icon

Tichá zábava pre dvojročné a ročné dieťa

qwer2019
31. aug 2021

Ahojte, mám 2r a 1r detičky, presťahovali sme sa do bytu a nastáva otázka, ako zabaviť detičky a veľmi nebúchať? Hlavne, keď ide muž z nočnej do poobednej, nech sa môže vyspať,keďže steny sú tenké. Niečo čo ich zabaví na viac ako 5 minút.
Ďakujem
PS: Verím, že vašim nápadom budú vďačný aj susedia 😀

maminabobo
31. aug 2021

von na prechádzku, v zlom počasí rozpravky, možno plastelína..., sú dosť malí, na mieste vám sedieť nebudú, tak jedine sa im venovať na 100% a striedať aktivity.

zenazaba
31. aug 2021

@qwer2019 takmer v kazdom pocasi sa da chodit von.

sense
31. aug 2021

Von s výnimkou par ozaj veľmi veľmi zlých dní co sa počasia týka na 2-3hod, plastelína, kineticky piesok, vkladá ie puzzle...
Ale teda neviem ako veľký mate byt, dat na podlahu penové puzzle alebo inú podložku a tam sa hrabala v hračka ch to bola aj tak najlepšia zábava doma v tom veku

jana_eyre_2
31. aug 2021

Manželovi štuple do uší, pri takých maličkých deťoch bude aj tichá zábava tak asi na 10minut maximálne.. čo bavilo mojich bolo hranie sa so strúhankou v plechu, ktorý potom vysypali v kuchyni, alebo suchá fazuľa či hrach alebo cestoviny.. maľovanie, plastelína, hra s ľadom, napustena vaňa a hry s vodou.. a najlepšie je ísť von, k stuplom do uší nákup nepremokavé oblečenie 😁

lydiasabolova
31. aug 2021

@qwer2019 súhlasím s poznámkou @jana_eyre_2 manželovi jednoznačne štuple, keď sa chce vyspať, inak to nepôjde a čo sa tipu na aktivitu týka, tak u nás fičí: nasypať burizóny/arizóny do kelímka, dať lyžičku, ďalšie kelímky/nádobky a určiť miesto na hranie (u nás manželská posteľ) 🙂

leuska15leuska15
31. aug 2021

@qwer2019 u nás od mala knihy a knihy, mame ich detskych asi 250 a každú prečítanu tak 100x.uz ročná sedí pri knihach aj hodinu (za predpokladu ze jej ich ''čítam''-ukazujem obrázky)

qwer2019
autor
31. aug 2021

Ďakujem vám za rady. No,keď je pekne je jasné ísť von. No dcérka má slabú imunitu,takže v daždi s ňou nerada chodím von. A detskú majú veľkú aj obývačku,kuchyňu mam celú vybratu lebo tam mam najlepšie hračky,ale aj tak ich to dlho nebavi

amelie2017
31. aug 2021

Z nocnej do poobednej? To ako v jeden den? To kde pracuje? To len tak pomimo...
Najlepsie tie stuple. Takym malym detom mozes vymysliet najtichsie aktivity, ale aj tak ticho nebudu.

qwer2019
autor
31. aug 2021

@amelie2017 oni majú nonstop prevádzku. V závode. No štuple musí mať aj v robote aspoň by mal, už sme to skúšali. Bolia ho uši potom. Je to nepohodlné:(

maris5
31. aug 2021

@amelie2017 tiez sa nad tym zamyslam. Ved tam nema dostatocny oddych. 🤔

maris5
31. aug 2021

@qwer2019 jedine nejaka plastelina, prechadzky, obcas rozpravka. Ale je to o hubu udrzat take deti ticho.

amelie2017
31. aug 2021

@qwer2019 no hej, ale aj tak by mal mat medzi jednou a druhou zmenou oddych aspon 12 hod.

mabenn
31. aug 2021

@qwer2019 varenie...valkat cesto, vykrajovat, dovolit hrat sa s mukou, miesat vodu s krupicou/hocicim...

luccija
31. aug 2021

@qwer2019 v lekárni majú mäkké penové štuple výborná vec po nočnej som spala len s tým.To, že majú nepretržitú prevádzku neznamená, že nemá mať prestávku 12 h veď si nechce uhnat infarkt.
Plastelína, vodové maľovanie, pustiť rozprávku, ale ročné dieťa bude aj tak vystrajat a takéto aktivity ho na dlho nezabavia, takže fakt len von

kate_cs
31. aug 2021

Ak ma dcéra slabú imunitu, postupné chodenie von za každého počasia by jej mohlo práveže pomôcť. Ja mám dve malé deti (2 roky 10 mesiacov a 9 mesiacov ) a chodíme von doobeda aj poobede aj keď je chladnejsie a keď náhodou prší, striehnem kedy prestane a šup gumaky a opäť sme vonku. Moje heslo “unaviť!” Vnútri sa ticho nevedia hrať, aj keď len kocky stavajú, keď veža spadne je z toho buchot.

mabenn
31. aug 2021

@qwer2019 a este ma napadlo, syn sa v tom case velmi rad hral s vodou...prelieval do poharov nad umyvadlom alebo misky...je z toho neporiadok ale klud

qwer2019
autor
31. aug 2021

@maris5 no veľmi nemá. Deň predtým spí 4-5h doobeda po nočnej, večer možno hodinku pred nočnou. A práveže po tej druhej nočnej tých 5 hodín chcem aby si oddýchol. Len je to ťažké :( verím,že je unavený a to sa potom prenáša do ostatných dní.

qwer2019
autor
1. sep 2021

@luccija skúsim pozrieť, ďakujem za typ. Určite máme v pláne, keď sa vrátim do prace že zmení zamestnanie, ale zatiaľ musíme vydržať,aj keď s nich robia naozaj robotov.

maminabobo
2. sep 2021

na slabú imunitu je práveže dobré chodiť von za každého počasie, aspoň na hodinku, na odrážadlo, na prechádzky. S výnimkou lejaku a víchrice...naozaj...A ešte ma napadlo skúste si naštudovať niečo o montessori metóde a existustujú potom rôzne pomocky a hračky k tejto metóde a to deti baví...aj do budúcna