Ako by ste zhodnotili tento spermiogram?
Ahojte prosím ako by ste zhodnotili tento spermiogram?? Keďže zatiaľ iba čítam a hľadám tak nie všetko mi je jasne. Viem že veľa z vás tu riešite toto roky tak by ma zaujímal vás názor ktorý sa dá napisat normálne a nie všetky tie poučky ktorým občas nerozumiem. Ďakujem

@lucijalucy a ta patologia hlavičiek bičíkov to je v poriadku? Či to nie je take dôležité?
Nie som odborník, ale mne bolo vysvetlené tak, že teratozoospermia znamená, že niektorá z troch častí spermie nie je správne vyvinutá. Takže to ide jedno s druhým. Mne ako laikovi to znie ako: patológie bičíka alebo hlavičky nad alebo pod nejakú hodnotu = teratozoospermia. Možno to niekto bude vedieť vysvetliť na istotu. Skúste sa ešte spýtať v skupine zdravotníci na MK, sú tam aj gynekologičky, prípadne iní odborníci ktorí snáď poradia 🤗
moj manžel ked dostal výsledky spermiogramu, volal do centra a tam mu to pekne vysvetlil odbornik po telefóne. Tak myslím najlepšie poradia, nech skisi
jaaj, my sme mali tych spermiogramov asi milion. Mate velmi podobne vysledky ako sme mali my. Tetratoozospermia znamena ze mate mensiu koncentraciu normalnych spermii ako je norma. U vas su 3% tych zdravych, cize tych co maju normalny tvar hlavicky, bicika, pohybuju sa spravnym sposobom a smerom. Mate ale super objem, pohyblivost a koncentraciu, cim sa to kompenzuje. U nas toto pri IUI ani IVF nebola ziadna prekazka, muz to nemusel nijak riesit alebo vylepsovat.
@emalka je pri týchto hodnotách možné otehotnieť aj prirodzene?
Tiež nám vyšiel zlý spermiogram ale s troškou inou diagnózou, no tiež poškodené spermie. 2% zdravých. Odporúčali nám IVF, vraj to inak nepôjde. Priateľ hneď v ten deň začal užívať Folandrol. 9 dní nato mi vychádzal prvý deň tehotenstva, no a dnes má naš drobec 5 mesiacov. Držím palce 🙂)
Ja som nakoniec otehotnela prirodzene s takymito vysledkami. Ale ak sa snazite dlhsie, urcite chod na rozne vsetrenia aj ty.
Koľko má partner rokov?ako dlho sa snažíte?
My sme mali veľké množstvo , super pohyb ale iba 0,5% morfologiu. Odporúčali nám ivf skúsili sme však IUI a teraz som v 22 týždni 🙂 a ešte tam bolo že 100% poškodené hlavičky
@luccija momentálne sa nesnažíme išiel tam iba zo zvedavosti že ako je na tom ma 26 rokov a najbližšie 4 roky deti ešte neplánujeme na druhej strane spíme spolu 5 rokov bez akejkoľvek ochrany iba si dáva pozor. Občas ma napadne ako to že nič sa neprihodilo keď niekomu sa stačí len osuchnut ako sa robíme 😁 ale tak asi ozaj si vie dať pozor alebo je naozaj niečo zle 🤷🏼♀️ Uvidíme ale trochu som sa zľakla aby sme dlho nečakali aby to nebolo už len horšie
@lucijalucy ahoj prosím ťa, ktorú časť ste mali poškodenú? (Hlavicky, bičík?) Ďakujem
@tatianna9 krček a bičík
3 % morfologicky (teda tvarovo) normálnych spermíí sa zdá málo, ale keď si vypočítate, že celkový počet bol 96 milionov, tak z toho 3% sú 3 miliony zdravých spermií, ktoré dokážu preniknúť do vajíčka, takže si myslím, že šanca na prirodzené oplodnenie tam určite je 🙂 Pokiaľ je teda u ženy všetko v poriadku...
Ahojte dievčata čo poviete na takito spermiogram
Da sa pri takichto hodnotach otehotniet prirodzene?
Podla mojho gynekologa je super len početnost je menej odporučal maželovi folandrol mislite že by pomohol?
Ej_farba_mliečna
Ph. - 8
Početnost- 2mil_ml.
Leukocyty - Hojne
Tažnost. - 0 mm
Phyblivost - 50 %
Objem.0,4 ml

Môjmu priateľovi vyšla tiež Teratozoospermia. On mal len 1% morfologicky normálnych spermií, vy tam máte 3%. Užíval Folandrol a zmena životosprávy a po 3 mesiacoch zlepšenie o 3% a po 4 mesiacoch som otehotnela.