Syn chce od Ježiška bábiku
Dobrý vecer, 5 ročný syn dnes písal list jeziskovi. Želá si baby Born bábiku 😃 kúpili by ste mu ju? :D
@kate_cs Ja som tak nikdy nedostala vlacikovu dráhu, že vraj dievčatá sa nehrajú s takýmito vecami, našim to dodnes vyčítam, strašne som ju zavidela bratrancovi 😀
Nič divne na tom nie je. Buďte radi že syn je ešte stále kompetentný a nenechal sa zvalcovať predsudkami. To my učíme deti hlúposti. Ony vedia čo chcú a čo je pre nich dobré. Ja som mal potrebu v detstve sa starať o nejakú bytosť autíčka som mal rad ale vytvoril som si vzťah s mackom vypchatým slamou a potom aj iné zvieratká hračky. Spal som s nimi a dal som im vždy viac periny ako som mal ja. Aby im bolo teplo. Keby som mal sestru tak by som sa určite hral s bábikami. Lenže bábiky som nemal a v škôlke to bola hanba sa hrať s bábikami keď som chlapec. Odporúčam si pozrieť toto vtipne video
Máme dcérku a jediná vec, ktora ju zaujíma, su dopravné prostriedky, takže ak chce chalan bábiku, nech ju dostane.
Ja som ako mala tuzila po auticku na ovladanie, ale som dievca, nikdy som ho nedostala. Teraz ma starsi syn 4r a kupili sme mu pod stromcek take auticko, uz teraz sa na neho tesim :D
Mam 2 synov, babiku by som kupila. Mladsi syn sa bezne u starych rodicov hra s babikami (co tam maju sesternice) a nikomu to nevadi. Moji synovia maju kuchynku, denne sa v nej hraju
Este dodam, ze je tu plny konik frustrovanych mamiciek, lebo partner ich babatko ani neprebali, nepostrazi, deti nevezme von, nic. Lebo boze chran, aby sa muz staral o deti!
Ak syna babikou podporite v empatii a starostlivosti o druheho, bude to len dobre
@bu1bu ja keď som bola malá tiež som túžila po autodráhe 😀 malá keď videla v obchode tak tiež chcela 😀
Moj takmer 8 rocny sa hra s babikami, plysakmi. Dcera 6 rocna sa hra aj s dinosaurami a autami, na policajtku. Syn spava s plysovym levikom a niekedy aj s babikou. Ale inak ho zaujimaju motory, elektronika, technika. Mame este 11 mesacneho chlapceka, tak ten zase babikam berie dudliky a ti starsi sa obaja staraju o malickeho. Trening chlapcom neuskodi 😊
@sasitimi17 a preco nie ruzovu-dievcatko? Aky je v tom rozdiel? Ci ked bude raz otec, nebude mat dceru, ale len syna?
...veď mu kúp bábiku - chlapčeka
https://www.hrackyshop.sk/babika-novorodenec-ch...
Ahoj, my máme z dráčika bábiku, dá sa prepnúť na ocka/mamu. (Hi mommy/Hi daddy..)
V pohode, kúpte mu Baby born chlapčeka. Máme staršiu dcéru, takže syn sa narodil do "babskeho" prostredia- kuchynka, domček pre bábiky, kočiare, babiky...jasné, má aj kopec áut, stavebníc. A minulý rok na Vianoce dostali všetci traja látkové bábiky od Little dutch- syn dostal (vtedy 6r) chlapčeka Jima, spáva s ním každý deň, aj sa na seba podobajú 😀
Však jasné, že chlapcom treba podsúvať iba bábiky chlapcov. Veď kto to kedy videl, že by mal muž dcéru a ešte sa o ňu aj staral??? 🤦🤦🤦🤦 Neuveriteľné. A potom tu denne ženy vyplakavaju, ako sa ich muži nechcú starať o deti. Jasné, že nechcú, veď v detstve za to boli šikanovaní vlastnými rodičmi, lebo dievča musí byť matka od narodenia, ale chlapec sa nemôže hrať na otca... Aha, jasné. Potom prečo sú ľudia na Slovensku mentálne ešte v jaskyni. Neexistujú chlapčenské a dievčenské hračky, neexistujú chlapské a ženské činnosti. S mužom máme spoločnú hypotéku a spoločne sa staráme o domácnosť. Obaja nosíme domov peniaze a obaja sa staráme o dieťa . Obaja sme boli na MD, obaja sme k dieťaťu vstávali, kŕmili, prebaľovali a kúpali.zeny rovnako ako muži šoférujú, zastávajú manažérske pozície, sú v armáde, v politike, vo vysokom finančníctve, v ozbrojených silách, v školstve, v zdravotníctve, u hasičov. Ženy sú rovnako dobré inžiniersky, vedia opravovať stroje či robiť inštalatérky. Muži sú rovnako dobrí maséri, kaderníci, kuchári, zahradnici, psychológovia, sociálni pracovníci ako ženy. Áno, muži majú viac svalovej hmoty a ženy rodia deti. Ale to je tak všetko. Preto môže chlap odsunúť gauč a žena vynosi a porodí dieťa. Ale to ako robíme ktoré povolania je vec talentu, nadania, odhodlania a dedikácie, nie pohlavia. Nech každé dieťa rozvíja to, na čo má nadanie a hrá sa s tým po čom túži. Ak sa chce hrať na otecka, neviem prečo by na to nemal mať právo. Ak sa dievča chce hrať na vodoinstalaterku, tak jej to má byť rovnako dopriate. Ak chce byť dievča vojačka, hasička alebo lovkyňa pokladov či pirátka, nech je. Ak chce byť chlapec učiteľ či zdravotník alebo kuchár či maskér, prečo by mu v tom mal niekto brániť? Všetci máme rovnaké možnosti, tak nech každý ide za tým, čo ho baví, lebo obmedzenia vo výbere povolania a životného štýlu neexistujú.
Prečo bábiku chlapca? Pretože si ju pýta chlapec? V prvom rade by som vysvetlila, že bábiky sú aj chlapci aj dievčatá a ktorú si želá, nech sa sám rozhodne.. Pod pojmom bábika si podľa mňa väčšina chlapcov predstaví dievča, tak aby nebol zas sklamaný.. A nieje nič divné na Tom keď sa chlapec hra s bábikou, a dievča s autami..
Sym cca v 3 rokoch tiez strašne chcel baby born (cikajucu). Moja mama a muž boli rázne proti, avšak dcéra mala a tak ju zdedil po nej a dcéra sa kúpila nova. Hral sa s ňou - hlavne ju nadájal aby cikala a vozil ju v aute. Bola to iná hra ako sa hrala dcéra, takže ja by som do toho šla... len okolie to moc nechce pochopiť ☹
Bože ste už trafene kvôli jednej babike sa tu pomaly hádať idete ? Za to že napíšem modrú bábiku ? No tak sorry mne je úplne u prdele nech ma aj celu izbu ružovú chlapec aj cely nech chodí v ružovom 🤦🏽♀️ Kriste človek tu napíše niečo a už supy musia úradovať 🙈 ja nikde nepíšem že ružovú babu nemôže mat 🤦🏽♀️ Z nevinnej vety tu spravíte drámu … moja dcéra si vyslovene priala ružovú nie modrú bábiku lebo nechce chlapca ale dievča. A teraz čo ? Ideme ju obviňovať že v budúcnosti keby sa jej narodí syn tak ho zahodi do kosa ? Veď sa preberte už
@maciatkolulu no to ano vsetko toto teraz robi aj pri mladsom aj pri starsom :D
Ano . Urcite by som mu ju kupila. Aj dievčatá sa hraju s autami alebo traktorom. Je to normálne . Netreba si robit starosti

Ja som ako malá veľmi chcela autodráhu. Nikdy som ju nedostala. Pamätám si to dodnes. Ale čo som podostávala, väčšinu toho si ani nepamätám.
Keď sa nám narodilo bábo, 2 ročný syn sám od seba prebaloval plyšákov, dojčil ich, vôbec som to neriešila, práve naopak, chválila som ho, aký je pozorný rodič ❤️