Ako môžem otehotnieť?
Ahojte.neviem či mi tu niekto odpíše ale skúsim to...som v tom totiž nie moc skúsená ..v apríli som mala nechránený sex počas plodných dní aspoň kalendár tak ukazal na internete..vyrátala som ďalšie dni plodne menzes začiatok 13 máj a plodné začali zhruba 21 alebo až 22 máj do 28 máj..27.5 ukazovalo pravdepodobnú ovulaciu..menzes mám mať 9 júna no dostala som dnes 7 júna :( ja už nechápem..prečo som neotehotnela..styk bol 22,23,24,25,26 aj 27 v ovulke? Viem že veľa asi ale cez plodné dni mám viac chuť podľa toho viem že mám tie dni..môžem mať ovulaciu aj inak? Keď ma pichá napr vajecnik predvčerom..a menzes sa berie až keď krvacam? Alebo keď začínam špiniť ako teraz a postupne to prejde do krvi..teraz mám normálne ako na menzes jemné spinenie a prsia mám napäté..veľa žien píše že ich boleli prsia aj bradavky mňa nikdy tam iba tak na boku na prsiach a skôr v krížoch má boli ako podbrušku..už som si myslela že dačo bude keďže pár dní dozadu sa mi točilo v hlave čo som nikdy nemala točilo sa mi tak že som sa musela oprieť alebo si ľahnúť a asi 3 dní dozadu som musela mať zvýšenú teplotu pretože prv som mala zimnicu a potom neskutočne horúco som bola..vie mi niekto poradiť v tých veciach..ja som si nemyslela že to je tak ťažké niekto iba raz a už tehotná 🤦buď sa trafil do plodných dní alebo ovulácie ..a je ťažké nemyslieť na to a zamerať sa na iné..a samozrejme že mať styk ak nemám plodné dni načo? Bez plodných sa nedá...a zabudla som mávam stále na 28 deň menzes ale teraz som.dostala 2 dní skôr a keď som bola mladšia býval nepravidelný keďže dva dni skôr dva dni neskôr..a dodávam že nemôžem sa snažiť stále keďže snúbenec pracoval v zahraničí a keď odíde 🤦🤷ani teraz niesme spolu stále..a ubíja má čakať na // ciarky..snažíme sa len 2 mesiac ale bojím sa že to nevyjde niektoré čítam že aj 3 roky sa snažia ..neviem.ci schudnúť strava je problém alebo lieky ..začala s.brat kys.listovu....a mám vyrážky na brade moc už mám pomaly k 30 tke a vyrážky boľavé červené zapálené a hlavne pred menzesom kožné 0 b asi u 3 som bola antiku brat nemienim ..
@pribinak viem,ja nato ani tak nemyslím.ale.je to hrozne keď v plodných dňoch máš sex aj ovulka.a.nic sa nedeje :( dosť na nič mi je keď krámy mám a teraz ešte horšie ak sa nepodarilo :(
Otehotnieť môžeš hocikedy nie len počas plodných dní. Ak nemáš zdravotné problémy ty alebo partner tak vypni a nestresuj lebo práve stresom si branis otehotnieť 🙂
@modroocka0 ale však sa uvoľní. Sexuj krížom krážom, kašli na nejaké dni. To je zabijak, sledovať dni, merať teplotu a ja neviem čo všetko mozne
O problémoch sa dá hovoriť po roku a nie po 1-2 mesiacoch
Vážne sa prestaň toľko sledovať. Manžel pracuje v zahraničí, chodí domov málo a otehotnela som na tretí pokus, keď som nič neriešila a nesledovala, nohy si nevykladala a nič podobné. A na čo mať styk, keď nie sú plodné dni? Na to, aby ste si to s manželom užívali a milovali sa z lásky, a nevyužívali sex len na plodenie detí, to zabije snáď každý vzťah 🤦 A ak to budeš takto prežívať, len sama si uškodíš a partnerovi tiež. Netlač na pílu a všetko pôjde tak ako má. Nesnažíte sa dlho podľa toho čo píšeš, nemáš čo riešiť. Neštuduj kto kedy a ako otehotnel. Každá žena je iná a výnimočná. Kľud a bábätko príde... 😉
Tak poprvé internetová kalkulačka plodných a neplodných dní je úplná blbosť, keďže každá žena to má inak. Kúp si lepší teplomer čo meria na dve desatine miesta. Každé ráno približne v rovnakom čase a minimálnom 6 hodinovom spánku si odmeraj teplotu v ústach až v zadu pod jazykom a hlavne pred meraním nesmieš vykonávať žiadny väčší pohyb (teda teplomer pri posteli). Pred ovulaciou máš nižšiu teplotu a po ovulacii ti teplota stúpne. Takto sa naučíš približne v akom čase máš ovulaciu a aj sex môžete naplánovať.
otehotniet mozes cez ovulaciu, ktora moze nastat aj mimo dni, ktore ti vypocita aplikacia. su vynimky a teda je to aj dost caste, cize uz to ani taka vynimka nie je, aplikacia ti vzdy vypocita len tu klasiku - ovulaciu uprostred cyklu.
a neries preco si neotehotnela. mne sa to sice 2x podarilo rychlo,a le vacsina zien neotehotnie hned. trva im to niekolko mesiacov. dokonca niektorym aj rok a viac. poznam babu, ktora ma ale uz okolo 40-tky a hned mlada chcela rodinu a deti. otehotnela az po roku. trvalo to dlho a pritom mala 20r, bola cerstvo vydata, mali byvanie. proste dobre zazemie. a nakoniec ma 3 deti. mozno to trvalo preto, ze to velmi chcela a moc to sledovala.
mojej sestre sa to pred rokom podarilo po 1?5r,a le zas ona ma uz vysso vek.
@majamat aha..tak ja už potom neviem 🤦snúbenec mi tiež vravel aby som neriešila plodné a neplodne dní že mám to nechať na prírodu a že je to v Božích rukách no neviem...ja iba viem že po menzese pár dní cítim veľké chute na sex vtedy sú asi tie plodnejsie dní..ale ovulka kedy..podľa mňa bola aj 3 dní dozadu má tak pichalo vaječníky zvykla som niekedy mavat aj trošku krvicku spinenie
@777januska777 čiže ak budem mať nižšie teploty budem vediet že mám ovulky a vtedy mať sex? Či ako
@pribinak viem,ale predsa len ten vek atď..už by som.aj chcela je to na nervy..ja som to doteraz nijak nesledovala až keď mi nevyšlo prvy x som klikla na nete tu kalkulacku
@sunny8 áno ale to by muselo byť podľa mňa tak že dnes a zajtra mám neplodne napr a zajtra sa partner spraví a u,z nastane plodný deň inak nie podľa mnaa
@michaella24 ja som aj nohy vykladala ale väčšinou sme mali že ja na ňom čiže stieklo to..niečo sa dostane dnu samozrejme ale..neviem no niekde píšu že záleží poloha lepšia misionár že spermie lepšie preniknú niekde že to je jedno aká poloha
Pozri pri prvej dcere som otehotnela na druhy cyklus z jedineho pohl.styku v tom mesiaci v case ked podla aplik.uz bolo po ovulacii...druhykrat ani "neviem" ako s tym ze si chlap "daval pozor" a zrazu ms neprisla...teraz uz 3 ci stvrty mesiac aktivna snaha a nic.... uz som povedala chlapovi ze mi to pride ako produkcia dietata ...
2mesiace je kratka doba aby si vravela o problemoch...statistiky uvadzaju ze zdravemu paru trva cca 6 mesiacov kym sa im podari.....
A aplikacie su tiez moc presne , presnejsie mas meranie bazalnej teploty alebo sledovat ovulacny hlien...
...a v neposlednom rade psychika robi velmi.vela...
@modroocka0 veď stiecť to musí, ono sa to nevstrebe, ten správny a najrýchlejší bojovník sa dostane tam kam potrebuje, o to sa neboj 😀 Ja som šla rovno cikať a nič neriešila, či vyteká alebo nie 😂 Prestaň to toľko sledovať, naozaj to preháňaš a vravím ti to v dobrom. Tiež som bola prvé dva mesiace veľmi premotivovaná, natešená a bola sklamaná, že to nevyšlo na prvý šup, veď čo sa na tom dá pokaziť. Lenže som si povedala, že bábo príde, keď bude chcieť, aj keby to malo trvať rok. Čím menej to budeš riešiť, tým lepšie pre vás oboch. Snúbenec má pravdu, nechaj to na prírodu. Nechceš snáď aj ty, aby sa cítil previnilo a pod tlakom, že ti nevie spraviť dieťa. A aplikácie nerieš, sú len orientačné, reálne o tvojom tele nevedia nič. Snažíte sa krátko, nepotrebuješ sa toľko sledovať, merať a testovať ešte. Zvoľni tempo. Užívaj si milovanie. Je jedno v akej polohe. Neber to ako výrobu dieťaťa. Všetky baby ti tu v podstate radia jedno a to isté 🙂
@modroocka0 strašne tlacis na pílu strašne sa pozoruje s a to sú len 2 m
Veď môže byť x problémov pomalé spermie, pco vaječníky, hladina hormónov veď to aj pri zdravých ľuďoch môže trvať kľudne aj rok, dva.
Sexujte kedykoľvek nerob z toho výrobu dieťaťa, lebo sa zblaznis.Ked sa nezadari do roka hľadajte príčinu naozaj po 2 m nezdaru nie je dôvod na paniku
@eliska13 no mne stále bývalý gyn že PCO..a teraz mám nového a pohode že nič..niekedy som mávala cystu ale nie veľa ..môže byť že spermie sa nestihnu tvoriť ked sme toľko x mali..a psychika no ale ja som nervna zato že možno nebude tu pri mne a ako sa mám potom milovať 🤦ale viem že 6 mája som sa zobudila na strasne pichanie v pravom vaječníky a šla som k lekárovi a že zato že ovuloval bolelo ma aj podbrusko aj chrbát krámy som dostala 13 mája mala som mať 12..ovuloval čiže 6 som mala akoze ovulaciu? Mne ukázala ťa blbá kalkulačka inak
@modroocka0 som sa čudovala že čo má boli ako na krámy keď mám mať až 12
@modroocka0 môže byť ovulácia aj 6 mája? Ak som mala 13 mája menzes..pár dní pred menzesom? Ja sa fakt netrafim do ovu..ja si nechcem teploty merať ani testy ovu kupovať Bože..plodné dni viem zhruba kedy mám..po menzese pár dní cítim veľký apetít ale do ovulácie sa trafiť aby sa tie spermie stretli s vajíčkom veľmi ťažké
@modroocka0 ty sa netriafaj do ovulácie, proste sa pravidelne milujte so svojim partnerom celý cyklus. A ukludni sa..
@iviacik to je ťažké nie stále je chuť
@modroocka0 tak potom ako to chces zistiť, ked nechceš testovat? Myslim, ze aj gynekológ vie určiť, kedy sa blíži ovulacia... Tak skus tak
@iviacik dakujem
Hlavne sa neupinaj až tak na plodné a neplodne dni, a na to, či otehotnies. Čím viac na to tlačis, tým to môže byť horšie. Milujte sa normálne, bez toho, aby si klopala mužovi po pleci, že "teraz rýchlo na to,am plodné dní" to o chvíľu budete zničení z plodenia obaja. Ani aplikácie v mobile, ani testy, či hlien nie sú 100%ze je ovulka. Ja som nemala vôbec nijaký hlien, testy nič a som v 24 týždni. 🙂Styk skôr pravidelne, nie ze pocas aplikácie 3xdenne a potom nič, to je najhoršie, čo by si mohla urobit. Poloha je úplne fuk, akú máš, nikdy všetko nevytecie von, na oplodnene stačí jediná dobrá spermia. Čie hlavne sa, daj do kľudu, a skutočne sa milujte, lebo chcete, nie len za účelom splodenia. Lebo prave tak sa len môžes zablokovať uolne
@modroocka0 ja som tiež pri ukážkovom 29 dňovom cykle otehotnela pár dní pred menzesom môžeš mať ovu posunutú, 2x za mesiac ....appka Ti ukáže čokoľvek na to sa nespoliegaj, keď tak merať teplotu, alebo ovu testy, ale to nechceš, tak sexuj kedy je chuť a nechaj to voľne plynut
@modroocka0 Nemusíte mať priechodné vajcovody, nemusíte mať vajíčka napriek ovulácii, partner nemusí mať v poriadku spermie, stres u vás, nekompatibilita partnerov a xy ďalších príčin...,ktoré ale sa riešia nie keď po prvom cykle neotehotniete, ale aspoň rok sa vám nedarí.
@modroocka0 podľa mna ani partnerovi nepridá na psychickej pohode, ked musí mat sex na povel a očakáva sa od neho vykon oplodnenia... 😁
@modroocka0 od aprila 2020 (btw je zaciatkok juna !!!?) sa snazis o dieta a tak to riesis? 🤔 Co budes robit ked sa ti nebude darit 1 rok, 3 roky, alebo 10 rokov?
Ako nic v zlom, ale skodis sama sebe.
Vieš ani sex cez ovuláciu nie je zárukou toho, že otehotnieš...myslím že aj tak je šanca nejakých 20-25%. Ak by to tak bolo nebolo by tolko párov co sa snažia roky... fakt preháňaš. To tak nefunguje že ty chceš tak to bude hneď. Po dvoch mesiacoch nie je co riešit
@modroocka0 neuveriteľne tlačíš na pílu. Nechaj to tak, nerieš ovuláciu, kalendáre, somariny, užívaj si so svojím mužom a začni to riešiť takto o rok, keď sa nepodarí otehotnieť, lebo s tým pôjdeš mužovi na nervy a nakoniec zostaneš bez dieťaťa aj bez muža. Keby som bola tvojím partnerom, tak prestanem mať na milovanie s tebou chuť, lebo to už nie je spontánne, pre to, že ho chceš, lebo ho ľúbiš, ale preto že ho chceš použiť na splodenie dieťaťa.

Nesledovať sa, to je niečo strašne ak sa sex - milovanie meni len na oplodnenie.