Ja pridám názor ako obchodník aj mamina:
Som za odrážadlo v konečnom dôsledku je to lacnejšia varianta, ak beriem do úvahu kúpu nových "dopravných prostriedkov" pri cykloodrážadle dokážete preskočiť 12" bicykel a pomocné kolieska, potom kupujete rovno 16", ktorý vydrží min do tých 6-8 rokov, a šup ho na juniorský.
Pri kúpe bicykla musíte v 2-3 rokoch začínať 12", a ten vydrží max 1-2 roky, potom je už pre dieťa malý, 20" je veľký...takže ostáva len tá 16" :(
My sme preto rok boli takmer bez biku, keby som mala znova vyberať, kupujem odrážadlá a nie 12" bike.

kristiii
17. jan 2014

@kisub1985 ak máš kamarátky čo majú nejaké to odrážadlo a bicyklík tak by som vyskúšala požičať a sledovať čo malú viac zaujme. Ja som malému kúpila odrážadlo a strávil na ňom celú jar-leto-jeseň. Po synovcovi sme mali aj bicykel ale ten ho vôbec nebavil, spravil na ňom jedno kolečko okolo paneláku, v pohode bez pomocných koliesok, rovnováhu sa naučil na odrážadle a šľapať na synovcovom traktore takže problém v jazdení nebol, ale jednoducho ho to nebavilo.

bubelko
17. jan 2014

@kisub1985 ja som tiez za odrazadlo a potom prejst na bicykel. starsi mal aj maly bicykel (12" alebo 14") - ale bol tazky, nemotorny, nevladal ho rozbehnut a ked konecne mal silu ho rozbehnut, tak uz mu bol maly. takze viac-menej stal v pivnici . vobec na nom nechcel jazdit. nakoniec presiel aj tak z odrazadla na bicykel 18".