icon

Reborn babika

nelly00707
6. nov 2011

Dobry den 🙂 zalozila som tuto diskusiu aby sme sa podelili a svoje skusenosti s reborn babikami mate ju niekto ak ano tak piste 😀 tesim sa na Vas, NIKA

Reborn babika
bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 a ms mas normalne?? kolko dnovy cyklus mas?? mas aj ovulku?? vies si odsledovat ovulku?? mozno plodna si, aj lekari sa mozu mylit!!! a bodaj by sa mylili v tvojom pripade!!! mozno je chyba naozaj iba v hlave, blokada..

nelly00707
autor
24. feb 2012

@vejinka u je jedna rodina dostava davku 700 euro ako si pamatam este nikdy nerobili otec rodiny len popija pivo a chvali sa kazdemu ze naco by robil ked dostava 700 euro a deti ho chovaju toto fakt nechapem a vie ma to tak vytocit ze mam tlak 200 niesom zaryta krestanka ze vsetko dodrzujem na 100% ale tak snazim sa usmernovat moj zivot aj ked s ami to nejak nedari a niekedy pochybujem o tom ze ci vobec boh existuje lebo na tomto svete je tolko vela zla strasne vela ludia kradnu klamu zabijaju ja to nechapem preco sme niektory taky

nelly00707
autor
24. feb 2012

@bambi2 ja a menstrucia niesme kamosky raz za pol roka a potom take ze 3 tyzdne krvacam

suezana
24. feb 2012

@nelly00707 neponáhľaj sa - času dosť - ste mladí - užite si, pracujte, fakt viem o čom hovorím - na bábo som čakala 5 rokov - a hrozne som sa trápila (našťastie len v čase menzesu - zvyšok mesiaca som verila, že UŽ to bude) teraz s odstupom rokov ma mrzí, že som ten krásny čas (tiež som sa vydávala v 19.tich) mohla využiť bez toho trápenia - užívali sme si, pracovali, mali sme s mužom jeden druhého a bolo nám fajn. Nič nám neušlo. Keď príde dieťatko, už sa všetko točí okolo neho, jeho zdravia, možno nedostatku peňazí....
Ja ti radím len jedno - nechajte tomu voľný priebeh - riešiť by som to začala určite neskôr. Predsa v 21-22 rokoch to nie je nič nezvyčajné 😉

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 no vidis, ono by chcelo dat do poriadku ms a potom ostatne veci. ak nemas rada doktorov ( aj ja som ten pripad) preco neskusis bylinkarku?? najprv by si mala fakt k psychologovi, ulavi sa ti ked sa niekomu vyrozpravas, ale vsetko co ti lezi na srdci. budes sa hned citit lepsie. a potom bylinkarke. na vsetko existuju bylinky, treba si dat do poriadku cyklus a potom sa mozes pustit do snazenia... inak to nema vyznam... 😖

nelly00707
autor
24. feb 2012

@bambi2 to wiem ze ked sa chce vsetko sa da len najst tu silu popritom su tu aj ine problemi denne som pod stresom a ani to mi neprospieva

vejinka
24. feb 2012

@nelly00707 lenze s tym nic neurobime len si nicime zivot...skus sa viac sustredit na seba na manzela ako na veci okolo teba

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 vsetko sa da. prepac ale ty na vsetko hladas vyhovorky!!!! sila v tebe je, len musis urobit ten prvy krok!!! potom to uz pojde lahko... problemy neexistuju, su to iba ulohy, ktore treba vyriesit!!!! a vsetko sa da vyriesit ak clovek chce!!!

nelly00707
autor
24. feb 2012

@bambi2 viem vyhoworka je lahka ja som asi stratila dvoveru v seba samu a newiem ju ziskat na spet viete nemame peniazky na zvys moji rodicia mi dalia j to posledne a velmi ma dodnes boli to ze na vianoce som im nedokazala kupit ani darcek za 1 euro prost esme nemali nato robi v obchode veducu a moja mamina predavacku na druhy den sa vsetci jej chvalili co si jeden druhemu kupili pod stromcek a ona co mala powedat vsetko ma mrzi a trapi je toho vela vsetko si pripustam k sebe

nelly00707
autor
24. feb 2012

ale viete ked som sa vypisala sem je my ovela lepsie

suezana
24. feb 2012

baby, veď nelly chce bábiku, nie dieťa - nenúťte ju do toho - ona skrátka musí ešte dozrieť!!!

vejinka
24. feb 2012

@nelly00707 lenze moja draha ak nemas peniaze mala si nejaky darcek vyrobit.z hoci coho aj to by si cenili alebo si si mala odkladat kazdy mesiac od septembra jedno euro ..mi nevrav ze sa to neda..lenze ty si vsetko ukrutne podcenila a dosledny nenechali na seba dlho cakat..smutne fakt

suezana
24. feb 2012

a myslím to v dobrom 😉

vejinka
24. feb 2012

pockat na tu babiku som zabudla..stoji nenormalne vela a ty tu pises o nedostatku penazi..tak toto uz vobec nechapem

vejinka
24. feb 2012

asi som divna ale ked nemam peniaze tak nekupujem "zbytocne veci" a ak ju chcem za kazdu cenu vyberem si nejaku lacnejsiu alternativu..sak moj muz by ma zabil keby som si kupila taku babu a to zabara celkom slusne ale proste zbytocnosti sa u nas nekupuju

nelly00707
autor
24. feb 2012

@vejinka mala som peniaze bokom ale to nas zaskocilo to ked sme si mysleli ze je vsetko ok prisla poistka za auto prisla vzdy sa nieco pokazilo na darcek robeny som nemala chut ked som si pomylsela na vsetky problemi tak som zabudla ze su aj vianoce pripominali mi to len zapalujuce sa sviecky na adventnom venci

suezana
24. feb 2012

@vejinka nelly sa len potrebuje porozprávať, ona ju nekúpi 😉

vejinka
24. feb 2012

ved dobre ..nech to vsetko dostane zo seba...potrebuje to

nelly00707
autor
24. feb 2012

@vejinka moj mm mi powedal ze ked nie hned teraz ale ze ked tu babiku chcem tak ked aj o rok o dva ale ze ju budem mat

vejinka
24. feb 2012

@nelly00707 co tak mat vzdy nejake peniazky v rezerve? proste na ucte alebo ja neviem pod vankusom a ani sa ich nedotknut a dalsie ktore pouzivas bezne..vies ano sa vzdy nieco najde vzdy sa nieco pokazi ked to najmenej cakas pre taketo pripady musis mat peniaze v rezerve inak sa zit neda lebo pojdes od pozicky k pozicke to uz potom nieje ani zivot ale zivorenie

nelly00707
autor
24. feb 2012

@suezana asi sa tym len uspokojujem ze ju budem mat viem ze su lacnejsie ale fakt by som chcela ak by som sa naozaj rozhodla pre babiku taku najrealnejsiu a ta aj stoji teda fakt

petkave
24. feb 2012

@nelly00707 Nedá mi to. Opäť som nakukla do tvojej témy. A mám taký pocit, že bábika bude pre teba dočasne to pravé. A keď časom budeš ochotná pre dieťatko obetovať všetko - a hlavne seba, svoje pohodlie, bolesť či iný druh trápenia a nebudeš sa vyhovárať, tak to hádam začneš riešiť aj s tým umelkom. Si mladá, ako hovoria baby, máš ešte dosť času. Hoci teraz máš takýto postoj, v budúcnosti to môže byť úplne inak. Nechaj si otvorené možnosti a nezavrhuj niečo, o čom dokopy nič nevieš. Skús si problematiku naštudovať - keď na to budeš mať čas a hlavne chuť. A skús toho psychológa. Nemáš sa prečo hanbiť. Psychológ lieči slovom. Psychiater tabletkami. Ja k jednému chodím kvôli zblázneným hormónom. No čo už. Lepšie s tabletkami a psychiatrickou diagnózou ako byť utrápená a nepoužiteľná v bežnom živote 😝

vejinka
24. feb 2012

@nelly00707 prepac mi ale nechapem ta na darcek na vianoce nemas ale nekrestansky drahu babiku chces a tvoj manzel ta asi miluje natolko ze je tak troska zaslepeny ale zobudte sa pretoze ta baba vas nevytrhne z problemom ale nabali sa nas este viac ak mate problem z financiami tak baba je to posledne na co by triezvy clovek myslel!

vejinka
24. feb 2012

@suezana nevyzera ze by si ju nekupila...ona ju proste chce a to ze je ukrutne draha jej nevadi...asi sa zdekujem z tohto fora aby som nieco zle nenapisala

suezana
24. feb 2012

@petkave súhlas

bambi2
24. feb 2012

@nelly00707 ja si myslim, ze chces babiku iba preto, ze zabudnes na vsetky tvoje problemy.. ty by si mala hladat najprv riesenia. ako vyriesis vsetky tvoje problemy. teda lepsie povedane ulohy.. inak zostanes na tom mieste kde si teraz..

domi1988
24. feb 2012

@nelly00707 ahoj prosim nenahnevaj sa,ale pozeram, ze si velmi mlada, ako vies ze nemozes mat deti?

alka221
25. feb 2012

no ja som si precitala prve tri stranky, a zimomriavky..akoze upnut sa takto na babiku je podla mna totalna blbost a jedine co ti to sposobi je dalsie trapenie, fakt je aj to ze si uplne mlada a mam pocit ze na vsetko sa pozeras pesimisticky a hladas iba vyhovorky..mozno sa mylim a mozno nie.. 😎

leteku
25. feb 2012

Nechcela som prispievať, lebo mi to od začiatku príde ako zlý žart, ale už mi to nedá. Akože výhovorky, že sa bojíš ihly? A keby si bola chorá a musela si pichať každý deň injekcie tak čo aj to by si proste nerobila lebo by si sa bála??? Mne v tvojom veku diagnostikovali sklerozu multiplex, užila som si veľa nemocnice čo som pred tým nezažila, nemala som na výber. Na bábo sme si museli počkať kým sa mi stav upraví, ale dočkali sme sa a ver tomu, že pre deti sa oplatí trpieť a aj prežiť bolesť.
Ináč čo by si robila s tou bábikou, to som v podstate stále nepochopila, to by si ju prezliekala, chodila kočíkovať? To robí moja šesťročná dcérka. Mne to proste príde divné. Ako už veľa dievčat napísalo, si mladučká a človek aj na dieťa musí dospieť. A keď nemáte peniažky tak zarábaj našetrite si niečo, postupne si začni riešiť problémy a uvidíš, že aj to bábo možno príde. Bábika je síce pekná, ale podľa mňa nič nevyrieši.

efkas
25. feb 2012

co takhle živé zvířátko???

poleva
25. feb 2012

@barbarka ako môžeš niečo chápať,čo neschvaľuješ? prešla si si tým? zjavne nie,lebo čakáš už druhé.
ked budeš v takej situácii / čo zjavne už nebudeš/ pochopíš,,,budeš sa chytať aj slamky...a opäť opakujem,nie si v jej koži,takže nevieš o tom nič,,,môžeš si to prečítať a max.poľutovať
ja som tým prešla,potratmi,lekármi,neúspechmi,plačom,,,a čo je hriech? dať nový život? hriech je kradnúť,zabíjať...
ale očividne ty si žiješ vo svojom svete,vidíš iba svoju vieru,ale život je o inom.život je boj a oplatí sa bojovať a ísť za svojím cieľom,za každúp cenu aj za cenu adopcie,umelého oplodnenia,atd...a hriech je nedať životu šancu.
keby ti tvoja matka povedala,že si z umelého oplodnenia,prestala by si ju ľúbiť? lebo ti to káže viera?