icon

Kupujete vianočné darčeky pre deti do 6 mesiacov?

cheequix
24. nov 2011

Možno vyznie táto otázka trocha blbo, ale predsa sa opýtam - kupujete svojim detičkám (do veku cca 6 mesiacov) nejaké darčeky pod stromček? A ak áno, aké? Ja neviem, či si tá naša malá opica bude ešte niečo vôbec uvedomovať, v čase Vianoc bude mať totiž iba necelých šesť mesiacov.

Strana
z2
henulienka
25. nov 2011

Samozrejme, že kupujeme, možno ani nie tak kvôli nemu, ako kvôli ostatným deťom. Snažíme sa, aby mali vždy pod stromčekom rovnaký počet darčekov. Zabalíme mu napríklad plienky, kašičku, nejakú hrkálku.... tak aby aj on mal svoje balíčky 🙂

mamabiba
25. nov 2011

určite áno. Moja prvá dcérka mala 3,5 mesiaca na prvé vianoce a dostala malú hrkálku a dajaké oblečko, ale to iba preto, že ho potrebovala. Teraz bude mať naša druhá 4,5 mesiaca a ideme jej kúpiť hrazdičku aj s interaktívnou dekou. Aj tak by sme jej to kúpili, tak má darček pod stromček 😉 . Od svokrovcov dostane plienky a od mojej mamy..tak to ešte neviem, ale tiež iba dajakú drobnosť. Je to hlavne pre náš pocit..však sú vianoce a deti tam majú od Ježiška dačo mať. A hlavne staršia by nepochopila, že Barborka od ježiška nič nedostala 😉

angua27
25. nov 2011

áno, kupovala som. malý mal na prvé Vianoce 3 mesiace a dostal nejaké oblečko, hrkálku a knižku s venovaním. prišlo mi divné, aby jeho pod stromčekom nič nečakalo. 😉

rolak
25. nov 2011

naša mala presne na vianoce pol roka a jasné,že sme jej kupovali darčeky a fotili ju s nimi, bola to pre nás najväčšia radosť. 🙂´dostala bábiky,na ktoré bola vtedy malá a teraz sa s nimi super pohrá

tea333
25. nov 2011

staci symbolicky, ale nech tam nieco je aj pre dcerku. Minimalne to o par rokov uvidi na fotkach. Staci, ak to bude nejaka hracka, na ktoru jej raz povies- toto si dostala na svoje prve vianoce 😵
my sme kupili kazdy nieco, moji rodicia, bratia, kamoska, svokrovci aj my rodicia sme dali pod stromcek nejake hracky.vacsinou knizky, kocky a pod..

katka3012
25. nov 2011

Ja si to teda ani len neviem predstavit,ze by som malej na vianoce,nic nekupila a nedala jej.A to je uplne jedno ,ci ma 1 tyzden, 2 mesiace,6 mesiacov .......

anjelicek26
25. nov 2011

Moje obidve deti boli presne 6 mesacne na vianoce. Dostali obaja symbolicky darcek a nejake hryzatka, aby sa nepovedalo, ze nic nedostali, nutne to nebolo. Hlavne pri malom sme "muselil", dcerka by to neprezila, ze sme na maleho zabudli 😉

cessy
25. nov 2011

tiez si to neviem predstavit ze by som malemu nic nekupila na vianoce, prve vianoce mal len 4 mesiace a pokupila som mu vecicky tak na jeho vek. teda hracky, hrkalky..........samozrejme ze si to neuvedomoval, ale boli vianoce a vtedy sa dostavaju darceky 😵

hori
25. nov 2011

pri prvom dietati to este moze byt dilema... (aj tak dietatu permanentne nieco kupujem, co nutne "potrebuje", takze cely november aj december to ospravedlnujem tym, ze to je pod stromcek), dalsim detom nieco kupim, aby sa starsi surodenci nepytali, preco babu Jezisko nic nedoniesol...
mam jednu nadhernu milu fotku... mam na nej asi dva a pol roka, stojim pri stromceku, v jednej ruke babika, v druhej macko, skerim sa do objektivu ako leco... 🙂 vobec si tie vianoce nepamatam, tie hracky este mam, ale nebyt tej fotecky, ani neviem, ze mi ich doniesok Jezisko... 😉

ichbinich
25. nov 2011

Moj maly mal na prve Vianoce 3 tyzdne a darceky dostal. O tom samozrejme nemal sajnu, ale dnes vie, ze to su jeho veci. Aj ked vela z toho uz je podane dalej, lebo to boli babatkovske veci. Casto mu hovorim, co dostal od koho a potom mi nosi hracky a ja mu musim vymenovat, od koho ich dostal 😀
Ved jasne, ze male deti netreba zasypat hrackami. Po dvoch balickoch uz ich to nezaujima.
Na druhe Vianoce mal rok, to vnimal a tesil sa, najviac sa mu pacilo trhat papier 😉 Ale jeden vlacik ho tak zaujal, ze mu potom ostatne darceky boli fuk. Proste do toho sa zalubil a uz bolo dost. Ale kym sme Bobby Car spojazdnili, tak sa na nom odviezol az na druhy den 😀
Tento rok zase dostane darceky, uz to bude inak vnimat. Ale budem sa snazit, aby toho nedostal prilis vela, lebo vsak dostane darceky aj od starych rodicov, od tety a ujov, a to naraz, lebo budeme slavit spolu. Radsej este na prvy, druhy sviatok vianocny, aby to este stihal vnimat.

lussy23
25. nov 2011

Nemám ešte detičky, ale určite by som kúpila. Kúpila by som bábätkovsk éveci, ale aj nejakú hračku. A neskôr by som mu povedala, že túto hračku dostal na svoje prvé Vianoce =) Podľa mňa je to krásne, keď aj bábo dostane darčeky.

akika722
25. nov 2011

áno,moj mal min.rok 4m a darčeky dostal-nič velke ale citila by som sa blbo keby som jednemu kupila a druhemu nie..

katren
25. nov 2011

my, rodicia, sme este ani jednemu nic nekupili ...myslim hracku(okrem hryzatok a kolotocov a hraciek na kocik)...vsetky dostali od babiek a dedkov, od krstnej, znamych a aj tak ich maju dost....my skor kupime co sa tyka oblecenia, ved to vieme my najlepsie co potrebuju a nastastie sa vsetci naucili nakupovat hracky tak, ze najskor zavolaju ci to moze byt...a nekupia teda ziadnu blbost, co schovame neskor do skrine...snazime sa vybrat vzdy interaktivne hracky, takze nie len take na hranie, ale take, pri ktorych sa aj nieco naucia....

nelicefo
27. nov 2011

naša mala presne deň pred štedrým dňom pol rôčka. To dostala darčeky ale je jedináčik,naše prvé vianoce...tak jasné že dostala. 🙂

vianne
27. nov 2011

Aj nas bude mat na vianoce pol roka, a kedze my nemame vo zvyku si darovavat nejake extra velke a drahe darceky, skor take mile drobnosti..., takze aj malemu nieco dame. napr. pekne oblecenie, co bude neskor nosit, alebo drobnu hracku. je to na vas co a kolko dietatku kupite 🙂

poleva
27. nov 2011

jasné že ano,jasné že si to neuvedomuje,ale ved to nie je o tom
kupili sme či im bolo treba,a veľmi véééľa a tak to bude i teraz,my máme vlastne vianoce stále

sampo
27. nov 2011

ja si normalne nepamatam 🙂 moja mala 3 mesiace na prve Vianoce... viem, ze nejake hracky dostala, ale ci aj od nas, to si neviem spomenut 😅 od nas iba oblecenie

eronika
27. nov 2011

Moja prva mala na vianoce len 4 dni a stravili sme ich v porodnici. O to krajsie sme si spravili Vianoce po prichode domov a veru aj ju cakali pod stromcekom darceky (ved aj o tom su Vianoce) - islo hlavne o hracky a detske oblecko. Tieto Vianoce bude mat moja druha 2,5 mesiaca a kupila som jej hrazdicku s hrackami, prvu handrovu babiku, knizocku a samozrejme nejake to oblecko, ktore bude priebezne potrebovat. Ved ako by sa pozerala na to starsia dcerka, ze ona ma pod stromcekom balicky a jej mala sestricka nedostala "nic". 😀 A to hlavne, ked jej vravime, ze Jezisko nosi darceky len dobrym detickam - tak snad jej sestricka bola len "plana".

monuska342
27. nov 2011

mi sme tiez kupovali a robilo nam to vacsiu radost ako malemu...mal 4 mesiace dostal deku s hrazdickou,kasicky,oblecenie,hojdacku do bytu,hrkalky a take drobnosti...tento rok uz tiez mam kupene 🙂

ckicimac
27. nov 2011

my mame letne deticky, takze na vianoce mali pol roka. prvy dostal na prve vianoce aj ked o nich nevedel celkom furu veci (no prve vnuca, tak to preto), hlavne zvukovych, sme mu to ukazovali a tak. hlavne ho fascinoval stromcek. druhy mal na vianoce 7mesiacov a starsi 2,5roka, takze maly dostal "iba"hrkalku, ktoru mu doniesol jezisko a odkazal po velkom bratovi, ze to je pre toho maleho a nech mu to v jeho mene da. velky bol cely bez seba a malemu to bolo samozrejme sum a fuk, ale nieco dostal a do tretice bude mat fesanda na vianoce tiez 6mesiacov a urcite nieco necha jezisko aj pre nu pod stromcekom, ale nic grandiozne. opat to bude nejaka drobnost.

katrinka8
27. nov 2011

Nasa mala minuly rok na Vianoce 6 mesiacov 😉 Dostala hovoriaceho psika Fisher price, pretoze vzdy na navsteve u svagra, kde maju vacsie deti, sa jej velmi pacil 😉 Potom dostala nejake knizocky a par drobnosti 🙂

Strana
z2