Aké vitamíny pomôžu pri snahe o dieťatko?
Ahojte baby, s manželom sa snažíme už 3 roky o bábätko...bola som aj na rôzne vyšetrenia aj manžel všetko je ok...cyklus mám 28 dňový, ovuláciu si sledujem každý mesiac ....prosím poraďte nejaké vitamíny alebo niečo čo by sme mohli brať obaja...ďakujem 🙂
@diduska1712 skús femibion alebo podobne vitamíny na otehotnenie .
Čítala som dosť veľa o gynexe, že pomohol ženam otehotnieť
@any_soj 12 DC
@diduska1712 tak to máš dosť dlhú lutealnu fázu do 28, super.
Ale 3 roky je dosť dlho. Za mňa super je NaPro technológia. Rôzne sledovanie hladiny hormónov, kvality ovulácie, ale aj iné veci, ktoré bežne doktori nerobia. Skús pogooglit kus. Na Slovensku sa tomu venujú doktori v plodar.sk
a máš aj potvrdené, že ovulácia naozaj prebieha? Ja som napr. zachytilia pozitívny ovulačný test, ale teplota bola rozhádzaná a na usg videla, že ovulácia nebola.. takto to bolo trištvrte roka.. a to som brala hormóny..
nakoniec sa ale podarilo, takže od novembra predsa len v júli tá ovu naskočila.. 🙂
ale brala som Inofolic, a k tomu liečbu Clostilbegyt a Progesterón
My sme sa tiež snažili 3 roky. Muž mal z výsledkov zo spermiogramu spomalené spermie, ja som mala normálne ovu, ale vajíčka nedozrievali nad 20mm, max do tých 14-16mm. Gyn. mi nasadila Clostilbegyt na dozrievanie vajíčok (mala som z neho dvojnásobok vajíčiek každý cyklus a aj 2-3 nad 20mm), sledovanie na folikulometrii, plánovaný pohlavný styk a na štvrtý cyklus k tomu pichla Gonal a zadarilo sa 🙏🏻 držím palce 🍀
@diduska1712 valovic kvapky bylinné a do toho meranie folikulometrie na gynekologii a clostilbegyt .Skus túto kombináciu,drzim palce nech sa zadarí ❤️🙏👍💯
@diduska1712 máš aj priechodnosť vajcovodov a kompletný spermiogram?
@diduska1712 máš aj priechodnosť vajcovodov a kompletný spermiogram?
@anonym_96e54c áno všetky vyšetrenia sme s manželom mali všetko je ok
@diduska1712 valovic kvapky bylinné a do toho meranie folikulometrie na gynekologii a clostilbegyt .Skus túto kombináciu,drzim palce nech sa zadarí ❤️🙏👍💯
@vierkainka určite skúsim ďakujem 💛
a máš aj potvrdené, že ovulácia naozaj prebieha? Ja som napr. zachytilia pozitívny ovulačný test, ale teplota bola rozhádzaná a na usg videla, že ovulácia nebola.. takto to bolo trištvrte roka.. a to som brala hormóny..
nakoniec sa ale podarilo, takže od novembra predsa len v júli tá ovu naskočila.. 🙂
ale brala som Inofolic, a k tomu liečbu Clostilbegyt a Progesterón
@sajmonka_1216 áno potvrdené testami, meraním bazalnej teploty, aj podľa toho že som spozorovala hustý hlien ťahavy priesvitný
@sajmonka_1216 áno potvrdené testami, meraním bazalnej teploty, aj podľa toho že som spozorovala hustý hlien ťahavy priesvitný
@diduska1712 po toľkých rokoch by som sa uz dala na ivf
@diduska1712 po toľkých rokoch by som sa uz dala na ivf
@anonym_96e54c ivf nie ešte...ha by som skusila ešte inseminaciu a az potom ivf
@vierkainka určite skúsim ďakujem 💛
@diduska1712 ak chces, kľudne napíš správu 🙂
@diduska1712 endokrinológia, genetika paru, hematológia, priechodnosť vajcovodov, rozšírený hormonálny profil 3x do mesiaca, reprodukčna immunologia páru , urológia, spermiogram, folikulometria(vydeľ gyn. Ze mate ovulku) všetko je ôk? Nikde nič? Za 3roky ak všetko je ôk, dosť veľa času.
@diduska1712 endokrinológia, genetika paru, hematológia, priechodnosť vajcovodov, rozšírený hormonálny profil 3x do mesiaca, reprodukčna immunologia páru , urológia, spermiogram, folikulometria(vydeľ gyn. Ze mate ovulku) všetko je ôk? Nikde nič? Za 3roky ak všetko je ôk, dosť veľa času.
@babi2345 ku gynekologičke chodím pravidelne každý mesiac , áno videla aj ona že ovuláciu mám každý mesiac pravidelne....vraj všetko je v poriadku dokonca aj manžel bol na vyšetrení v Košiciach v Gyncare na spermiograf a všetko je ok ....ja už nechápem čo to môže byť ...
@babi2345 ku gynekologičke chodím pravidelne každý mesiac , áno videla aj ona že ovuláciu mám každý mesiac pravidelne....vraj všetko je v poriadku dokonca aj manžel bol na vyšetrení v Košiciach v Gyncare na spermiograf a všetko je ok ....ja už nechápem čo to môže byť ...
@diduska1712 tak asi jedine CAR a trochu tomu dopomôcť
@diduska1712 a gyn.neskúšala ani hormonálnu stimuláciu u teba?
@diduska1712 priechodnosť vajcovodov vám robili? Už aj gyn niektorý to robia. Môže byť ovulka aj dobre spermie, co ak sa nevedia sa dostať kam treba. 🤔Toto by som skúsila za 3roky.
Ahoj, základ je zistit čo potrebujes, takto budeš len skusat a môžeš si niečim aj uškodiť respektíve rozhádzať cyklus.
I keď sú to “len” doplnky môžu ti uškodiť. Ak vam nic nezistili tak môžeš skusit radšej len take zakladne, ktoré sa odporúčajú.
Hodím ti sem aj zoznam čo mám načítané tu z mk a iných for cinstranok, keď som pátrala preco sa nám nedarí. No urcite by som si len tak niečo nenamixovala.
TOP 3 základné
Omega 3
Kyselina listová (ideálne metylfolát)
Vitamín D3
Doplňujúce na plodnosť a kvalitu vajíčok
Vitamín E
Zinok
Inofolic / Myo-inositol
Koenzým Q10 (ideálne ubiquinol forma)
DHEA
Melatonín
Na zníženie zápalu / imunomoduláciu
NAC (N-acetylcysteín)
Kurkumín (s piperínom pre lepšiu vstrebateľnosť)
Ashwagandha
Reishi
Na riedenie krvi
Anopyrin
Na podporu uhniezdenia
Bromelain (z ananásového jadra, krátkodobo po transfere/ovulácii, ale nie dlhodobo kvôli riziku riedenia krvi)
Na hormonálnu rovnováhu
Shatavari
Vitex (len ak máš potvrdenú luteálnu nedostatočnosť alebo nízky progesterón, inak môže rozhádzať cyklus)
Maca
Gynex, Femigard (rastlinné tinktúry na harmonizáciu cyklu)
Vcelia kasicka
Antioxidanty
Vitamín C
Resveratrol
Probiotika
Musia obsahovať kmene - Lactobacillus rhamnosus GR-1 + Lactobacillus reuteri RC-14

@diduska1712 ovuláciu máš kolky deň cyklu?