Mačička pre 11 ročnú dcéru
Dcérka veľmi chce mačičku. Čo myslíte? Ja s mačkami problém nemám, mám ich rada. Dcéra bude mať 11 rokov, a je dosť zodpovedná aby sa o ňu postarala. Chce zvieratko ktoré je prítulné, múdre a hravé. Myslím, že si vybrala správne 🙂. Ak máte na to názor?
Ahoj, no treba to ale vnímať tak, že mačky sú mačky... vieš ako to... kedysi ich ľudia v Egypte uctievali... a očividne im to dodnes nikto nepovedal, že tá doba je dávno preč... :D alebo aspoň tej, ktorú má moja švagrina-to-be. S mačkou sa nezahráš a nepomojkáš ak to práve sama nechce. Neviem no robila som v obchode so zvieratkami a vždy som odporúčala začať s niečim jednoduchším lebo sa mi a toto myslím vážne stalo, že prišli starí rodičia sa pýtať, či nevezmeme do obchodu zajaca, čo malá dostala na vianoce... (bol Máj) lebo jej idú kúpiť mačičku keďže zajačik ju prestal baviť. Odišli ofučaní.... 😠. Ak ti môžem poradiť sú aj iné milé prítulné a inteligentné zvieratká na začiatok. Napr. zajko mala som a mala som ho vycvičeného a mala som i potkany a s nimi ešte len bola zábava.
@jajka257 hovorím o toxoplazmóze..., nie o temnom stredoveku
@nikuska744 jaaaj, no ani toxo nesposobuje neplodnost. A tu dostanes skor ak poroadne neumyjes zeleninu ci ovocie.
@jajka257 no ja ti neviem, ale mojej kolegyni potvrdili neplodnosť od mačiek...
@nikuska744 macka sposobuje neplodnsot a toxoplazmozu? Jaaaj, zena zlata, toxo skor dostanes z neumytej zeleniny , nie dobre spracovaneho masa ci ked aa hrabes v zahrade v zemi a neumyhes ruky a potom ich davas do ust... z macky iba ak by si dostala chut v momente ked je nakazena napchavat sa jej hovienkami, co si myslim,ze nik taky extremista nie je - snad 🙂 takze klud a nesir paniku hlavne 🙂
@esstetika ahoj som mackarka...milujem macky, ale neviem,ci zrovna macky su nejake zvieratka na hladkanie a mojkanie...ano su take pripady, ale macka je silna individualita...led sa mojkat nechce,tak sa nechce...nedonutis... ale zalezi aj od dietata, je mozne ze si vybuduju krasny vztah... nase macky napr nasho 2rocneho nechcu v tom zmysle ze hladkat sa nenechaju ani nic a to vie pekne pohladkat a ked mu uz nejaku chytime tak cely doteseny,ze moze "mnaumnam" pohladkat...ak zvieratko,tak bud nieco nenarocne ako morca (tiez nad nim uvazujem silno,lebo na rozdiel od skrecka nehryzie a navyse je komunikativne a ma rado spolocnost...ked je jedno avenuje sa mu clovek,dokaze pribehnut ako psik)...prip psika...ale tam bude podiel starostlivosti aj na tebe asi...hlavne vecerne vencenie ci skore ranne
@nikuska744 a kto jej potvrdil neplodnost sposobenu od macky???? Aky test pouzili??? A hovori ti nieco slovo Baset?
@nikuska744 od maciek? ze nase babicky mali macky a po 10 deti urcite to mali od maciek. 😀 mame doma 4 a mame malu je zdrava a macky jej pri bruchu spali a je tu mala
ale ako pisu dievcata su to osobnosti kitty je taka ze len pozerat sem tam sa pomazna lily to iste Murko ten je taky ze aj malej dovoli tajat za chvost ale nikusa je cisty blazon :D poplasena salena :D ani jedna malej neublizila behaju po dome hore dole su ockovane pravidelne a spia kde pride momentalne sa rady zašivaju kedze mala je trz vsade kedze 4nozkuje spali v postielke asi 2x aj to malej pri nohach inak maju svoj flek 🙂
inak toto s neplodnostou ma taaak pobavilo ze az ptm ze mame ludi kt macku len tak vyhodia na ulicu alebo tinedzerov kt nerobi problem zvieratam ublizovat. fajn nemam rad macky ale nie ze im ublizujem ži a nechaj žiť
@katka253111 ahoj, dúfam, že ešte si tu na MK, a poradíš mi, kúpili sme britského kocúrika, krátkosrstý a ďalšia poznámka je BSHn a na túto skratku neviem prísť, čo to znamená. Napísala ju pôvodná majiteľka od ktorej sme ho kúpili. Ďakujem za radu.
@vedorka súhlasím so všetkým🥰
Mačičky úžasné zvieratka, prítulné, verné, chápavé, nenaročné.
@effie81 krasne su 🥰

@nikuska744 Môžem poprosiť nejaký link na túto múdrosť.