Ako prebieha spermiogram? Dá sa urobiť aj u urológa?

miskamaco
31. okt 2018
adriannah
31. okt 2018

@miskamaco spraví to ak urológ. Ale ak už sa snažíte dlhšie skus centrum je detailnejší ..

adriannah
31. okt 2018

Stačí si dohodnúť termín a priniesť k urologovi vzorku.

miskamaco
autor
31. okt 2018

Čiže nebude zasahovať urológ stačí doniesť alebo priamo tam dám vzorku. Môj ma strach ze bude zasahovať urológ

malinajahoda
31. okt 2018

@miskamaco doneste si k urologovi vzorku v skúmavke a o chvíľu viete výsledok. Samozrejme treba sa najskôr objednať.

miskamaco
autor
31. okt 2018

Ďakujem veľmi pekne. Určite tam bude nejaký poplatok to asi neviete ako sa to pohybuje

malinajahoda
31. okt 2018

@miskamaco bože asi 20 - 30€. Ak si donesiete ešte USB kľúč, tak vám to aj naň nahrajú, teda by sme mali takú možnosť.

z1984
1. nov 2018

Ano ale.gynekolog mi povedal ze to nic neznamena detajnelsie je to v centre

ikonica
1. nov 2018

@miskamaco za nas odporucam ist rovno do centra, vzorku odobrat priamo tam a hned dat vysetrit... Kym to donesiete, uz nejake pokapu a bude to skreslene... Mm bol na spg 3x... Prvy krat bol u urologa a vzorku si odoberal v kutici, sklade na metly... Potom to siel odniest do labaku... Trvalo hodinu kym to nasiel... Vonku teplo.... Vysledok o nicom... Pocet pod normu ostatne parametre ako morfologia mu ani nerobili... 25 €... Druhy krat vzorku odobral doma a ja som to letela odniest do labaku, cca pol hodky kym som tam dosla... Pocet lepsi, trosicku pod normou, morfologiu nerobili... 40€ to iste laboratorium zhruba po roku... Treti spg v CAR Spln ke... Vzorku odobral priamo tam, hned to dali skumat... Vysledky druhy den, pocet v norme, tu uz ale bola aj morfologia, rychlost a dalsie parametre... 15 €....

malinajahoda
1. nov 2018

To nie je pravda, že už nejaké pokapu alebo tak. Vzorka sa má doniesť max do hodiny. A bol to taký frmol ako červíky. Ešte na obrazovke PC nám to ukázali.

ikonica
1. nov 2018

@malinajahoda ale naco to natahovat? Najlepsie je odovzdat to hned a hotovo 🙂 ani nejde o ten cas skor o to kde to budu robit a aku informaciu na konci dostanes... Niektore labaky morfo nerobia a to je velmi podstatny udaj... Darmo ze mas vela spermii ked 98 %su deformovane, pomale a pod..

ikonica
1. nov 2018

Inac ist do centra neznamena ze hned budete s nimi nieco riesit... Da sa ist cisto na spg....

malinajahoda
1. nov 2018

@ikonica my sme mali urológa nejakých 50km,takze sme to stíhali. Mali sme termín a výsledok bol parádny. Žiadne pokapaté. Ale zas záleží od chlapa aké ich ma v celkovom stave. Ak to chce autorka detailnejšie, tak do centra. Ak sú len zvedaví s partnerom ako na tom sú, tak stačí k urologovi.

ikonica
1. nov 2018

@malinajahoda robili mu aj morfologiu? Tvar spermii? Ake maju hlavicky, krcky, biciky? Kolko malo rychlost A, B, C? Ako pisem dobry pocet nie je vsetko... Som rada ze u vas je to ok....

malinajahoda
1. nov 2018

@ikonica to nie! My sme len boli zvedaví😉, lebo manžel cvičí a berie všelijaké sajrajty, tak sme chceli vedieť ci je to OK. A áno, to máš pravdu 👍, ak treba detailnejší výsledok, tak treba centrum.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre