icon

Ako rozpoznať, či už prebehla ovulácia?

nicoletas2449
26. máj 2025

Ahojte babenky...potrebujem radu, keďže viem že je tu veľa žieno, ktoré majú viac skúseností. Snažíme sa o bábo. Neupínam sa na plodné a neplodne dní, nesledujem ovu testami ani nič. Ale tak predsa len človek si všíma zmeny na svojom tele. Ide o to, že okolo štvrtku mi začal taký výtok redší, natahovací, priesvitný. Trval cca. do soboty večera. Celú sobotu som aj mala bolesti také ovulačné. Včera výtok skoro žiaden cítila som sa aj suchšie oproti tým predošlým dňom kedy naozaj bolo morko a cítila som sa ako pocikaná. Dnes som však vstala z postele a výtok znova ako bielko natahovací a priesvitný. Uvidím ako bude cez deň ale myslíte že ovulácia už prebehla či môže byť že ešte nie? Keď mi ten výtok začal vo štvrtok tak to bol 14 deň cyklu. Nechcem proste teraz rátať dní aby som si mohla rýchlo robiť test a takisto sa milujeme vtedy kedy chceme a máme chuť a nielen vtedy keď si myslím že mám plodné dni. Mali sme styk aj cez tie dni keď si myslím že som mala plodné dni. Ale nesílime to. Len ma zaujíma, že či už ovulka mohla byť alebo ešte len príde.Viem že najlepšie je sledovať teplotu ale popravde sa s tým nechcem úplne stresovať a tiež nechcem mať sex len ako nástroj na výrobu detí. Ďakujem za každú normálnu odpoveď

annnna18
26. máj 2025

@nicoletas2449 pokial si nesledujes ovu testami alebo si nemerias bazalnu teplotu nikto ti tu nepovie ci ovulka prebehla alebo este len prebehne 🤷

nicoletas2449
autor
26. máj 2025
@annnna18

@nicoletas2449 pokial si nesledujes ovu testami alebo si nemerias bazalnu teplotu nikto ti tu nepovie ci ovulka prebehla alebo este len prebehne 🤷

@annnna18 tak to je mi jasné. Ja len tak či niekto nemá skúsenosť a niečím podobným

janetinka27
26. máj 2025
@nicoletas2449

@annnna18 tak to je mi jasné. Ja len tak či niekto nemá skúsenosť a niečím podobným

@nicoletas2449 ahoj, prebehnutie ovu sa da zistit napriklad aj z krvi - stupne progesteron, na sone - vytvori sa zlte teliesko, z grafu - stupne teplota, podla hlienu - pretrvavajuce obdobie sucha (teplota, hlien sa sleduje dlhodobo, kym zena odpozoruje vlastne priznaky)

nicoletas2449
autor
27. máj 2025
@janetinka27

@nicoletas2449 ahoj, prebehnutie ovu sa da zistit napriklad aj z krvi - stupne progesteron, na sone - vytvori sa zlte teliesko, z grafu - stupne teplota, podla hlienu - pretrvavajuce obdobie sucha (teplota, hlien sa sleduje dlhodobo, kym zena odpozoruje vlastne priznaky)

@janetinka27 ďakujem