icon

Rozdiely medzi typmi Monopoly junior. Ako vybrať správny?

29. mar 2026

Prosím viete niekto poradiť,či je rozdiel medzi rôznymi typmi Monopoly junior? Vidím na nete,že existujú patrolove, farmarske, frozen atd.. tak či je rozdiel len v obrázkoch alebo su trochu iné aj pravidlá hry.. či teda kúpiť len podľa oblubeneho motívu alebo mam porovnávať aj iné veci.. Ďakujem

guudy
30. mar 2026

@anonym_autor nekupuj ziadne Monopoly. Je to naprd hra z cias, kedy nebolo moc inych moznosti… odporucam pozriet si ponuku ihrysko.sk
Najdes tam vela zaujimavych hier. Maju vyborny filter hier. Predajnu v Bratislave, vramci ktorej je aj herna, kde si rozne hry mozete vyskusat. 😊

13uzivatelka11
30. mar 2026
@guudy

@anonym_autor nekupuj ziadne Monopoly. Je to naprd hra z cias, kedy nebolo moc inych moznosti… odporucam pozriet si ponuku ihrysko.sk
Najdes tam vela zaujimavych hier. Maju vyborny filter hier. Predajnu v Bratislave, vramci ktorej je aj herna, kde si rozne hry mozete vyskusat. 😊

@guudy prečo by si nemohla kúpiť monopoly keď chce? 🫣 My máme monopoly pre najmenšie deti a syna to celkom bavi a tiež máme veľa iných hier...

guudy
30. mar 2026
@13uzivatelka11

@guudy prečo by si nemohla kúpiť monopoly keď chce? 🫣 My máme monopoly pre najmenšie deti a syna to celkom bavi a tiež máme veľa iných hier...

@13uzivatelka11 monopoly a Dostihy a sazky si v dnesnej kupia ludia, ktori si to pamataju z detstva a mozno ani len netusia, ze existuju milionkrat lepsie hry. Pisem ako dlhorocny maniak na spolocenske hry.
My sme sa teda vacsiny hier uz zbavili, kedze mame dospele deti, doma nam ostalo uz iba cca 150 hier. Nie, nie je to preklep.

galganka
30. mar 2026

Máme Monopoly Junior s Peppinou. čo sme porovnávali iné krabice, tak to bude všetko rovnaké, len iné názvy nehnuteľností, ulíc, tak veľmi nie je čo meniť. A k tomu nekupovaniu... Monopoly u nás frčí u všetkých detí a aj starší dvaja si hocikedy vyberú Junior verziu, aby mohla hrať aj najmenšia a aby netrvala hra niekoľko hodín. aj tento víkend hrali. A to majú na výber štyri šuplíky hier.

galganka
30. mar 2026
@guudy

@13uzivatelka11 monopoly a Dostihy a sazky si v dnesnej kupia ludia, ktori si to pamataju z detstva a mozno ani len netusia, ze existuju milionkrat lepsie hry. Pisem ako dlhorocny maniak na spolocenske hry.
My sme sa teda vacsiny hier uz zbavili, kedze mame dospele deti, doma nam ostalo uz iba cca 150 hier. Nie, nie je to preklep.

@guudy čiže, doma žiadne dieťa v kategórii Junior, ale si skalopevne presvedčená, že nekupovať, lebo sú lepšie hry... zaujímavé... 😕

guudy
30. mar 2026
@galganka

@guudy čiže, doma žiadne dieťa v kategórii Junior, ale si skalopevne presvedčená, že nekupovať, lebo sú lepšie hry... zaujímavé... 😕

@galganka no to bude tym, ze tie moje deti uz v kategorii junior boli. Preto za tie roky viem, ze su na trhu sakra lepsie hry ;)

galganka
30. mar 2026
@guudy

@galganka no to bude tym, ze tie moje deti uz v kategorii junior boli. Preto za tie roky viem, ze su na trhu sakra lepsie hry ;)

@guudy a hotovo bodka. Lepšie hry. to nevadí, že autorka sa pýta na Monopoly, odpoveď je: sú lepšie hry. 😂

guudy
30. mar 2026
@galganka

@guudy a hotovo bodka. Lepšie hry. to nevadí, že autorka sa pýta na Monopoly, odpoveď je: sú lepšie hry. 😂

@galganka presne tak. Zjavne sa nevyzna.

anonym_8e9912
30. mar 2026

A ty teda ako odbornicka na spolocneske hry za ktoru sa nepriamo pasujes, ake hry odporucas, ked uz monopoly su podla teba zastarale ? Cca napr. pre vek 7r. a 14r. ? Mas asi vela skuseností s hrami tak mas zrejme prehlad. Dakujem

guudy
30. mar 2026
@anonym_8e9912

A ty teda ako odbornicka na spolocneske hry za ktoru sa nepriamo pasujes, ake hry odporucas, ked uz monopoly su podla teba zastarale ? Cca napr. pre vek 7r. a 14r. ? Mas asi vela skuseností s hrami tak mas zrejme prehlad. Dakujem

@anonym_8e9912 strategicku/kooperativnu/rodinnu/logicku/kartovu/na postreh? Pre kolko ludi? Aky vek zvysku osadenstva? Ake hry uz hrali? Kolko casu maju na hranie?
Pokojne ti odporucim, ale bez vyssie zodpovedanych otazok je to, ako keby si sa pytala poradit dovolenku. Dovolenku aku? Poznavacku/k moru/do hor? Pocet a vek ludi?Rozpocet? Termin? Dlzka pobytu?
Chapeme sa dufam ;)

anonym_8e9912
30. mar 2026

Vek som pisala, deti 7r. a 14r. plus dospelí 40+, casovo nech to je cca do hodinky max. a pocet ludi ? No od 2ks do 5 dajme tomu. Hrali sme uz kopec hier, ale nie sme az takí maniaci. Monopoly boli oblubene aj junior aj tie bankove s terminalom. Odporuc z kazdej jednu. Aj zo strategickej, aj kooperativnej aj logickej atd.

guudy
30. mar 2026
@anonym_8e9912

Vek som pisala, deti 7r. a 14r. plus dospelí 40+, casovo nech to je cca do hodinky max. a pocet ludi ? No od 2ks do 5 dajme tomu. Hrali sme uz kopec hier, ale nie sme az takí maniaci. Monopoly boli oblubene aj junior aj tie bankove s terminalom. Odporuc z kazdej jednu. Aj zo strategickej, aj kooperativnej aj logickej atd.

@anonym_8e9912 a ktore hry ste uz teda hrali?
Je velky rozdiel, ci od 2 alebo od 3 hracov. Pre 2, ak je vobec taka verzia, tak ma ine pravidla ako pre 3 hracov. Tak sa rozhodni, ci pre 2 alebo pre viacerych hracov ;)

amelie2017
30. mar 2026

Mame 8 a 4 rocne deti, Monopoly junior u nas ficia. Okrem nich mame asi dalsich 20 stolovych hier, ale Monopoly su najviac hrane. Pravidla su rovnake vsade, menia sa len ulice a postavicky. My mame verziu s ulicami z Barcelony. Ja kupu odporuvam. Hra trva cca 25-30 min. To este mladsi zvlada, ak hrane dlhsie uz vymysla.

guudy
30. mar 2026
@anonym_8e9912

@anonym_8e9912 na par hodin sa odmlcim, more vola😉

weleda123
30. mar 2026
@guudy

@anonym_8e9912 a ktore hry ste uz teda hrali?
Je velky rozdiel, ci od 2 alebo od 3 hracov. Pre 2, ak je vobec taka verzia, tak ma ine pravidla ako pre 3 hracov. Tak sa rozhodni, ci pre 2 alebo pre viacerych hracov ;)

@guudy robíš z toho odporučenia spoločenskej hry hotovú jadrovú fyziku 🤣🤣🤣

Autorka, sú pravidlá rovnaké. My sme synovcovi kúpili Peppa Pig minulý rok na Vianoce, hrávajú to X krát do týždňa, čo vravela švagriná. S malým bratrancom som veľa hrávala aj tu verziu bláznivé bankovky, ale to neviem, či je ešte k dostaniu 🥲

autor
30. mar 2026

Ďakujem pekne všetkým,popravde ja som monopoly nikdy nehrala,len som počula ze to deti baví a teda ze je to super hra aj na rozvoj,strategické myslenie a tak..tak som si hovorila,ze vyskúšame,len som sa stratila v tých rôznych druhoch.. ak je teda rozdiel len v obrázkoch, tak kúpim podľa ich preferencií, dakujem

galganka
31. mar 2026
@guudy

@anonym_8e9912 strategicku/kooperativnu/rodinnu/logicku/kartovu/na postreh? Pre kolko ludi? Aky vek zvysku osadenstva? Ake hry uz hrali? Kolko casu maju na hranie?
Pokojne ti odporucim, ale bez vyssie zodpovedanych otazok je to, ako keby si sa pytala poradit dovolenku. Dovolenku aku? Poznavacku/k moru/do hor? Pocet a vek ludi?Rozpocet? Termin? Dlzka pobytu?
Chapeme sa dufam ;)

@guudy vzhľadom na tvoj prehľad vidím / citam6, že si odporučila celú hromadu rôznych zaujímavých hier. 🫣

guudy
31. mar 2026

@weleda123
Ano ano, strasna jadrova fyzika rozsirit si svoj obmedzeny obzor ❤️
@galganka citanie ti prilis nejde…🤷🏼‍♀️

galganka
31. mar 2026
@guudy

@weleda123
Ano ano, strasna jadrova fyzika rozsirit si svoj obmedzeny obzor ❤️
@galganka citanie ti prilis nejde…🤷🏼‍♀️

@guudy to asi preto, že málo hrám Scrabble 😀

weleda123
31. mar 2026

@guudy no obmedzený je asi len tvoj obzor, lebo som ťa nevidela odporučiť ani jednu jedinú hru 😅 akurát si len ofrflala monopoly a dostihy, aj to bez nejakého pádneho argumentu, že prečo sú to teda vlastne zlé hry (nie sú) a to bol celý tvoj prínos do diskusie.

guudy
31. mar 2026
@weleda123

@guudy no obmedzený je asi len tvoj obzor, lebo som ťa nevidela odporučiť ani jednu jedinú hru 😅 akurát si len ofrflala monopoly a dostihy, aj to bez nejakého pádneho argumentu, že prečo sú to teda vlastne zlé hry (nie sú) a to bol celý tvoj prínos do diskusie.

@weleda123 sa vas tu nazbieralo takych, co neviete citat…🤷🏼‍♀️ anonym mohol zodpovedat poriadne moje otazky, dozvedel by sa tipy…
A autorka sa ma nepytala na konkretne hry.
Tak vam damy posielam aspon objatie😘

galganka
31. mar 2026
@guudy

@weleda123 sa vas tu nazbieralo takych, co neviete citat…🤷🏼‍♀️ anonym mohol zodpovedat poriadne moje otazky, dozvedel by sa tipy…
A autorka sa ma nepytala na konkretne hry.
Tak vam damy posielam aspon objatie😘

@guudy autorka sa pýtala, či je rozdiel v Monopoly s Elsou, Peppou, Labkáčmi... Tvoja odpoveď bola: nekupuj Monopoly. Kto tu má problém s pochopením písaného textu? 🤷🏼‍♀️

guudy
31. mar 2026

@galganka mas pravdu, uplne zbytocne sa tu s vami dvomi zahadzujem a autorka si nedala poradit. Len tak na okraj, ja, ked sa v niecom nevyznam, tak si necham poradit od skusenejsich. Autorka zjavne prehlad v hrach nema, dobry umysel poradit (vyhnut sa kupe nic moc hry) vysiel zjavne navnivoc.
Aj tebe posielam objatie a slnecny pozdrav 😘

galganka
31. mar 2026
@guudy

@galganka mas pravdu, uplne zbytocne sa tu s vami dvomi zahadzujem a autorka si nedala poradit. Len tak na okraj, ja, ked sa v niecom nevyznam, tak si necham poradit od skusenejsich. Autorka zjavne prehlad v hrach nema, dobry umysel poradit (vyhnut sa kupe nic moc hry) vysiel zjavne navnivoc.

@guudy ďakujem, objatie slušne odmietam. 🤔

weleda123
31. mar 2026
@guudy

@guudy tliachaš od veci. Nič moc hry - ja som vyrástla na Dostihoch, moja sestra a bratranec, sesternica na Monopoly a dnes aj môj 8 ročný synovec najradšej hrá Monopoly, aj keď má na výber XY ďalších hier doma. Choď radšej k tomu moru a netrieskaj tu nezmysli 😏