icon

Ktoré farbičky sa deťom najmenej lámu?

ewellina
6. jún 2011

Máme doma kopec nepoužiteľných farebných ceruziek. Nepoužiteľných preto, lebo sú zlomené a nedajú sa ani ostrúhať. ☹ Vždy po ostrúhaní odpadne špic. 😖 Preto som sa rozhodla, že kúpim dcérke niečo ozaj kvalitné, čo aj nejaký ten mesiac vydrží. Aké máte skúsenosti? 🙂

Strana
z2
lucia.kl
6. jún 2011

ja som bola spokojná s ceruzkami od jolly ale tie sa prestali vyrábať. dobré sú tie trojhranné koh-i-nor alebo herlitz
- na kvalitných ceruzkách by malo byť napísané, že sú nelámavé...

xlucia
6. jún 2011

nam sa osvedcili tie trojhranne tesco. lacne, dobre pruzia, nelamu sa, a dobre sa pri presleni drzia

bets
6. jún 2011

jeden rok mal syn koh-i-nor, nejak sme nemali stastie a sa dost lamali. dalsi rok sme skusili mapedky, tie sa mi zdaju ovela lepsie.

anesim
6. jún 2011

Ja som veľmi spokojná so STABILO, sú trojhranné, a stredne hrubé, ešte ani raz sa nezlomili, ani keď som ich strúhala, Do druhej triedy ich kupujeme znovu: )

anaku
6. jún 2011

http://pemi.cz/content/catalog/pastelky_studio-... nám sa najviac osvedčili takéto, keď sa minú, len dokúpiš náhradné tuhy

ela2710
6. jún 2011

suhlasim s @lucia.kl jolly boli vynijauce farbicky, neviem preco take dobre zrusili a take smejdy nechavaju 😒 ale my inak kupujeme v papiernictve, take co sa mi na jolly aspon podobaju 🙂

zuzana32
6. jún 2011

ja kupujem deťom aj doma aj do školy už 10 rokov iba farbičky Omega Jumbo 24 kusov, a sú super.
http://www.amarok.sk/farbicky-3371-6-omega-jumb...

titkovamiriam
6. jún 2011

http://www.koh-i-noor.cz/produkty/pastelove-tuz... napr.tieto ,roky kupujeme doma tuto znacku-farbicky,farby a ine-super kvalita

katecameron
6. jún 2011

u nas MILAN tie sa mi za rok zlomili len 1krat este sme lepsie nemali 😉

irriss
6. jún 2011

ja si vozim z Prahy do Italie tyto:
1. barevne "verzatilky" (tady neexistuji), t.j. vysouvaci tuhy v plastovem obalu (prodavaji se v sadach a daji se dokoupit i nahradni naplne)..v sade je i zvlastni orezavatko, ale vlastne ani neni treba, protoze pastelka je vzdy "ostrouhana a pripravena" k pouziti i bez strouhani...

2. pastelky PROGRESSO...kupuju tu vetsi sadu..a opet, neni treba strouhat, cela pastelka je vlastne jen barevna TUHA s min. plast. potahem...

Jinak s pastelkama, ktere byly polamane a nevedela jsem si s nima rady (asi jako ty..proste porad upadavala spicka). Koupila jsem si orezavatko ve forme "mlynku" a spicka, ktera upadavala pri normalnim strouhani klasickym malym orezavatkem, vydrzela...a to i u pastelek , ktere maji uz jen par centimetru..🙂

ivett1
6. jún 2011

ahoj...nám sa osvedčili tieto http://www.koh-i-noor.cz/produkty/mechanicke-a-... 😉

simisi
6. jún 2011

dcerka vela vela kresli,nam sa osvedcili jedine Stabilo a Maped,Kohinoor sa nam lamali 😉

miracle
18. jún 2012

Nase najlepsie su z Lidla - su hrube, trojuholnikove a dobre pisu

ani3012
18. jún 2012

niekedy stačí vymeniť len strúhadlo 😉 nie vždy je chyba v tom, čo si myslíme 🙂

masinka
18. jún 2012

suhlasim s @miracle - Lidlove farbicky su uplne naj 🙂 a za super cenu 😀

erika71
18. jún 2012

Ja kupujem už roky jeden druh ,nie sú lacné ale strúhame ich až do 4-5 cm -vých kúskov. Nelámu sa a aj farby sú pekné.Sú to Faber Castell. Za nič ich nebudem meniť. Fakt super .

kathynka
18. jún 2012

naj farbicky su jolly a mali by sa dat zohnat v CR (http://www.jolly.cz/czech/main/produkt42.html), so slovenskom vraj nemaju zmluvu uz...takze nadalej sa vyrabaju a daju sa kupit aj cez ceske internetove obchody...ja som ich este ako decko pouzivala a na vyske pri kresleni map (co zas tak davno nebolo, takze skoda, ze u nas sa uz kupit nedaju) a nikdy nesklamali 😉

sladkasue
19. jún 2012

my pouzivame doma hrube voskovky (kupili sme v KIKE)

martina2001
19. jún 2012

v škôlke sme stále kupovali Progreso farbičky, tie si učiteľky chválili

henulienka
19. jún 2012

MM kúpil dcérke progreso farbičky, tej sa hneď na prvý šup skotúľali zo stola a zlomili sa na polovičku. Takže tuha sa v nich neláme, keďže tam ani tuha nie je, ale ako celok sú krehké.

zuzkalenka
19. jún 2012

teraz je všetko také nekvalitné my tiež skoro každý mesiac kupujeme farbičky lebo sa veľmi lámu ☹
teraz sme zobrali na skúšku voskovky a zatiaľ držia tak uvidíme že dokedy 😀 😀

memaja
19. jún 2012

Ahoj, jednoznačne MAPED! Dostali sme túto značku ceruziek od jednej príbuznej mamičky, ktorá má už nejaké skúsenosti /syn školák, dcérka škôlkárka/ a sme veľmi spokojní! Mám nejaké ceruzky ešte z mojich detských čias, tým sa nič nevyrovná!

lucik194
19. jún 2012

no my kupujeme stabilo, tie vacsie (tucnejsie) napr. http://arka.sk/_p-detail_k-8702.html castokrat su v akcii aj so struhatkom

ale pravda je ze mala kresli aj s mojimi 10/15 rocnymi farbickami (co som s nimi kreslila este na univerzite) a tie su neznicitelne 😎 😎 😎 😀 nie a nie ich "vyfarbickovat" pekne farby, vobec sa nelamu, dobre sa drzia....

a tie cinske smejdy za jedno € ani vidiet ich nechcem, raz sme take dostali a za tyzden isli do kosa, nefarbili, nedali sa zastruhat, stale sa lamali... 😠

kilian
19. jún 2012

Faber castell a jolly.

bublinkajasminka
6. nov 2014

kym nesla dcera do prvej triedy stacili aj maped a podobne..ale teraz jedine co vydrzi je stabilo, v kuse s nimi kresli a konecne sa nelamu

vladka306
6. nov 2014

My máme Stabilo.A som s nimi spokojná,nelámu sa máme odskúšané lebo malej už niekoľkokrát padli na zem a stále sa dajú ostrúhať.

lenlenka
5. okt 2015

KOH-I-NOOR sa nám lámali pri každom strúhaní, kúpili sme Maped, ale tiež sa lámu. Zatiaľ najlepšie farbičky, čo sme mali, boli BIC évolution (francúzska výroba), ale nevieme ich teraz nikde nájsť. ASi skúsime Stabilo alebo Faber Castel.

janka.tom
28. jan 2016

Maped sú dobré, ale pre nás boli zatiaľ najlepšie LYRA.

chokma
11. jún 2016

Ja som nadsena zo Stabilo woody 3v1. Su nelamave, maju ziarive farby, su kratsie a hrube, nenapichne sa na ne pri behu. Daju sa zmyt ak by popisal co nema a daju sa pouzit na papier, tabulu, sklo... A dokonca aj ako vodovky.

ingrid2304
11. jún 2016

MAPED - krásne sýte farby a netreba na ne ani tlačiť

Strana
z2