Ako používať ovulačný test po spontánnom potrate?
Ahojte žienky, spontánne som potratila 29.3 krvácala som bežne ako pri menzese trvalo to celé cca 6 dní a vyčistila som sa krásne sama bez nejakých intenzívnych bolestí a krvácania. Dnes je 17.4 a teda ak rátam správne deň poslednej Ms toho 29.3 tak som skúsila ovulačný test z dovodu, že chcem zistiť či ovulujem naspäť alebo nie, keďze by som mala byť v strede cyklu. Urobila som si dneska ovulačný test a vyšiel mi nejako takto. Prikladám foto nižšie. Vopred oznamujem že nikdy som netestovala nemám s ovulačnými testami skúsenosti tak ma prosím neukameňujte. Podla návodu viem že pozitívny ovu test je len vtedy ak je čiarka rovnako tmavá alebo silnejšia . Chcem sa len spýtať či vám toto príde že by teda mohla v priebehu zajtrajška, alebo 2 dní ovu prísť a čiarka zosilnieť.

@saninka234 zajtra bude mať vrchol, ale ale ak ho chceš vychytať, tak možno testuj aj 2x denne.
Ovu príde 12-24 hod do poz.testu 🙂
@denisa_deniska Takže mysliš že do 12-24 hodín ak testnem zajtra o takomto čase zosilnie a bude pozitivny ? Lebo čiarka sa mi zdá že neni ešte silnejšia ako tá druhá
@saninka234 niekto ten moment “vrchol” nezchytí, lebo trvá krátko. Ja mavam pozitívne testy aj dva dni - jeden deň je rovnako silná ako kontrolná, druhý deň je silnejšia ako kontrolná. 🙂 odporučam ti testnuť aj večer, pretože tento test je takmer pozitívny. Ovulácia by mala prebehnúť 12-24 (niekedy aj 48h, ale to skôr nie) od posledného poz.testu. Ale to, že máš pozitívne ovu testy nezaručuje, že ovulácia aj prebehne. Ak máš pravidelný cyklus, bez problémov, tak by mala 🙂
@denisa_deniska ďakujem za rady. Tak skoro po potrate myslíš že je to v celku dobrá správa ze mi ovu test vyšiel takmer pozitivny? Samozrejme že je , ale myslím z toho hladiska že je to niekedy nezvyčajné takto hneď po cca 2 týždnoch už ovu
@saninka234 to ti už neviem poradiť, ale tak je super, že telo vie takto fungovať hneď ďalej 🙂
@saninka234 áno, ale ešte môžeš mať aj zajtra pozitívny. Urob ráno, ak bude stále takýto, tak stále sa počíta tych cca 12-24h, lebo je to od posledného. Ak bude negatívny, tak proste od tohto 🙂 LH hormón má rychly spad, takže napr zajtra môžeš mať tú čiarku aj takmer neviditeľnú 🙂
@saninka234 ale teda predopkladám, že keď si už mala takto silno pozitívny, tak zajtra bude už neg 🙂 ale ja si vždy robím aj potom kontrolný, raz som ho mala aj takmer 48 hod pozitívny
Dávam menší update baby .. ovulácia odsledovaná toho 17.4 ako som prvýkrát písala a posielala fotky. Dnes by mi mala prijsť mrcha a skúsila som len tak zo zvedavosti mala som po ruke na wc ovulačný test a vyšiel mi pozitívny . Je možné že som mala ovu dvakrát alebo sa vám niektorej stalo že signalizoval aj skoré tehotenstvo? Tehu test este doma nemám ale zajtra určite zbehnem kúpiť kedže je dnes sviatok. Len som sa chcela spytať či je možné že by to ukázalo aj tehu
Dávam menší update baby .. ovulácia odsledovaná toho 17.4 ako som prvýkrát písala a posielala fotky. Dnes by mi mala prijsť mrcha a skúsila som len tak zo zvedavosti mala som po ruke na wc ovulačný test a vyšiel mi pozitívny . Je možné že som mala ovu dvakrát alebo sa vám niektorej stalo že signalizoval aj skoré tehotenstvo? Tehu test este doma nemám ale zajtra určite zbehnem kúpiť kedže je dnes sviatok. Len som sa chcela spytať či je možné že by to ukázalo aj tehu
@saninka234 áno, je to možné, že by ti aj tehotenstvo, ale nie je to pravidlo určite. Niekomu ukáže, mala si silno pozitívny?
Áno tak ako na fotke z toho 17.4 keď sme si o tomto písali a prikladala som foto. Tiež chcem spomenúť že som si ešte po ovulácii tak 5 dní testovala a mala som obu negativny čiarku takmer neviditelnu Tak som len zo zvedavosti dnes skusila keďže dnes mala prisť mrcha a všetky obchody zatvorene a vyšiel mi pozitivny ovulačný. Nevyznám sa do toho veď viete preto sa informujem či je to možne. Každopadne sa modlim aby zajtra vysiel tehu pozit. Držte mi palce . Aj ked to nemusi nič znamenať
Áno tak ako na fotke z toho 17.4 keď sme si o tomto písali a prikladala som foto. Tiež chcem spomenúť že som si ešte po ovulácii tak 5 dní testovala a mala som obu negativny čiarku takmer neviditelnu Tak som len zo zvedavosti dnes skusila keďže dnes mala prisť mrcha a všetky obchody zatvorene a vyšiel mi pozitivny ovulačný. Nevyznám sa do toho veď viete preto sa informujem či je to možne. Každopadne sa modlim aby zajtra vysiel tehu pozit. Držte mi palce . Aj ked to nemusi nič znamenať
@saninka234 super, tak ten pozitívny ovulačný je dobré znamenie. Ovulácia v takomto časovom rozmedzí neprebehne 2x za cyklus ;) držím palce
@saninka234 ano mala som pozitivny ovulacny ked som bola tehotna 🙂
Ďakujem kočky určite sa ozvem zajtra keď testnem.
Tak sa hlásim tehu test z dneskajšieho rána . Držte palce skúsim o 2 dni či čiarka zosilnie.
@saninka234 tak to už máš brutálne pozitívny test! Gratulujem

A zabudla som uviesť že dnes výrazné bolesti na pravej strane vaječníka preto som aj testla ovu test.