icon

Ako správne sledovať ovuláciu podľa hlienu?

14. máj 2025

Mam v tom chaos..ak sa niekto vyzná.. ovu prebieha v posledný deň hlienu..alebo ten prvý deň suchý..?

nika_val
14. máj 2025

Za seba neodporúčam sledovať len podľa hlienu. Vyše pol roka som to tak robila, bola som si na 100% istá kedy "mám" ovuláciu ale potom som zistila (vyšetrením u dr) že mám ovuláciu až niekoľko dní po tom čo som si ja myslela
Hlien som mávala tým pádom vyše týždňa pred reálnou ovuláciou.

alenna7
14. máj 2025

Mne doktor tiez povedal ze sa to da takto odsledovat, ale uprimne nie som si tym uplne ista. Mala by si to mat praveze v tie mokrejsie dni, ked je to ako bielko vajecne.

moolnarkaa
14. máj 2025

Neodporúčam ani ja riadiť sa len tým. Ja keď mám hlien som cca 2dni pred ovu vždy. Ale zase ja ho nikdy nemám nejak veľa ani nie je veľmi výrazný, skôr je to taký "pocit mokra"..deň na to pozitívny test, a deň na to mi to potvrdí aj teplota..

autor
14. máj 2025
@alenna7

Mne doktor tiez povedal ze sa to da takto odsledovat, ale uprimne nie som si tym uplne ista. Mala by si to mat praveze v tie mokrejsie dni, ked je to ako bielko vajecne.

@alenna7 aj ja si myslím.. aké tu som čítala že je to až po skončení prvý suchý den

autor
14. máj 2025
@nika_val

Za seba neodporúčam sledovať len podľa hlienu. Vyše pol roka som to tak robila, bola som si na 100% istá kedy "mám" ovuláciu ale potom som zistila (vyšetrením u dr) že mám ovuláciu až niekoľko dní po tom čo som si ja myslela
Hlien som mávala tým pádom vyše týždňa pred reálnou ovuláciou.

@nika_val a kedy si ju mala..už keď bolo sucho..?

joesvk
14. máj 2025

Prvý suchý deň je najväčšia šanca otehotnieť, lebo vajíčko by malo byt "čerstvo " po ovulácii .
Tá hranica medzi hlienom ako vaječný bielok a suchým dňom sa dá ťažko počítať na dni. Skôr na hodiny.
Takže, keď máš hlien ako vaječný bielok -v deň alebo na druhý deň treba byť spolu ak chceš otehotnieť.

autor
14. máj 2025
@joesvk

Prvý suchý deň je najväčšia šanca otehotnieť, lebo vajíčko by malo byt "čerstvo " po ovulácii .
Tá hranica medzi hlienom ako vaječný bielok a suchým dňom sa dá ťažko počítať na dni. Skôr na hodiny.
Takže, keď máš hlien ako vaječný bielok -v deň alebo na druhý deň treba byť spolu ak chceš otehotnieť.

@joesvk pokiaľ mám tých dní hlienu ako bielok viac..? Myslím tak 2 až 3

joesvk
14. máj 2025

Ovulácia by mala byť 24-48 hodín po začiatku toho hlienu-ktorý vyzerá ako vaječný bielok a netrhá sa.

nika_val
14. máj 2025

Áno mala som ju až keď som nemala výtok ako bielok.
Ja som to mávala tak že ten výtok (hlien) som mávala 12-14ty deň cyklu. Ale ovuláciu som mala potvrdenú až na 17ty deň

autor
14. máj 2025
@nika_val

Áno mala som ju až keď som nemala výtok ako bielok.
Ja som to mávala tak že ten výtok (hlien) som mávala 12-14ty deň cyklu. Ale ovuláciu som mala potvrdenú až na 17ty deň

@nika_val a od 14 do 17 dňa asi mala už sucho?

nika_val
14. máj 2025

Ja mávam nejaký výtok celý cyklus.. nikdy nemám úplne sucho
Ale medzi tým 14-17 dňom som nemala naťahovací výtok (bielkový)

michicka
14. máj 2025

Pocity mokra mám asi 5 dni. Mne 2 dni pred ovu začne samovoľne taký ťažný bielkovy hlien vytekať pri toalete a v deň poslednej nižšej teploty mám uz taký krémový a na druhý deň teplota stúpne hore. Sledujem to uz nejaký čas vždy rovnako…no aj BT aj hlien nemusia byt 100 percent presne… Každý si to musí odsledovať sám.

autor
14. máj 2025
@michicka

Pocity mokra mám asi 5 dni. Mne 2 dni pred ovu začne samovoľne taký ťažný bielkovy hlien vytekať pri toalete a v deň poslednej nižšej teploty mám uz taký krémový a na druhý deň teplota stúpne hore. Sledujem to uz nejaký čas vždy rovnako…no aj BT aj hlien nemusia byt 100 percent presne… Každý si to musí odsledovať sám.

@michicka čiže pri ovu už krémový?

michicka
14. máj 2025

Áno to je môj prípad ale aj tak sme to netrafili stále. No uvidíme 😇

janetinka27
14. máj 2025

Ahoj, ja som sledovala hlien cez creighton model, mala som anovulacne cykly, nepravidelne, dlhe atd, podla hlienu som sa naucila odsledovat vela, moja lektorka odhalila podla hlienu hned v prvom cykle diagnozu (chodila som predtym dlho po doktoroch a nevedeli mi nic povedat)
Hlienova metoda je zlozita, ale ked sa ju naucis, tak je spolahliva a napomocna. Sucastou su aj odbery krvi zo zaciatku alebo ak je moznost, tak aj sono, vedie sa velmi podrobna tabulka a pozorovanie hlienu sa robi viackrat denne. Ja som mala dr aj lektorku, ktore ma podrobne sledovali v kazdom cykle.po niekolkych mesiacoch som sa do toho dostala uplne a fungovalo to.
Ak to budes kombinovat aj s meranim bazalnej teploty, tak parada.