Ako dlho môžu spermie prežiť a oplodniť vajíčko?
Ahojte..mam v tom chaos
Niekde sa uvádza životnosť spermií po styku 6 dní niekde 3..niekde že sú schopné prežiť 5 ale oplodnenia len 3 dní
Ako to teda je
Vsetko su to len "statistiky" ale ako je to u spermii konkretneho cloveka sa tazko urci.
To je vysoko individuálne a každá odpoveď môže byť správna. Realne poznám prípad, kde je z 5 daňovej spermie bábätko. Takže áno, aj 5 dní dokážu spermie prežiť. Ale teda jednak musia byť samotné spermie životaschopné a jednak prostredie vo vagíne musí byť tiež prospešné preto, aby prežili. Ovulacny hlien má také Ph, ktoré umožňuje spwrmiam dlhšie prežiť.... Ale teda je to individuálne. U niekoho môžu prežiť aj 5 dní a u niekoho možno ani 2 hodiny. Takže nikto ti to nepovie ako je to u vás/u teba
@tinka_1807 jasné..a myslíš ze prežijú ak je hlien ale teda ešte nie natahovaci?
No to si musís odsledovať. Myslím, že môžu, ale naisto ti to nepovie nikto :D
toto ti presne fakt nikto nepovie, ako píšu baby
Nikto Ti nic nepovie ani s hlienom ani bez. Co my vidime spermie Tvojho chlapa? Mozno ma superschopne, a mozno ma take ze dieta prirodzene ani nepocnete. To je otazka pre vesticu toto.
To sa nedá povedať, ja som otehotnela 1x tak,že styk bol 5 dní pred predpokladanou ovuláciou(manžel potom odchádzal,takže bol len ten jeden styk),ale či naozaj bola vtedy a nie skôr,to fakt neviem. Životnosť spermií záleží od viacerých faktorov,takže fakt to je veľmi individuálne
@jaskolka čiže si si ju nasledovala?
Mne napríklad nikdy ovulacne testy neukázali pozitívne ,hlien tiež som nemala vždy taký "typický ovulacny". Čiže fakt len tak približne som vedela,že kedy by mohla byť ovulácia.
@jaskolka hlien si nemala žiaden?..co sa narodilo..po tom styku co mal byť 5 dní pred..
Záleží akú veľkú vôľu majú prežiť, nezbednice jedny.
Tehotenstvo sa vtedy skončilo MA ,v 9 týždni nebilo srdiečko

To ti nepovie nik, ako to presne je....niekomu prežijú deň, niekomu aj 6 dní. Úlohu určite zohráva viacero faktorov