icon

Ako metóda merania bazálnej teploty pomáha?

23. jan 2025

Vyuzivate niektorá metódu merania bazalnej teploty ako formu antikoncepcie? Alebo ak mám cyklus ako hodinky, da sa podľa toho fungovať?

mauduska
23. jan 2025

Ja som použivala 2 roky, za mňa najlepšia vec. 🙂 Cyklus nemusíš mať presny, na to služi to sledovanie sa, aby si mala istotu, že si neplodná.

autor
23. jan 2025

@mauduska ešte som to nikdy neskúšala a to už mám 37r 😀 tak si hovorím že mohla by som viac spoznať svoje telo 🙂

autor
23. jan 2025

@mauduska no ale istota, že si neplodna to už asi až po ovulacii nie? V čase očakávanej ovulácie keď spermie prežijú niekoľko dní, to asi taká istota nie je. 😀

blaazi
23. jan 2025

Aj ja takto fungujem, su pravidla aj na prvu fazu cyklu, pozri kurzy STM Liga par paru, pravidla je mozne aplikovat po cca 6 mesiacoch pozorovania cyklov. Zaznamenava sa aj hlien, zmeny krcka a bazalna teplota.po ovulacii je to istota,v prvej faze sa vzdy moze stat, ze sa stane nejaka vynimka, napr. Mne ockovanie proti covidu posunulo ovulaciu na skor.

mauduska
25. jan 2025

Samozrejme istota je až po ovulácii, ale keď si sleduješ aj hlien vieš, kedy ti už začali plodné dni. My sme túto metódu používali ako jedinú antikoncepčnú, ten mesiac, ako sme prestali som otehotnela. Teraz po pôrode sa spoliehame skôr na hlien, keďže nemám pravidelný a už vôbec nie nepresušovaný spánok 😅