icon

Spievankovo verzus Fíha tralala

lusyke
22. feb 2014

Mojej 10 mesacnej dcerke som kupila obe DVD Fiha tralala. Miluje to..ani nemukne a ani sa nehne. A pritom je to velmi zive a ukecane dieta 🙂 Povedala som si ze jej skusim zohnat aj Spievankovo aby sa nam to doma troska stredalo. No to chvilku pozrie a uz si ide zas po svojom. Ako su na tom vase ratolesti? Vitazi Spievankovo alebo Fiha? Alebo mate nieco ine? Piste..mozno sa inspirujeme 🙂

alexandra206
27. nov 2015

Spievankovo

lusyke
autor
27. nov 2015

@mapa to je pravda ale toto uz je fakt moooc. Ved sa to ani nerymuje!!! Ked uz sa na tom chceli nabalit tak si mohli dat aspon trosku zalezat...hovorim ze ten Miro Jaros ....jemu sa to aspon rymuje. Zajra vyjdem na dvor a natocim video s nejakym textom bez rymov o tom ako som rano vstala, umyla sa a sla von. dam tam zabery na deti aby to bolo akoze pre deti a hodim to na DVD a budem cakat ze na tom zarobim? Fakt by uz mohli byt ti ludia trosku sebakriticki.

majulino
27. nov 2015

Baby moja mala fici na Jarosovi a Smejkovi a Tanculienke. Ale najprv milovala spievankovo tu cast kde je pes Brok. Syn zase Spievankovo a tiez Jarosa. A dcera este objavila na YouTube cosi ako Paci Pac UPOZORNENIE vyvarujte sa taky otras Ste nepoculi. Touz aj Tanculienke je oproti nej najlepsie spevacka na svete

verronicka
27. nov 2015

@lusyke no to som asi mesiac dozadu len tak náhodou na YouTube videla, tak som na to klikla, ale ani som ho nedopozerala do konca ten klip 😀 a že teda top pesnička z albumu...tak to musí byť to Paci Páči potom fakt supeeer 😀 😀 😀

hefo
27. nov 2015

Tak zase nasa mala 1-rocna ma "Tapy tap" od Paci Pac velmi rada a pekne si pri tom tapka rukami... ale je pravda, ze ich dielo je ozaj extra amaterske; na rozdiel od Jarosa vsak nemam dojem, ze by sa na tom isli vylozene nabalit.
Fiha tralala je pre taketo male deti asi najlepsie a najprofesionalnejsie spracovana.

lusyke
autor
27. nov 2015

@majulino presne o tom pisem v prispevkoch pred tebou. Smejko a tanculienka su fajn. To si pospevujem obcas aj ja 🙂 Tesime sa na DVD co dostaneme na Vianoce.

alla24
27. nov 2015

@mapa miro jaros ma na rozdiel od spievankova ci fihatralala dlhe texty a aj pesnicky kvalitne spracovane a nazvat to nechutnostou? je to len a len tvoj nazor.

My sme teraz kupili nove spievankovo a moj nazor je ze pre deti je to dost "mimo". pride mi to ako muzikalova rozpravka a to si nie som celkom ista ako to berie taky maly cloviecik pre ktoreho je to urcene.... mne osobne sa tieto "umelecke" veci pacia ale mala mi to ako tak pozerala az pri 4 pusteni.... to este u nas take ozaj nebolo ☹ a tie texty piesni mi prisli take "narychlo" nato ze spievankovo robi kvalitnu muziku. no pri tejto 5 pozabudli na texty a viac dali na hudbu a uplne najviac to bolo o tej rozpravke, kostymoch a hercoch ktorych si prizvali... malo to sice dej a bolo to na kuk pekne ale to bolo tak vsetko....

a celkovo hodnotim fihu, mira jarosa ci spievankovo kladne. kazdy to robi inak ale kvalitne a zabavne pre tie deti. Tanculienka a ten smejko na mna posobia divne. hlavne ten chlap mi pride ... paci pac je pre mna amatercina a malej to ani nepustam....

lusyke
autor
28. nov 2015

@alla24 Ja posudzujem Jarosa ako taky stred co sa tyka kvality. Na najvyssej urovni je pre mna Spievankovo a Fiha. Potom je Smejko a Tanculienka, za nimi Jaros a uplne ze na samom dne je to Paci Pac. To sa ani neda nazvat amatercina...neviem tomu prist ani na meno...uplny odpad. Zatial co ti ostatni spominani maju kazdy svoj styl a robia to kazdy inak...Paci Pac mi pride ako nepodarene kopirovanie vsetkeho ostatneho.

alla24
28. nov 2015

@lusyke Nooo tak smejko a tanculienka su cista kopia spievankova.... pre mna katastrofa infantilna az to boli.... K Jarosovi ani podaj vody....

lubinkas
28. nov 2015

@alla24 Ale ved Spievankovo 5 je predsa "Film o povolaniach" tak je to aj prezentovane. Nieco ine ako 1-4.

katy2
28. nov 2015

U nas Spievankovo a Fiha - od malicka (teraz uz Fiha velmi nie - deti su vacsie)... ale ocenujem kvalitu.... je to na urovni.... dcera si zacina pospevovat Jarosa, chyta texty v telke, stale ho davaju ale mne sa nepaci a ani DVD doma nemame.... Tanculienku registrujem len tu na MK a to dalsie neviem, co je 🙂 My sme z Kosic a u nas je pojem aj ujo Lubo (Hreha)- deti ho miluju.... robi strasne vela pre deti skolkarskeho veku....
len pre zaujimavost: http://www.ujolubo.sk/

lusyke
autor
28. nov 2015

@alla24 v niecom hej ale oni sa teraz pustili do rozpravok ako vlk a kozliatka alebo cervena ciapocka. Videa su na youtube a su dost podarene. Vydarene humorne texty...a je to zase nieco uplne ine ako robia ostatni. A co sa tyka infantility...noo to by som tiez pomlcala o smiechu Podhradskej v Spievakove 2 a Zahrajko mi tiez pripada v kazdej casti blbsi a blbsi...asi tym ze mu rastu svaly tak mu ubuda z mozgu 🙂...ja mam Spievankovo rada (to aby zas nevyzeralo ze nie) to len na margo tej infantility. Smejka a Tanculienku sme si zamilovali. Nieje to sice tak kvalitne natocene ako Fiha ale to je skor otazka penazi a viem ze tych nemali vela..takze ich rada podporim kupou ich dvd.

lusyke
autor
28. nov 2015

@katy2 Ja som povodom z Kosic a ked sme boli na navsteve u rodicov tak nas jedna kamaratka zatiahla na akciu kde ten ujo Lubo vystupoval. Asi je v Ke dost znamy lebo ta kamoska mi tak prezentovala akciu...: ,,a bude tam ujo Lubo,, ja som nechapala lebo som o nom nikdy nepocula. Robil tam akusi rozcvicku a tanceky pre deti. Neviem..na prvy pohlad mi to pripadalo teda dost divne ale nesledovala som to poriadne lebo som musela davat pozor na malu medzi tolkymi deckami co tam tancovali.

katy2
28. nov 2015

@lusyke chodieva do skolok a robi rozne programy na MDD, karneval, alebo ma rozne rozpravky... pozyvaju ho aj na detske party.... ja som na specialnej skole a tiez ho chceme pozvat na karneval... nie je to na urovni spievankova a fihy ale pre deti fajn

lusyke
autor
28. nov 2015

@katy2 jasne...ved dobre ze aj Kosice maju takeho uja. V Ziline taky nieje...aspon o nom neviem 🙂 No ma z toho asi celkom dobry biznis...mohli by sa inspirovat aj v inych mestach nejaki ujovia 🙂

mapa
28. nov 2015

@alla24 tolko ku kvalite hudby mira jarosa....
http://fici.sme.sk/c/20059104/mlady-hejter-east...

tuqanqa
28. nov 2015

Skuste pustit detickam Husenicu Betku.

lusyke
autor
28. nov 2015

@mapa ten ham ham stajl som este nevidela a asi si to radsej ani nepustim aby mi neprislo zle. No ten clanok mi pripomenul to co vlastne aj mne na Jarosovi vzdy vadilo...uz som aj na tie jeho okopirovane traposiny z minulosti zabudla 😀
@alla24 pozri si to...ked uz tu padla rec o kopirovani...Jaros je kral.

lusyke
autor
8. dec 2015

Vcera rano sme si zapli TV a co tam nebolo....Paci Pac na Markize. Tak som si povedala ze mi to uz je konecne jasne. Ved ako je to mozne ze Fiha Tralala a Spievankovo zacinali s vystupeniami v skolkach, potom si trufli na nejake to CD az sa prepracovali ku nejakemu DVD. Proste si tu karieru budovali roky kym sa dostali tam kde su a vydali nejake to DVD. O tychto Paci Pac som vzivote nepocula a zrazu je na trhu ich DVD a dokonca ich tisnu aj do telky. Ved to sa nepodarilo ani Jarosovi, aj ten vydal DVD az teraz. Smejko a Tanculienka robili zbierku aby vydali DVD. Proste mi z toho vypliva ze ta dievcina z Paci Pac ma bud velmi bohateho a vplyvneho otecka alebo sa jej to podarilo inou cestou.....talentom to urcite nebude. Ak ma niekto ine informacie, prosim napiste.

lusyke
autor
15. dec 2015

Trochu sme patrali co su vlastne ti Paci Pac zac. Tak ten chalan z gitarou je byvali gitarista jednej slovenskej skupiny. Narodili sa mu deti a rozhodol sa skladat pesnicky pre deti, potom si nasiel babu ktora by mu ich naspievala. Kedze ma ten dotycny uz nejake tie znamosti a urcite nemaly financny zaklad tak nemal problem vydat DVD a presadzovat sa aj v mediach. Ak ste si vsimli tak uz vo velkom chodi reklama na tuto dvojicu. Tak sa mi len potvrdilo to co si myslim uz davno....na to aby ste sa na slovensku stali slavnymi nepotrebujete mat talent....

werci
1. dec 2017

Prosím vás, oplatí sa kúpiť DVD fíha tralala? Je tam aj niečo iné než na YouTube? Lebo veď keď pustím pesničky na youtube, tak to stačí, kúpila by som DVD, ale má to zmysel?

mam1na
1. dec 2017

Fíha - deti to milujú hlavne preto, lebo Fíha krásne artikuluje, je to fakt pre tie najmenšie detičky, vizuálne, dejovo, unikátne - ona mi príde naozaj taká originálna - a tie kostými, úžas. 🙂 Pri natáčaní sa veľmi pekne správajú detičkám, sála z nej úprimnosť a srdečnosť. Ak sa tvojmu dieťatku ľúbi Fíha, tak skús Smejko a Tanculienka. Tí sú naprosto senzační jaškovia, rozkošní a tiež nápadití. 😍

viky8
1. dec 2017

moja ma 7 mesiacov a miluje spievankovo, no zaujimaju ju len niektore pesnicky tie ked zapocuje, hned hlava hore, usmev od ucha k uchu a robi celu pesnicku lietadielko nadsene 😀 fihu jej nepustam, ani nebudem, ja mam depresiu ked tu zenu vidím, príde mi nenormálne preplacaná možno tym detom sa to paci, no mne sa pre moje dieta paci nieco viac realne ( nie slecna s divnými dredmi a vymalovymi ustami, niektoryc pesnickach a ich texte nehovoriac....)

chocky11
1. dec 2017

No my sme fičali na spievankove, potom sa nam viac pačila fiiha tralala, maly ma 4 roky a ide sa z nich zblaznit, a spievankovo je take ine oproti fihe, co ja viem, ta fiha viac uci deticky, a spievankovo skor zabava a je to podla mna pre starsie deti s dlhym dejom.. aj ta nova rozpravka kralovna harmónia, mame to stiahnute a najprv sa mu to moc nepacilo este mu to moc neslo pochopit o com to je.. ale od fiha tralala vieme pesnicky vsetky naspamäť a este paci pac, smejko a tanculienka to je super. Len spievaju a nema to moc dlhy dej, tak sa v tom nestraca aj to lepsie chape. Z nasej skusenosti...

mam1na
1. dec 2017

@lusyke Paci Pac mne nesedí, ten spevákov afektovaný a neúprimný úškrn namiesto úsmevu, niečo mi tom projekte nesedí. Sú aj dosť komerčne presadzovaní, zrejme majú dobré kontakty. Ale je to celé fádne, umelé, neverím im.
A Spievankovo? Už sa v ich tvorbe totálne strácam. Mrzí ma Máriin silácky smiech, preafektovanie, akoby ju to už prestávalo baviť, nechcem jej krivdiť, ale niečo mi na nej nesedí, ale zároveň ma aj mrzí, že to musím povedať, pretože tvoria pre deti, a aspoň je z čoho vyberať, len mne to už nepríde také uprimné, spontánne, akí sa mi zdali na začiatku. Škoda.

linee
1. dec 2017

Mala bude mat 2 a ma rada Spievankovo 1 a 2,zaciatky.Fiha ani nahodou.Jaros ma uz hodne komerciu a je skor pre starsie deti,takze zavisi i na veku deti.Spievankovo mne pride uz tiez take trochu komercne,nez na zaciatku.Vidiet to i v klipoch,sice su profesionalnejsie,ale uz je to trochu dalej detom.A niektore pesnicky od Smejka a Tanculienky. nakoniec,deti vnimaju piesne uplne inak ako dospeli

medovka14
1. dec 2017

Spievankovo u nás vôbec neprešlo, staršie ich nemali vôbec radi, mne osobne sa tiež nepáčia. Fíha detto...
A najmenšej sa strašne páči smejko a tanculienka 🙂 ja si ich pesničky tiež spievam 🙂 a par veci od jarosa 🙂

larosabigi
1. dec 2017

No vyjadrím aj ja svoj názor k tejto téme. Každý má iný vkus tak je úplne jasne, že každému sa páčia rovnaké veci. Keď mal môj malý 10 mesiacov ako prvé sme videli Fihu keďže má staršie sesternice. A miluje ju doteraz. Je vidieť že to robí zo srdca a veľmi ju to bavi.Staci ako sa len rozpráva s detičkami. Za mňa určite Top. Určite aj Spievankovo v je fajn, a posledný diel je muzikál a určite to nebude baviť 1 ročné dieťa. Každý sa vo svojej práci nejako posúva. A určite by nikoho nebavilo keby vydávali každý rok rovnaké dvd ako boli 1,2,3 to by sa zase našli mudrlanti,ktorí by nabádali že sú trápni že znovu vydali to isté. A čo sa týka spevu to sa nedá porovnať s ostatnými ako Smejko a Tanculienka a amatéri Paci Pac. Nech sa na mňa kľudne hnevajú ako Tanculienka alebo Paci zaspieva hoci ktorá z nás, a tie texty... Boli sme teraz s na vystúpení Smejko a Tanculienka a bola som sklamaná. Smejko je super ten je prirodzený ale ona ? Umelá a preafektovana...a pôsobí namyslený. Na jednom vystúpení vonku sme raz boli minulý rok, a išla okolo detí, tie je kyvali a ona sa robila že ich nevadí. Chceli sa fotiť.Otras vtedy som si urobila svoj názor. Každé ich dvd je v podstate to isté a o pár rokov ani pes neštekne za nimi a budete tu všetci nadávať že robia to isté a nerobia nič nové. A používajú také slová čo malé deti v škôlke nerozumejú a to sa mi nepáči. Aj ten motýlik hunculik je prirodzenejší ako Tanculienka. A Paci Pac k tým sa vyjadrovať ani nebudem škoda slov. Jaroš mi nevadí aspoň vie spievať v nejakom tóne. Môj názor. Peace 😍 je to môj názor a nikoho neodsudzujem ak sa mu Smejko a Tanculienka páči, nech si ich pozerá.

lusyke
autor
1. dec 2017

@werci urcite sa oplati kupit DVD Fiha. Ma to pribeh..cez youtube su len pesnicky a tiez asi nie vsetky. Urcite to odporucam. Ja som tiez vahala ale nelutujem ze som kupila. Aj ked uz je dcerka starsia a Fiha sa jej zaziada raz za pol roka...platilo sa. Urcite odporucam DVD Fiha tralala Farebny svet...je to krasna rozpravocka.