icon

Ako správne piť alchimilkovy čaj

zuzana_2000
30. júl 2018

Baby pomoc ako ho mám správne piť aby mi nerozvádzajú cyklus ?

ivankaberrynka
30. júl 2018

@zuzana_2000 ja som začala piť v prvý deň menštruácie a pila som 2 týždne vždy čerstvý ráno, na obed a večer. Treba poctivo dodržiavať. Potom prestávka do ďalšej menštruácie a vraj by sa nemal piť dlhodobo, asi 2-3 mesiace. Ja som ho takto pila, lebo som plánovala otehotnieť. Na úpravu cyklu sa možno pije inak. Určite ešte niekto poradí 😉

viktoria1425
30. júl 2018

@zuzana_2000 Ahoj bylinky sa maju pit 2 týždne a potom 2tyzdne pauza alebo zmenit bylinku. Píšem co mi radila mamina lebo vie nieco o bylinkach. Ja som teraz po potrate a pijem rano a vecer.

simonkazga
30. júl 2018

Len po ovulaciu, potom vysadit

zuzana_2000
autor
30. júl 2018

@ivankaberrynka lenže ja nemám pravidelnú ms a už mi tretí mesiac nedosla

zuzana_2000
autor
30. júl 2018

@viktoria1425 a nemusia sa byt pred alebo po ms
Môžem začať i dneska ho piť?

viktoria1425
30. júl 2018

@zuzana_2000 zvycajne tu pisu baby kedy brat a kedy nie. Uz par rokov to pijem a nikdy som to niak nesledovala ci pred alebo po ms a je vsetko v poriadku. Kľudne podľa mna začni aj dnes🙂

ivankaberrynka
30. júl 2018

@zuzana_2000 ak určite nie si tehotná, tak podľa mňa môžeš. Pi 2 týždne, daj 2 týždne pauzu a zase 2 týždne pi a 2 týždne pauzu. Potom ešte môžeš aj rebríček obyčajný (myší chvost) piť. Ten sa môže celý mesiac piť, ale tiež nie dlhodobo. Ak sa menštruácia nedostaví, tak to nesil, neprežeň to s bylinkami. No verím, že sa ms dostaví. Mne tieto bylinky veľmi pomohli. Najprv sa mi pekne upravil cyklus a následne sa mi aj podarilo otehotnieť po takmer 2 ročnom snažení.

ivankaberrynka
30. júl 2018

A opravujem, alchemilku som pila 2x denne (ráno a večer) a rebríček 3x denne.

andrbeata
30. júl 2018

@zuzana_2000 Mne povedala 1 pani, že iba po ovulácii a max. 2 mesiace.
Ja nemám s ňou dobré skúsenosti, každý jeden má iný názor. U mňa viac škody, ako osohu.

zuzana_2000
autor
30. júl 2018

@ivankaberrynka dúfam že otehotniem lebo som zúfalá už aj gynex aj inofolic beriem už dva mesiace a nic

meredith83
30. júl 2018

Ja tiez zacinam pit alchemilku. Som CD 2 ked mam ovulaciu vacsinou v den 19 mam to pit dovtedy alebo prestat v den 14? Kolko lyziciek sa dava do kazdej davky. je na obale napisane polievkovu lyzicku do 0.4l je to spravne?

ivankaberrynka
31. júl 2018

@zuzana_2000 ja som si prešla všeličím. Inofolic som toľko vypila, že škoda peňazí ☹ aj muž pil ten florandol, či ako sa to volá. Na folikulometriu som chodila, na spermiogram sme boli, už som mala ísť na laparoskopiu. Moja mama mi povedala, aby som skúsila rebríček, tak som ho pila 2 mesiace a potom alchemilku 2 týždne do ovulky a bum, pred Vianocami som bola v tom 🙂 Neviem či náhoda, ale podarilo sa. Držím veľmi palce. Daj si hlavne pozor, aby si to pila poctivo pravidelne.

ivankaberrynka
31. júl 2018

@meredith83 ja som si dávala 1 malú lyžičku na 2-2,5 dl vody. A pi 14 dní, to ti potom môže pekne aj upraviť cyklus.

martinusik91
31. júl 2018

Ja mám tiež nepravidelný cyklus a alchemilkou si ho upravu.jem. Pijem vždy týžden predtým ako mám dostať menstruaciu a vždy ked to takto spravím dojde presne. Cize tyzden pred terminom MS jedna sálka ráno. Tak to mne staci aby som mala pravidelnú

meredith83
31. júl 2018

@ivankaberrynka to sa pije 2-3 krat denne ano? Rebricek som neskusila to moze byt nieco do buducnosti..

ivankaberrynka
31. júl 2018

@meredith83 áno, tak. Rebríček sme dokonca boli nazbierať s maminou na lúke. Rastie takmer všade 🙂

meredith83
31. júl 2018

@ivankaberrynka Dakujem ja som velkou vyznavackov prirodnej mediciny. Som brala do tohto cyklu Vitex a velmi mi pomohol. Sa mi podarilo vdaka nemu otehotniet min rok. Bohuzial to skoncilo zamlcenym potratom ale implantacia atd bola bezchybna! Chcem si zobrat pauzo od vitexu do ovulacie. Pocula si o pakoste smradlavom. Som citala ze je to este ucinejsia rastlina len nemam vela informacii ako to uzivat..

zuzana_2000
autor
31. júl 2018

@ivankaberrynka skúsim dalej pekne

ivankaberrynka
31. júl 2018

@meredith83 také špeciál nepoznám. Ja som vyrastala na bežne dostupných bylinkách, či lesnom ovocí. Ako deti sme chodili pravidelne na lipu, na podbeľ, na lesné jahody, černice, repík, žihľavu... Ja prírodu milujem ❤ Je úžasné, čo všetko nám ponúka. Zdravé, voňavé a zadarmo. A tá prechádzka 🙂

zuzana_2000
autor
31. júl 2018

@ivankaberrynka veru veru pravda