Koľko hračiek kupujete na Vianoce?
Ahojte,chcem sa spytat kolko kupujete detom hraciek a kolko ste ochotny dat penazi na hracky?
@zuzkanik dakujem za radu, to Fiha tralala poznam, ale to uz je skor take pre ozaj mensie deticky. No je to zlate 🙂 a pytam sa, lebo som uz niekde citala, ze to Spievankovo 4 mnohych nezaujalo, vraj tie prve dve boli naj, popravde u nas je prve toto, ake mame. Tie predosle sme nejako neregistrovali.
@dai to je pravda, ako som uz napisala je to otazka priorit.. aj keby som zarabala 2OOOE nekupila by som tablet za 42Oe, ale mozno radkanika by nekupila vysavac za 5OOe ako ja teraz 🙂 Kazdy ma ine moznosti a ine veci povazuje za dolezite 🙂
Hracky maximalne 3 ks (s viacerymi sa jednoducho nevyhra), z toho sa snazime aspon jednu spolocensku hru (nech sa zahrame aj vsetci spolocne), k tomu uz "len" knizky, evtl. nejake DVD a od tohto roku (mala bude mat za chvilu 8) opatrne zaciname s nejakou elektronikou (dieta nam uz pol roka pisti okolo usi, ze chce fotoaparat. Tak ho dostane. A dostane netbook - ale ten sme neplanovane dostali vramci odpisov z firmy 😝 ) - ale to za hracky nepovazujem. Tento rok sme kdesi pri 80 eurach (fotak+skateboard+kniha+netbook), ale este nebol nakupovat tatko, takze este cosi k tomu pride....
@irriss ??? neviem vazne, preco takto reagujes...uz som to pisala vyssie, nechcela som nikoho urazit, poburit ci nieco podobne. Zakladatelka polozila otazku, ake darceky a za kolko a tak som odpovedala. Mozno som si mala vymyslat, aby si sa necitila ukrivdena ty ci ktokolvek iny, alebo som nemala pisat vobec, lebo hoci som mama ako kazda z nas, tak sem nepatrim, lebo nezapadam do tvojho standardu...tak prepac!
@linda20111 tak to si vystihla- ja osobne by som nekupila ani ten tablet ani vysavac🙂 ale nicim inym sa tie veci co doma mame ovladat nedaju - teda daju ale tie ovladace su drahsie ako ten najdrahsi tablet, tak sme sa rozhodli pre 2in1 riesenie - kvalitny tablet ktorym mozme ovladat aj byt😉
vysavac mam za 50 euro a som spokojna😉
@linda20111 nie,nekupila by som vysavac za 500€, staci mi aj ten za 120,ktory mam a som spokojna 🙂 a ani tablet by som nekupila za 420,keby bol takyto za menej.
hračiek tak maxim tri,k tomu niaka knižka,spoločenska hra,oblečenie.starším robíme posilňovňu....foto mam aj v albume.sumu neuvadzam- každý ako môže....pre mna to budu aj tak veľmi smutne a stresujúce Vianoce keďže my v lete zomrel ocko-nenahradí ho ani ten naj naj naj darček pod stromčekom.....
@radkanika
Mne je ale uuuplne jedno, cos koupila...ja jsem jen zauvazovala nad tim, ze kdyz takto obdarujes sve dite, ktere ma 72 mesicu 😉 jak to budes resit dal? protoze dite se nauci na nejaky standard a jen tezko lze dat zpatecka.. 😉
Nic vic nic min..
precti si to po sobe, JAKYM zpusobem jsi oduvodnila svuj nakup hracek 😉
1. zarlivost na noveho sourozence..
2. "stres" abys nahodou neprinesla mene darku nez svagr, kdyz budete slavit spolecne u tchyne😉
..
...a az potom jsi zacala mluvit a zduvodnovat vse Applem..ale to neni treba..vsak nemusis nikomu nic vysvetlovat..JA jsem se pozastavila nad "myslenkou a duvodem"
uz je mi to jasne.. 🙂 🙂
ale ver tomu, ze hromadou darku zarlivost starsiho sourozence na novorozeneho brasku nevyloucis..mozna jen na par hodin "umlcis"
Téma, ktora spôsobila nic ine len zavisť 🙂
@irriss je vidiet, ze necitas poriadne, alebo citas len to, co sa ti hodi, aby si mohla skatulkovat. Nenapisala som, ze ziarlivost na braceka je dovodom kupovania hraciek, ale ze nechcem, aby sa citila smutna, lebo ma tazke obdobie. Robim maximum pre to, aby bola v pohode a presla tym obdobim co najlepsie, laskou, rozhovormi, tulenim sa a ano, aj darcekmi nie len k Vianociam, ale to hadam k detom patri, robit im radost aj mimo Vianoc, nie? akokolvek. Vianoce su o tom, aby sa deti tesili (NIE LEN z darcekov, ale AJ z nich). Aby si zas nahodou nepisala, ze pre mna su Vianoce len o darcekoch.
@nasta55
Ahoj ja si vždy poviem ze drobci dostanú po jednej hračke a dosť, ale nakoniec podlahnem a vždy este voľačo. Povodne si poviem ze majú asi všetky hračky už a ze netreba a ani peňazí toľko nie je ale nakoniec este niečo teda dokúpim pod tlakom usmievajucich sa hraciek z každej strany 😀 😀 😀
Starší si už vie vybrať, tak si dám záležať aby tam bola vec ktorú veľmi chcel.
@radkanika nasi konverzaci pokladam za ukoncenou..les mne vola.. 😉
p.s. Nemam NIC proti nakupu darku..ja sama jsem zvolila ten samy druh darku VLONI, ale ucelove, pro pubertalni dite do skoly..nevidim duvod daru 72 mesicnimu 😉 a jeste s takovym oduvodnenim..😉
Objasnila jsi mi to..OK!!
Ja mam doma 3 slecny, kdyz koupim jedne za nejakou sumu, snazim se podobnou sumu investovat do dalsich..
jsem ta mama, co cokolada musi mit presny pocet dilku😉
tak si to prepocti .. 😉
Neslo o cenu darku..slo o pouziti, vyuziti, ne o CENU..😉 🙂
Uz sa chapeme?
Pekny den, :
p.s. pro ostatni: nez zacnete reagovat..prectete si prosim celou souvislost, dekuji🙂
no ja som si zaviedla 3 veci pre každé dieťa - 1x je to hračka 1x niečo na oblečenie a 1x kniha, niekedy aj dve hračky podľa toho aké , ak sú to drobnosti tak aj dve tri . Napríklad ak synovi kúpim lego , tak to stačí . A mám zavedené , že na hračky max do 30E na jedného , ono viac ako dve hračky je fakt zbytočné, mám to odskúšané, to už potom nevie, s čím si má hrať skôr a vždy v tých hračká je aj nejaká spoločenská hra A tento rok ešte skromnejšie, už fakt radšej ak si povedia niečo kokrétne, tak to sa im snažím vyhovieť, starší vedia ako to chodí , prekvapenie to je ešte pre malú . Napríklad najstaršia už hračky samozrejme nechce, radšej si vybrala praktické veci, čo by potrebovala a u nej aj tú fin. hranicu posúvam, keď že z vekom už aj tie veci sú nákladnejšie a radšej jeden a riadny ako kopec šuntov
@maznacik007 no fakt blba nahoda...:( stava sa. Ano, kludne ti poslem, my uz mame iPad, teda manzel a doteraz sa hravala na nom, preto sme si povedali, ze ked uz kupujeme malemu bratrancovi, tak aj jej, a manzel bude mat konecne k dispozicii svoj :D vecer ho poprosim, ked uz budu deturence v posteli, aby popozeral tie, co ma on v tablete a poslem ti nejake linky. Len niektore su aj platene, ak nevadi, ale take len ze 1, 2 eura vacsinou, ale aj free.
A nám sa už tiež stalo, som to videla, že sme to prešvihli, hračiek priveľa a aj tak sa s tým nehral, teraz už vyberáme, skôr logické kreatívne, plus niečo čo som videla, že očká žiarili ak sme náhodou ciele navštívili dráčik a tak...
A cenovú hranicu nebudem písať načo. 😉. Potom knižky to je proste tradícia, deti k tomu vediem čítať knižky a našťastie ich majú radi.
Nepocitame to,ani pocet hraciek a uz vobec nie co kolko stalo,kupujem,co ma chyti za srdce...snazim sa,ale nerozmaznavat ich tak ako nasi mna,ja som kazde vianoce mala minimalne 12 darcekov,takej "skromnosti ma naucili" Nechcem to odovzdavat dalej,podla mna to nebolo dobre...
Starší písal Ježiškovi a najskôr 1 darček pre seba a 1 pre brata. Tak mu vravíme napíš viac, veď Ježiško si vyberie a tak zapísal celú A4 😀
ja si spomynam ze moj najkrajsi darcek na vianoce bol zivy zajacik 🙂
Maly dostane okolo 10-15 darcekov, vsetko logicke a kreativne, plus oblecko. OD nas, aj od rodiny. Vobec sa nad tym nepozastavujem, lebo darceky dostava len na Vianoce a narodeniny. Su maminy, ktore kupia na Vianoce 2-3 hracky, potom cely rok tu na MK besneju ked su nejake hracky v akcii v Lidli alebo Tescu a predbiehaju sa v kupovani a nakoniec za rok nakupia aj viac ako 20 hraciek, o obleceni ani nehovorim... Ja kupim takto na Vianoce a potom mam pokoj az do narodenin, kde dostane tak cca 5kusov. Na Vianoce si rozbali, potesi, ja potom polku vytriedim a schovam a postupne cely rok vytahujem vzdy nejaku novu a obmienam. A nerobim tak sama, v okoli mam kamosky, ktore to tiez tak riesia 😀
Sumu presne neviem, ale bude to okolo 300-400e.
závisí to podľa mňa aj od veku a potrieb/prianí dieťaťa.... Nico má 13 mesiacov, zatiaľ asi nevie, čo by chcel (či 😀 ) má všetko čo potrebuje, jasné, že aj navyše 😉 a na Vianoce určite dostane niečo na oblečenie a aj nejakú hračku.... tohto roku to bude najviac o atmosfére, keďže to budú prvé samostatné Vianoce, s NAŠIM stromčekom, NAŠIMI ozdobami, NAŠIM jedlom u NÁS doma 🙂 o rok-dva si už bude môcť drobec do toho aj kecať 😀
@radkanika ahoj citala som si tvoje prispevky, nevidim na nich nic zle. Nic si nerob z tychto komentarov. Presne ako si pisala, jednoducho si odpovedala na otazku. Ved si neklamala. Nemam rada taketo komentare, ktore len kritizuju. Nechapem ako niekoho moze vytocit, tablet. Urcite bude mat tvoja mala z neho radost. Moja ma 4 rocky a tiez ma rada tablet.
@zzuzzik dakujem pekne...v kazdom pripade sa asi uz nebudem zapajat do takychto nezmyselnych diskusii. A hlavne x dalsich po mne pisalo, ze tiez kupuju tablet, ale to uz nevadilo. Ale ved nevadi, ja viem, co je pre moje deti najlepsie a kedy co im kupit ci nie. Pre mna je to investicia na niekolko rokov, malicka zacala chodit do skoly a ma vela anglictiny a viem, ze jej to len a len pomoze, a tie peniazky stoja za to.
@livia341 Ja som pod pojmom zlý výber hračky myslela, že taká hračka dieťa nudí, nie že je z nekvalitného materiálu ;) Môžeš kúpiť značkovú, kvalitnú, drahú hračku a čo z toho, keď dieťa nebude baviť 🙂 Niekedy hračka za 10 eur zabaví dieťa viac ako drahá mega vec. U nás momentálne fičia plastové vkladacie poháriky, kocky, autíčko, lopta, drevený koník na kolieskach. Všetko sú to v podstate lacné hračky do 10 eur, autíčko bolo napr. za 2,50 🙂 Malá sa s tým hrá neustále, takže to bol dobrý výber 🙂
Ahojte ja kupim mojmu 11 ročnemu synovi asi zaklad gate ponožky a jednu hru na playko ale mam trošku zas dilemu pre moju 3 ročnu dcerku neviem čomam kupiťlebo sa teši z maličkosti ako je papučky alebo pyžamo tak sa z toho teši ako mala blška🙂A stale sa hra s autičkami po synovi a s legom
@majka1005 Skús niečo tvorivé, z čoho bude vyrábať čosi. U nás v tom veku začala malá fičať na hama korálkach, vytvárala obrázky a ja som jej to žehlila o sto šesť dookola 🙂 robila takto darčeky sebe i kadekomu a bavilo ju to snáď aj dva roky vkuse. Teraz už minula a nekúpili sme ďalšie, ale určite by na tom fičala ďalej 🙂 my sme kúpili takú sadu s podložkami, ale aj jednotlivo to vychádza za máličko.
@radkanika nič si nerob z blbych komentov 🙂 sú to vaše vianoce. presne koli tomuto som sem neprispela, závisť nemá hraníc.

@cawes dakujem za pochopenie....uz som rozmyslala, ze zmazem svoj prispevok. Nijako som nechcela nikoho urazit, ci sa chvalit ani poburit ine mamicky. Ja chapem, ze zivot z materskej nie je jednoduchy. Ja som len jednoducho reagovala na otazku, ktora bola polozena, zakladatelka sa pytala, co a kolko do toho kto je ochotny vrazit. Nemyslela som, ze to az takto bude niekto reagovat, nemyslela som to nijako zle. A ako pises, my tiez kupime radsej kvalitnu vec, co vydrzi dlho. Manzelov iPad si uz tiez okusil dlazbu :D prezil bez znamok poskodenia. Aj o tom to je.