Tichá zábava pre dvojročné a ročné dieťa
Ahojte, mám 2r a 1r detičky, presťahovali sme sa do bytu a nastáva otázka, ako zabaviť detičky a veľmi nebúchať? Hlavne, keď ide muž z nočnej do poobednej, nech sa môže vyspať,keďže steny sú tenké. Niečo čo ich zabaví na viac ako 5 minút.
Ďakujem
PS: Verím, že vašim nápadom budú vďačný aj susedia 😀
Von s výnimkou par ozaj veľmi veľmi zlých dní co sa počasia týka na 2-3hod, plastelína, kineticky piesok, vkladá ie puzzle...
Ale teda neviem ako veľký mate byt, dat na podlahu penové puzzle alebo inú podložku a tam sa hrabala v hračka ch to bola aj tak najlepšia zábava doma v tom veku
Manželovi štuple do uší, pri takých maličkých deťoch bude aj tichá zábava tak asi na 10minut maximálne.. čo bavilo mojich bolo hranie sa so strúhankou v plechu, ktorý potom vysypali v kuchyni, alebo suchá fazuľa či hrach alebo cestoviny.. maľovanie, plastelína, hra s ľadom, napustena vaňa a hry s vodou.. a najlepšie je ísť von, k stuplom do uší nákup nepremokavé oblečenie 😁
@qwer2019 súhlasím s poznámkou @jana_eyre_2 manželovi jednoznačne štuple, keď sa chce vyspať, inak to nepôjde a čo sa tipu na aktivitu týka, tak u nás fičí: nasypať burizóny/arizóny do kelímka, dať lyžičku, ďalšie kelímky/nádobky a určiť miesto na hranie (u nás manželská posteľ) 🙂
@qwer2019 u nás od mala knihy a knihy, mame ich detskych asi 250 a každú prečítanu tak 100x.uz ročná sedí pri knihach aj hodinu (za predpokladu ze jej ich ''čítam''-ukazujem obrázky)
Ďakujem vám za rady. No,keď je pekne je jasné ísť von. No dcérka má slabú imunitu,takže v daždi s ňou nerada chodím von. A detskú majú veľkú aj obývačku,kuchyňu mam celú vybratu lebo tam mam najlepšie hračky,ale aj tak ich to dlho nebavi
Z nocnej do poobednej? To ako v jeden den? To kde pracuje? To len tak pomimo...
Najlepsie tie stuple. Takym malym detom mozes vymysliet najtichsie aktivity, ale aj tak ticho nebudu.
@amelie2017 oni majú nonstop prevádzku. V závode. No štuple musí mať aj v robote aspoň by mal, už sme to skúšali. Bolia ho uši potom. Je to nepohodlné:(
@amelie2017 tiez sa nad tym zamyslam. Ved tam nema dostatocny oddych. 🤔
@qwer2019 no hej, ale aj tak by mal mat medzi jednou a druhou zmenou oddych aspon 12 hod.
@qwer2019 v lekárni majú mäkké penové štuple výborná vec po nočnej som spala len s tým.To, že majú nepretržitú prevádzku neznamená, že nemá mať prestávku 12 h veď si nechce uhnat infarkt.
Plastelína, vodové maľovanie, pustiť rozprávku, ale ročné dieťa bude aj tak vystrajat a takéto aktivity ho na dlho nezabavia, takže fakt len von
Ak ma dcéra slabú imunitu, postupné chodenie von za každého počasia by jej mohlo práveže pomôcť. Ja mám dve malé deti (2 roky 10 mesiacov a 9 mesiacov ) a chodíme von doobeda aj poobede aj keď je chladnejsie a keď náhodou prší, striehnem kedy prestane a šup gumaky a opäť sme vonku. Moje heslo “unaviť!” Vnútri sa ticho nevedia hrať, aj keď len kocky stavajú, keď veža spadne je z toho buchot.
na slabú imunitu je práveže dobré chodiť von za každého počasie, aspoň na hodinku, na odrážadlo, na prechádzky. S výnimkou lejaku a víchrice...naozaj...A ešte ma napadlo skúste si naštudovať niečo o montessori metóde a existustujú potom rôzne pomocky a hračky k tejto metóde a to deti baví...aj do budúcna

von na prechádzku, v zlom počasí rozpravky, možno plastelína..., sú dosť malí, na mieste vám sedieť nebudú, tak jedine sa im venovať na 100% a striedať aktivity.