Ako správne používať ovulačné testy?
Dnes som bola na preventívnej gynekologickej prehliadke.Na sone mi doktor povedal, že práve teraz mám ovuláciu. Domov som došla po 1,5 hodine a hneď si spravila ovulačný test. A vyšiel mi tak ako je na fotke. V letáčiku sa píše, že keď je takto,tak ovulácia už nie je.Tak ja už naozaj neviem ako sa mám doma spoliehať na tieto domáce samotesty, že kedy mám a kedy nemám ovuláciu

@anonym_autor ahoj, kukni do spravy, ak ti ju dalm.co myslel pod tym, ze prave mate ovu.videl velky dominantny folikul alebo mu praskol folikul pred ocami alebo videl tekutinu atd? Alebo to povedal na zaklade plodneho hlienu? To vsetko vplyva na to, preco pocitujes chaos
Ovu testy reaguju na zvysenie luteinizacneho hormonu (to je to LH na testoch), cize zvysena hladina tohto hormonu sa prejavi stmavnutim testovacej ciarky.
Hormon sa produkuje este pred ovulaciou, on k tej ovulacii dopomoze,cize ak ovu uz prebieha, tak ten test si mohla mat pozitivny napr.vcera
Ale ja som bola raz u gyn, pocula som ako sestricke povedala, ze je tu ovu, povedala to na zaklade pritomneho plodneho hlienu. Ale nebola to pravda, mala som anovulacne cykly a plodny hlien som mala vkuse 2 tyzdne kvoli vysokemu estradiolu, cize stat sa moze
@anonym_autor ahoj, kukni do spravy, ak ti ju dalm.co myslel pod tym, ze prave mate ovu.videl velky dominantny folikul alebo mu praskol folikul pred ocami alebo videl tekutinu atd? Alebo to povedal na zaklade plodneho hlienu? To vsetko vplyva na to, preco pocitujes chaos
Ovu testy reaguju na zvysenie luteinizacneho hormonu (to je to LH na testoch), cize zvysena hladina tohto hormonu sa prejavi stmavnutim testovacej ciarky.
Hormon sa produkuje este pred ovulaciou, on k tej ovulacii dopomoze,cize ak ovu uz prebieha, tak ten test si mohla mat pozitivny napr.vcera
Ale ja som bola raz u gyn, pocula som ako sestricke povedala, ze je tu ovu, povedala to na zaklade pritomneho plodneho hlienu. Ale nebola to pravda, mala som anovulacne cykly a plodny hlien som mala vkuse 2 tyzdne kvoli vysokemu estradiolu, cize stat sa moze
@janetinka27 ja sa v tej sono obrazovke nevyznam.Ale povedal mi,ze mate teraz ovuláciu a otocil na mna obraz sona.A tam bol laicky pre debilov povedané,ze tam bola na obrazovke iba plocha a v jednej casti pekne ohranicena cierna ovalna az gulovita plocha.Ci jak to opisat
Mne sa jedna o to, že december,januar a februar som sledovala tabulky,merala som,ratala som a neviem čo vsetko este a vsetky tie palicky boli rovnako zafarbene,alebo boli menej alebo slabsie.Preto som dnes robila skusku testu aby som videla ako ma ta palička vlastne vyzerat po tom co mi gynekolog potvrdil ze je ovulacia.A ta potvora palicka sa tvári,ze ovulacia neni aj ked ju doktor potvrdil.Takzre mam zmätok v tom,ze si teraz neviem odkontrolovať ovulaciu doma samotestami,ked ma takto zavadzaju
Mne sa jedna o to, že december,januar a februar som sledovala tabulky,merala som,ratala som a neviem čo vsetko este a vsetky tie palicky boli rovnako zafarbene,alebo boli menej alebo slabsie.Preto som dnes robila skusku testu aby som videla ako ma ta palička vlastne vyzerat po tom co mi gynekolog potvrdil ze je ovulacia.A ta potvora palicka sa tvári,ze ovulacia neni aj ked ju doktor potvrdil.Takzre mam zmätok v tom,ze si teraz neviem odkontrolovať ovulaciu doma samotestami,ked ma takto zavadzaju
@anonym_autor ani mne to neslo. Proste vzdy boli negativne, aj ked som mala ovulaciu odsledovanu a zjavne prebehla, kedze som skutocne otehotnela.
Ale pozitívny test znamená, že v určitom časovom období (o 24-48hodin? Ak si dobre pamätám) ovulacia ešte len príde, nie že aktuálne prebieha. Verila by som doktorovi. Tie testy som tiež nemala rada 😅
@anonym_autor ak ta folikula ešte nepraskla na sono tak ešte bude ovulacia. Test ukazuje 2 silné čiarky ak LH hormon v tele je najvyssi, to znamená ze do 24,36 hodín bude ovulacia. Ak gyn. Povie ze teraz ovulujete, tak treba vtedy skúšať. Tie testy nie vždy fungujú pre každú. Treba skúšať. Ak ste boli spolu včera, predvčerom super, ak nie ešte dneska môžete.
Veľa šťastia 🤞

Ja som nikdy nemala pozitivny ovulacny test a som 4x tehotna ( vsetko planovane) Za mna ich mozes vyhodit do kosa. Spolahni sa na dr, on vidi na usg lepsie ako test. Alebo skus bazalnu teplotu