icon

Ako identifikovať ovuláciu metódou sledovania symptómov?

adriana48
29. sep 2025
joesvk
29. sep 2025

@adriana48 Myslíš asi symptotermálnu metódu.
S meraním teploty nemám skúsenosť, len so sledovaním hlienu.

adriana48
autor
29. sep 2025

To viem aj ja ale ja potrebujem zistiť z grafu kedy na ktorý deň ciklu bola ovulácia

joesvk
29. sep 2025
adriana48
autor
30. sep 2025

Toto ja všetko viem len sa neviem vysomarit teraz tento ciklus z môjho grafu

adriana48
autor
30. sep 2025
adriana48
autor
30. sep 2025

Tu je aj graf

anonym_92e73d
4. okt 2025
@adriana48

@adriana48 podľa tohto grafu je prvý deň zvýšených teplôt až 28.9.
Teplota musí byť 3 po sebe nasledujúce dni vyššia než 6 predchádzajúcich.
Každopádne tvoje meranie je zavádzajúce, lebo zaokrúhlene iba na 1 desatinné miesto. Ono totiž hodnota 36,5 môže byť zaokruhlena napríklad aj z 36,46 ale aj z 36,54. A nie, nie je to jedno.
Takže - bazalku musíš merať teplomerom s 2 desatinnymi miestami a aj zaznamenávať do tabuľky, kde ti to berie do úvahy 2 desatinne miesta. Každé ráno ako prvú vec po zobudení ešte v posteli, v telesnej dutine (ústa, pošva), v podobnom čase (hodina hore dolu je ok, ale nie čojaviem 4 hodiny rozdiel), po aspoň 4 hodinách spánku. Ak merias v ustach, tak predtým nehovoriť, nepiť.
Odporúčam prečítať relevantné info o symptotermalnej metóde na stránke lpp.sk (nie hocikde inde nejaký okresaný sumár).
Povedané toto dodám, že presný deň ovulácie ti to ale nepovie. Ukazuje, že ovulácia už prebehla a to ukazuje spoľahlivo (pri meraní kde sú dodržané pravidlá). Ale u niekoho je ovulácia 2 dni pred prvým dňom zvýšenej teploty (napríklad u mňa, lebo mám pomalší nábeh tvorby progesterónu, čiže čojaviem ak je ovu v pondelok, až v stredu mám ráno takú hladinu, že to zvýši teplotu), u niekoho deň pred, ale môže byť dokonca aj v prvý alebo výnimočne aj druhá ovulácia môže prísť a to max na druhý deň zvýšenej teploty.
Na tej stránke lpp.sk je aj online poradenstvo k jednotlivým cyklom 🙂

adriana48
autor
6. okt 2025
@anonym_92e73d

@adriana48 podľa tohto grafu je prvý deň zvýšených teplôt až 28.9.
Teplota musí byť 3 po sebe nasledujúce dni vyššia než 6 predchádzajúcich.
Každopádne tvoje meranie je zavádzajúce, lebo zaokrúhlene iba na 1 desatinné miesto. Ono totiž hodnota 36,5 môže byť zaokruhlena napríklad aj z 36,46 ale aj z 36,54. A nie, nie je to jedno.
Takže - bazalku musíš merať teplomerom s 2 desatinnymi miestami a aj zaznamenávať do tabuľky, kde ti to berie do úvahy 2 desatinne miesta. Každé ráno ako prvú vec po zobudení ešte v posteli, v telesnej dutine (ústa, pošva), v podobnom čase (hodina hore dolu je ok, ale nie čojaviem 4 hodiny rozdiel), po aspoň 4 hodinách spánku. Ak merias v ustach, tak predtým nehovoriť, nepiť.
Odporúčam prečítať relevantné info o symptotermalnej metóde na stránke lpp.sk (nie hocikde inde nejaký okresaný sumár).
Povedané toto dodám, že presný deň ovulácie ti to ale nepovie. Ukazuje, že ovulácia už prebehla a to ukazuje spoľahlivo (pri meraní kde sú dodržané pravidlá). Ale u niekoho je ovulácia 2 dni pred prvým dňom zvýšenej teploty (napríklad u mňa, lebo mám pomalší nábeh tvorby progesterónu, čiže čojaviem ak je ovu v pondelok, až v stredu mám ráno takú hladinu, že to zvýši teplotu), u niekoho deň pred, ale môže byť dokonca aj v prvý alebo výnimočne aj druhá ovulácia môže prísť a to max na druhý deň zvýšenej teploty.
Na tej stránke lpp.sk je aj online poradenstvo k jednotlivým cyklom 🙂

@anonym_92e73d No áno aj mne to tak vychádza že ovulácia mohla byť na ten 16 deň ciklu a potom sa teplota dvyhla o 2 stupne...a nie na tento 14 deň ciklu ako som si Myslela ..je to takto správne že mohla byť ovulácia na ten 16 deň ciklu?