icon

Výmena vrecúškových aktivít II

sykorka27
13. sep 2012

Ahojte, mali by ste záujem o druhé kolo výmenných vrecúškových aktivít - montessori?
Počas septembra by sme mohli urobiť jednu skupinku a rozhodnúť sa čo by sme robili. Počas októbra a novebra by sme si mohli urobiť výmenu.

teuska
3. okt 2012

@sykorka27 ospravedlnujem sa, uz to mam 😀 😀 😀 je to v poriadku

parvitas
4. okt 2012

ahojte, prepáčte, že vám vstupujem do diskusie, ale je to úúúúžasná vec, čo robíte 🙂
ja viem, je vás už dostatok na výmenu, len som sa chcela poďakovať za inšpiráciu (idem tvoriť pre dcérku 🙂 ) a tiež vás poprosiť, keď budete robiť novú výmenu, rada by som sa pridala k vám 🙂

angika
4. okt 2012

@dudri ja by som tie gombiky, ja som v predoslej vymenerobila take hmatove pexeso (hoci iba na karton), takze to uz mame... ale tie gombiky su super

busni
4. okt 2012

ahojte, ja som si az dnes uvedomila, ze nenazbieram takmer 200 kindervajicok na to zvukove pexeso, tak som vymyslela ze by som namiesto vajicok pouzila zapalkove krabicky oblepene samolepiacou foliovou tapetou odolnou voci vode a umyvatelnou (mam ju otestovanu, lebo dcera ma z nej kuchynku). tak by to ziadne dieta nemalo vediet otvorit a vysypat. Vyskusala som par urobit a zvuk znie dobre, aj ked to nie je v plastovom vajicku, ale v papierovej skatulke. pripajam foto ako to vyzera (som to len narychlo oblepila kuskom, co som doma mala, tak si nevsimajte trciace odlepky na rohoch, normalne to bude krajsie).
Dajte prosim vediet, ak by sa vam to nezdalo. vdaka 🙂

pusinqa
4. okt 2012

@blumka vďaka za tip na aktivitku s tým kelímkom, aj keď brmbolčekov máme iba zopár z príslušenstva guličkovej plastelíny ale baví ju to, len bol problém že kelímok musí sama otvoriť, vysypať čo ok ale aj zatvoriť, čo sa jej nedarilo vždy dať drážkou dolu a nechápala prečo to nejde zatvoriť, ale dali sme nálepku na vrchnák tak sme si vysvetlili že keď vidí zajačika má to dobre 😀

blumka
4. okt 2012

@pusinqa som rada ze sa vam to paci, u nas je to aktivitka c. 1 😉

pusinqa
4. okt 2012

@busni a koľko ich chceš pre jedného? že napr. ak by sme posielali individuálne by som ti mohla v zásielke pre teba poslať aj potrebný počet kinder vajíčok pre nás a potom by si to len naplnené poslala späť, mne osobne by sa vajíčka asi viac páčili a zopár máme doma na hru na obchod tak by to hádam pre nás bolo dosť ks

pusinqa
4. okt 2012

@blumka musím aj ja viac brmbolčekov niekde zohnať ak uvidím náhodou 😀

busni
4. okt 2012

@pusinqa pre jedneho 10 az 12, aby bolo 5 az 6 parov, s menej parmi je to take chudobne. to nie je zly napad, kto ma navyse doma 12 plastovych vajicok z kinderiek a posle, tomu by som pripravila take a ostatnym skatulky.

busni
4. okt 2012

dievcata, este som trochu pozerala na webe a hladala nejaku inu aktivitu do balicka. Rada by som vymenila to zvukove pexeso za farebne stipce, co sa pripinaju podla farby na farebne papierove pasiky (robieva sa to zo vzoriek na maliarske farby) - pozrite obrazok. Moze to byt?
no a zacnem zbierat vajicka kinderka a nabuduce bude zvukove pexeso 🙂 🙂

malamargaretka
5. okt 2012

@busni ...ja som doma robila malemu zvukove pexeso plnila som - obaly zo starych filmov- to su take tegliky su biele alebo cierne, ale ani cez biele nevidno dnuka. Vo fotoobchodoch to vyhadzuju, lebo niektorí fotografi este fotia na to. Tak ak nenazbieras potrebne mnozstvo zapalkovych skatuliek (sk ktorými je s oblepením viac roboty), tak mozes skusit to🙂

malamargaretka
5. okt 2012

@busni ...tie maliarske vzorkovniky su skvele🙂velmi sa mi pacia tie odtiene🙂

malamargaretka
5. okt 2012

@busni ..ak budes robit osttanym zvukove...a poslu ti tie kindervajicka- mne nemusis- ja sa viac potesim tym maliarskym odtienom- kedze zvukove uz mame🙂

busni
5. okt 2012

@malamargaretka uz som sa na to vyspala a budem robit tie farebne pasiky 🙂 nabieham do maliarskeho obchodu po vzorky 🙂

malamargaretka
5. okt 2012

@busni velmi velmi sa tesím🙂🙂-....lebo na ne kukam uz dlaho, casto som na tie obrázky natrafila- je to uplne nadherne- tie odtiene🙂 a tak som rada ze sa na to niekto da🙂 ja doma mam aj na to pripravene stipce- tak mne kludne len tie farebne veci mozes poslat🙂🙂doma si to polepim🙂

malamargaretka
5. okt 2012

mamičky...ja tak uvazujem co spravit- vy ste uz jedno kolo vymeny robili- tak skuste vy navrhnut co by som mohla/mala spravit- co vam popripade doma chyba: rozmyslala som nad takym niecim http://rustspolecne.cz/wp-content/uploads/fotky... ---tie modre vrecuska (ale je to narocne na pripravu - zosit minimalne 320vrecusok), alebo este taketo nieco- priradovanie obrazkov cez foliu- snad pochopite princip z foto, ak nie vysvetlim....

ALEBO iny nyvrh- mam doma vela filcu tvrdeho, latok, viem laminovat doma...tak budem rada navrhom🙂

blumka
5. okt 2012

@malamargaretka mne napadlo take nieco: na vykrese by boli nakreslene, resp. vytlacene z pc rozne tvary: srdce, kruh, stvorec, trojuholnik, hviezda atd. dajme tomu 10 tvarov, to by si mohla zalaminovat a k tomu potom vystihnut z filcu tie tvary, zo spodku dat suchy zips a aj na ten zalaminovany vykres by si dala suchy zips do kazdeho tvaru aby to drzalo a deticky by priradovali 😉

blumka
5. okt 2012

nieco na tento sposob:

blumka
5. okt 2012

len tu sa tie tvary opakuju a na tom tvojom by boli len po jednom...neviem najst lepsi obrazok ale tak snad vies co myslim 😀

malamargaretka
5. okt 2012

@blumka hej chapem🙂 - al enerobi tak enieco podobne uz jedna mamika- tienove puzzle? ja som inak na toto myslela, ale ked som to videla u tej maminky...no je to na zvaženie- MAMINKY rozmyslajte...moj filc- aby ste sa nezlakli je ten tvrdsi- a teda nie su take ziarive farby- ale ak by aj ostatne maminky suhlasili- tak by som spravila toto🙂...na tej foto je to krásne🙂

hannah78
5. okt 2012

@busni aj ja sa priklanam k odtienom ak by sa dalo radsej by som chcela tie 🙂

mima1311
5. okt 2012

@malamargaretka mne sa paci aj ten obrazok s foliou 😉

mima1311
5. okt 2012

Baby tak som len tak cvicne skusila urobit nejaky obrazok , ci to pojde dobre dierkovat a prevliekat a myslim ze to bude OK ...pridam cvicne foto ....obrazky budu VYFARBENE 😉 , tieto su len fakt tak za minutu hotove pred odchodom do mesta , len ten levik zrejme byt nemoze , tie chpy 😀 sa po ostrihnuti zacali strapkat , tak bude radsej vhodny jednoduchsi tvar ...co poviete , co dat , snehuliak , alebo nieco z toho spodneho obrazka ? este pohladam vecer aj nieco ine , zeby bolo na vyber ...obrazky budu pekne nakreslene , nie takto smahnute narychlo a vyfarbene ...moze byt ? Okrem prevliekania a cvicnia prstekov , nacvicia pohyb sitia ihlou a mozu pocvicit aj zaväzovanie snurky 😉

hannah78
5. okt 2012

neviete kde by som zohnala brmbolce na tie karticky lebo v meste som v ziadnom obchode nenasla ak viete prosim o radu alebo pripadne nieco ine co by sa mohlo davat na tie karticky co by bolo vhodne pre deti

sykorka27
autor
5. okt 2012

@hannah78 viem, že to predavajú v internetových obchodoch s kreativnymi vecami. A čo gombíky, fazuľky,...

sykorka27
autor
5. okt 2012

@mima1311 som skôr za jednoduchší tvar a keby mohlo byť niečo univerzálne. Aby to bolo pre chlapca aj pre dievča

mima1311
5. okt 2012

@sykorka27 myslim ze snehuliak je univerzalny ...popripade hocake zvieratko a ja nemam problem urobit zvlast chlapcom a dievcatkam nieco ine 😉

hannah78
5. okt 2012

@sykorka27 nasla som to iba v jednom internetovom obchode ale postovne a balne je drahsie ako tie brmbolce ☹ este skusim popozerat ale tie fazulky niesu zly napad 🙂

pusinqa
5. okt 2012

@mima1311 aj to tweety je chutné kuriatko, a bude to aj zalaminované?
@malamargaretka mne sa prestrašne páčili tieto magnetické bambulky a predlohy http://rustspolecne.cz/2012/03/akce-pytliky-mag...

mima1311
5. okt 2012

@pusinqa jasne ze zalaminovane , vsak tie s tymi snurkami su uz laminovane ...to spodne je len obrazok ... 🙂