Ako otehotnieť s PCO a nepravidelným cyklom?
Ahojte,
Diskusií o PCO tu je kvantum, no chcem sa podeliť o svoj príbeh, možno to niekto má/mal rovnako, aby mi povedal svoj názor.
MS mi prišiel asi v 11 rokoch. Celý život som mala veľmi nepravidelný cyklus (chápte - pol roka nič, mesiac nonstop krvácanie 30 dní, tak že som mala až nábeh na anémiu, 2 mesiace nič, v priebehu mesiaca MS dva krát, stavy také - že som sa 2-3 dni nemohla postaviť z postele). Začala som chodiť ku gynekologičke, ktorá mi v 16-17 rokoch povedala, že buď sa začnem snažiť o dieťa a po dieťati sa to upraví - alebo mám ísť na HAK, lebo cyklus bol naozaj divoký a problematický. Samozrejme kvôli štúdiu a všetkému som pristúpila na HAK. Počas niekoľkých rokov som mala s HAK vždy každý rok kontroly v poriadku. Prišiel koniec výšky, životný partner, vysadenie HAK, preventívna kontrola - a verdikt PCO.
Nepravidelný cyklus ktorý som mala pred HAK. (Iné príznaky nemám). Začala som brať INOFOLIC.
Bola som na hormonálny profil.
Menštruačná fáza, folikulárna fáza, ovulačná fáza všetko v norme. V Luterálnej fáze mi tam vyskočil nízky progesterón. Dostala som predpísaný Duphaston.
V decembri som mala menštruáciu 11 dní (to je u mňa bežná dĺžka). Brala som duphaston a že mám prísť pri ďalšom cykle na folikulometriu. Koncom januára som mala 5 dní hnedé krvavé špinenie (nikdy som také niečo nemala - reku mám slabé dni). Šla som na folikulometriu. Pravý vaječník je v ok bez dominantnej folikuly - pravý má 9 mm folikul. Verdikt - prísť o 3 dni na folikulometriu + výmenný lístok na endokrinológiu.
Deň po folikulometrii som dostala MS... (podľa lekárky špinenie bola silná ovulácia). - čiže po ovulácii, deň pred MS 9 mm folikul.
Teraz čakám na endokrinológiu, nakoľko s výsledkami sa mám vrátiť na gynekológiu.
Športujem, som chudá (zdravé BMI), užívam inofolic, menštruácia cca 35-40 dní.
Podarilo sa niekomu aj takto otehotnieť prirodzene? Akú ste mali vy cestu ku bábätku?
Intenzívne sa snažíme pol roka, a stále nič.