icon

Ako upraviť cyklus pri menštruácii na 24. deň?

bessdonna
22. jún 2024

baby ja som uz mala presny 27-28dnovy cyklus po porode a teraz mi dosiel menzes na 24.den.krasa,lutealka 13dni.od dnes budem pit alchemilku,malinik,potom zozeniem inofolic.ci odporucate nieco ine na upravu cyklu?citala som gynex,vitex....ci mozno prave tieto caje teraz takto rozhodili cyklus nejak prechodne?aj ovela viac boli,ani spat som nemohla.

dadka1997
22. jún 2024

@bessdonna normalny cyklus, priemerný cyklus trva 24-34 dni 🤦‍♀️ to, že sa skratil môžeš byt len rada

luliu
22. jún 2024

@dadka1997 prečo si myslis, že môže byť rada, že cyklus trvá 24 dní?

domka222
22. jún 2024

Stalo sa ti to raz. Je bežné, že občas nastane odchýlka

bessdonna
autor
22. jún 2024

24dnovy cyklus nie je dobry,hlavne ak lutealka nema minimalne 14dni,lebo potom babo nema cas sa uhniezdit a pride ms.mam 38,skracovanie cyklu aj s vekom moze suvisiet....takze hladam nejake vyzivove doplnky na podporu ovu,predlzenie lutealnej fazy a tak.

dadka1997
22. jún 2024

@luliu tak urcite vzdy lepsie ako keby mala 40 dnove cykly.. 24 -34dnovy cyklus je uplne normalny samozrejme, že ak je kratší aj skôr je ovulácia.. ja som to tak mala po porode, a normalne hned po skonceni ms som mala ovulaciu a normálne sa mi narodilo dieta 😃 cize nikde problem nevidim .. treba si pzoriet na nete a poštudovať ako dlho trva normálny cyklus, niekde sa udava ze za normálny sa povazuje uz 21 dnový ..

bessdonna
autor
22. jún 2024

@dadka1997 presne,ak je ovu skor,tak je to v poriadku.aj ja som otehotnela pri 24dnovom cykle.lebo pred porodom som take mavala.a teraz 28dnove a bum 24.vykyvy nie su dobre a skracovanie.ze mas 28dnove,26,24 a takto to ide dole.moze to naznacit prechod.no ale uvidime,budem si merat bt tak uvidim ci bude ovulacia.

akvi
22. jún 2024

@bessdonna mne sa cyklus začal skracovať cca 7 rokov pred menopauzou. Tiež až na 21 dní, čo teda bol už masaker, ešte aj silný menzes som mala a strašne ma to vycerpavalo. Normálne som bola šťastná, keď mi definitívne prestal.

bessdonna
autor
22. jún 2024

@akvi to ti verim.len ja este chcem stihnut jedno babo.

akvi
22. jún 2024

@bessdonna no veď to ešte v pohode stíhaš, len si to bude treba odsledovať. Držím palce, nech sa podarí.

bessdonna
autor
22. jún 2024

@akvi dakujem pekne

kikulienkadd
22. jún 2024

Ahoj, kým som nemala deti,môj cyklus bol 35-62 dní. Po pôrode sa ustálil na 28-35 dní. V 40-tke som mala po MA kyretaz a potom sa mi skrátil cyklus na 21-26 dní, výnimočne 28. Poviem ti,nič moc, keď menštruácia trvá 8 dní. Hormóny brať nemôžem, asi len čakať na prechod 🙄 Ešte mi lekár zistil aj myom,možno to robí ten. Veru,byť ženou nie je jednoduché. Drž sa🍀

sorciera24
22. jún 2024

ja mam cely život cyklus 24-26dnovy....ano, mam skor ovulaciu, ale nikdy luetalna faza netrvala 14dni.....je v poriadku ak trva 12-16dni.....nemusi byt vobec 14.....mne stacilo 12 na normalne otehotnenie.....okrem toho, stalo sa ti to teraz raz (podla mna ziaden strasny vykyv), tak neviem, co robis paniku....a kludne aj ovulacia sa ti mohla posunut, alebo aj kludne moze byt anovulacny cyklus (je to bezne a nromalne), preco hned menopauza? (ci uz mas vyssi vek?)

januska12323
22. jún 2024

Nepanikar hneď, stalo sa to raz a nie je to nejaké strašne nízke číslo.

bessdonna
autor
22. jún 2024

@sorciera24 38 mam.nerobim paniku,mozno to tak vyznelo.ovulacia bola skor,na 11dc.vtedy sa aj cyklus moze skratit?davam dokopy moju plodnost,chcem nejake bylinky,tak zistujem.aj ma to bavi

vevesh
22. jún 2024

@bessdonna mne pomohla pri tomto alchemilka (brala som spolu s kys.listovou). Ovu na 14-15 den, ms dorazila 21-25. Alchemilkou som to "vytiahla" na 27-dnovy cyklus, pri ktorom som aj otehotnela🙂. Drzim palce.
Apropo alchemilka- ma sa pit iba do ovulacie, pri snahe o tehotenstvo, kedze v 2 faze cyklu ma "vylucovacie" ucinky= podpori skory potrat.

michaela329
22. jún 2024

Mne o dva dni potiahol cyklus agnucaston z 24 na 26 - poradil mi ho gynekológ. Alchemilku som nesmela kvôli endometrióze.

bessdonna
autor
22. jún 2024

@vevesh super,dakujem za radu,alchemilku som pila presne od 1dc po 10dc,planujem ju pit od dnes zase.ale ked budem pravidelne merat bt,tak mozno qko nastane narast,vtefy prestanem pit.

bessdonna
autor
22. jún 2024

@michaela329 to som ani nevedela,ze pri endometrioze sa nesmie😶

michaela329
22. jún 2024

@bessdonna no...pozor na to. Mne bylinkarka dala ako alternatívu rebríček. Ten pomáha.

luccija
22. jún 2024

@bessdonna moc sa pozorujes, lebo chces dieťa.Ja čajom a výťažkom neverím.Ano, od 40 r sa mi skrátil menzes dostala som už na 21 deň dostala som Duphaston, Norethisteron, lebo potom zase menzes nechcel skončiť.Skoro rok sme sachovali s liekmi.Teraz mám 47 r a menzes od 26-28 dní.Ked sa ti to nezdá povedz lekárovi, ale jednorázovo to nič neznamená.Moja kamarátka ma roky 23 deň a 2 deti prirodzene.Len sa hnevá, lebo buď má pms, alebo menzes🙂 mne povedal gynekológ, že základ je vôbec mať po 40 také menzes, že toto rieši u kazdej tretej.Jednoducho už 10 r pred menopauzou sú zmeny v cykle postupne...

sorciera24
22. jún 2024

@bessdonna jasne, ja mam ovulaciu na 11-12dc a mam cyklus tych 24-26dni. (cely život)..takže to mas uplne v poriadku..... mne v 37r. napr. dr. povedala podla sona, že som v predmenopauze a krvne testy vysli hranicne, že ano (jeden vajecnik uzbtak vajicka neprodukuje ako druhy)....a pritom MS funguje stale rovnako....ziadne vykyvy (takže kebyže to nevidi na sone, tak podla MS ani neviem) .....mam teraz 40.... takže može to byt uplne ok, ale predmenopauza moze zacat,a le to je ok, trva kludne aj 10 rokov (no, hold v 38 s tym treba ratat, biologiu neoklameme)

sofia1979
23. jún 2024

@bessdonna inofolic ti tak akurát celý cyklus naruší ešte bus a nevadí, že máš 24.to neznamená, že sa niečo deje