icon

Ako správne používať ovulačné testy?

denda2025
26. júl 2025

Ahojte žienky robila som si ovulačné testy 11DC,12DC,13DC,14DC,15DC ale stále negatívne . Pritom som mala tri dni vodnatý priesvitný výtok a teraz mám deň hustý výtok naťahovací bez pretrhnutia. Viete mi poradiť? Som len na začiatku testovania z ovulačnými testami nakoľko sme sa začali len dva mesiace do zadu snažiť o bábätko. Gynekologička mi povedala dva dni do zadu , že vaječníky sa ešte po vysadení HAK poriadne nezobudili , že nemám žiadny dominantný folikul , ale pritom výtok ide zo mňa dosť mám mokré nohavičky , že ich musím nosiť aj po dome. Som v týchto veciach nováčik tak budem rada za každú kamarátsku radu 🍀🌸

barka1
26. júl 2025

Kamaratsky by som ti doporučila zahodit ovulačne testy, merat si BT a tak zistit, či ovulujes a spoznat svoje telo a cyklus. A mat styk každý druhý deň, pokial je to možné. Bez toho, aby partner nieco riesil mimo a setril si spermie.
A mat pokoru a trpezlivost. Necakat, ze to hned vyjde.

denda2025
autor
26. júl 2025
@barka1

Kamaratsky by som ti doporučila zahodit ovulačne testy, merat si BT a tak zistit, či ovulujes a spoznat svoje telo a cyklus. A mat styk každý druhý deň, pokial je to možné. Bez toho, aby partner nieco riesil mimo a setril si spermie.
A mat pokoru a trpezlivost. Necakat, ze to hned vyjde.

@barka1 moc ti ďakujem skúsim si kúpiť lebo nechápem pritom koľko výtoku čo zo mňa ide , že mám stále negatívne testy pritom si ich robím presne podľa pokynov 🤷

any_soj
27. júl 2025
@denda2025

@barka1 moc ti ďakujem skúsim si kúpiť lebo nechápem pritom koľko výtoku čo zo mňa ide , že mám stále negatívne testy pritom si ich robím presne podľa pokynov 🤷

@denda2025 tiež odporúčam bazalny teplotu merať, presne podľa pravidiel symptotermalnej metódy (lpp.sk) - čiže cca v rovnakom čase, v ústach alebo pošve (celý cyklus rovnako), teplomer na 2 desatinne miesta, prvá vec po zobudení po aspoň 4 dolinách spánku (čiže ak v ústach, tak po zobudení nehovoriť, nepiť predtým).
Predbehnutu ovuláciu potvrdzuje, keď 3 po sebe idúce dní je teplota vyššia než 6 predchádzajúcich (čiže 9 posledných meraných dní sa vždy berie do úvahy) a aspoň jeden z tých dní je aspon o 0,20°C vyššia než najvyššia z tých 6 predchádzajúcich.

Ja inak som nikdy nemala pozitívny ovulacny test. Tam tá hladina môže byť tak zvýšená aj len pár hodín v cykle, čiže je viacmenej náhoda sa do nej trafiť testom. Ovuláciu mávam každý cyklus, a mám 3 deti.

maidenfair
27. júl 2025

@denda2025 No bazálka funguje len v prípade, ak sa budíš približne rovnako a nebudíš sa cez noc. Mne to nefungovalo. Nechodievaš sa cez noc napiť? Zriedený moč mi pozit. test tiež neukazoval. Potom som sa napila naposledy pred spaním a potom až po vykonaní testu. Odvtedy fungoval.

michicka
27. júl 2025

Ešte stále môže byt pozitívny, aj neskôr ako 15 dc býva ovulacia 🙂 a keď nebude tiež odporúčam teda merať BT

any_soj
27. júl 2025
@maidenfair

@denda2025 No bazálka funguje len v prípade, ak sa budíš približne rovnako a nebudíš sa cez noc. Mne to nefungovalo. Nechodievaš sa cez noc napiť? Zriedený moč mi pozit. test tiež neukazoval. Potom som sa napila naposledy pred spaním a potom až po vykonaní testu. Odvtedy fungoval.

@maidenfair ovulacny test sa nemá robiť ráno, ale cez den

denda2025
autor
27. júl 2025
@any_soj

@denda2025 tiež odporúčam bazalny teplotu merať, presne podľa pravidiel symptotermalnej metódy (lpp.sk) - čiže cca v rovnakom čase, v ústach alebo pošve (celý cyklus rovnako), teplomer na 2 desatinne miesta, prvá vec po zobudení po aspoň 4 dolinách spánku (čiže ak v ústach, tak po zobudení nehovoriť, nepiť predtým).
Predbehnutu ovuláciu potvrdzuje, keď 3 po sebe idúce dní je teplota vyššia než 6 predchádzajúcich (čiže 9 posledných meraných dní sa vždy berie do úvahy) a aspoň jeden z tých dní je aspon o 0,20°C vyššia než najvyššia z tých 6 predchádzajúcich.

Ja inak som nikdy nemala pozitívny ovulacny test. Tam tá hladina môže byť tak zvýšená aj len pár hodín v cykle, čiže je viacmenej náhoda sa do nej trafiť testom. Ovuláciu mávam každý cyklus, a mám 3 deti.

@any_soj moc moc ďakujem 🍀

denda2025
autor
27. júl 2025
@maidenfair

@maidenfair keď sa v noci aj zobudím nikdy sa nejdem napiť ale ďakujem za radu 🍀

denda2025
autor
27. júl 2025
@michicka

Ešte stále môže byt pozitívny, aj neskôr ako 15 dc býva ovulacia 🙂 a keď nebude tiež odporúčam teda merať BT

@michicka ďakujem ti 🍀

maidenfair
27. júl 2025
@any_soj

@maidenfair ovulacny test sa nemá robiť ráno, ale cez den

@any_soj tak... odporúča sa o 10. Ale reálne, väčšina národa je v tejto dobe v práci. Takže pre niekoho nereálne. Ak sa nejedná o prvý ranný moč, tých pár hodín nezaváži. Koľko článkov, tolko názorov na obtimálny čas. V každom prípade, mne osobne toto testovanie vyšlo.

maidenfair
27. júl 2025
@denda2025

@maidenfair keď sa v noci aj zobudím nikdy sa nejdem napiť ale ďakujem za radu 🍀

@denda2025 tak ešte môže byť, že sa telo nespamätalo z antikoncepcie. Zbytočne sa neplaš. Ja som začala v Auguste a výrazná čiarka sa objavila až v Novembri.

denda2025
autor
27. júl 2025
@maidenfair

@denda2025 tak ešte môže byť, že sa telo nespamätalo z antikoncepcie. Zbytočne sa neplaš. Ja som začala v Auguste a výrazná čiarka sa objavila až v Novembri.

@maidenfair lebo hovorím výtoky pekné aj veľa ale testy negatívne ale tak ako čítam tak veľa žien majú len také pritom napríklad boli alebo sú tehotné