Ako určiť moment ovulácie na základe hlienu?
Ahojte..hlien som mala od 9 dňa cyklu v 13 deň sa začal strácať a zhustol..dnes 14 deň už je sucho skoro..hlienu malo
Kedy asi bola ovulácia?
@joesvk ten tahavy bol 11 a 12 den.. včera bol tahavy ale už trochu kalny a poobede prestaval úplne.. v ten 12 deň ma aj bolelo trochu brucho..
Tak ovulácia bola pravdepodobne na ten 12.deň
@joesvk no neviem práve keď ešte 13 deň bol trochu tahavy ten hlien..ci 12 aleb 13 deň..
@joesvk ale som z toho jeleň.. teraz som bola na WC.. a bolo trochu hlienu..aj tahavy ale zakaleny úplne.. cyklus mam cca 28 dni
@joesvk
Ci je hneď po ovu such alebo ten hlien len postupne mizne..lebo teda od včera poobedia sucho až do teraz co som bola na malej potrebe ostalo trochu
Áno
@joesvk tak neviem ci už bola ci ešte nie..styk na 8 deň cyklu..neviem ci by z toho vzniklo tehotenstvo
Ešte dneska skúste byť spolu. Ak to nevyjde tento mesiac,tak na budúci mesiac to skúste v prvý suchý deň po dni, kedy bol hlien ako vaječný bielok.
@joesvk a koľko pred ovu prežijú spermije asi?..
To je rôzne. Môžu prežiť pár dní, ak sú životaschopné a je okolo vhodný hlien, ale môžu byť mŕtve aj za pár hodín -podľa prostredia,ktoré tam žena má. Je to individuálne. Závisí to.od ženy aj muža.
Preto najväčšia šanca je zo styku 12-24 hodín po ovulácii.
@joesvk jasne..a koľko max..ja som čítala že aj 5 dní..
U niekoho áno. Lenže nevieš ako je to u teba. Možno u teba prežijú len pár hodín .Alebo prežijú pár dní, ale nemusia byť schopné pohybu.
Ja len hovorím, kedy je najväčšia šanca, ak chce ktokoľvek otehotnieť. Tak treba načasovať styk tak,aby nemuseli spermie čakať na dozretie vajíčka.Ale aby sa stretli hneď s čerstvo uvoľneným vajíčkom .
@joesvk jasné..chápem..to len tak teoreticky koľko..
Najistejšie je kombinovať pozorovanie hlienu s meraním bazálnej teploty a ovulačnými testami. Ja osobne by som sa snažila už v čase hlienu a potom obdeň, nakoľko práve ten je potrebný pre pohyb a prežitie spermií. Keď je sucho, nemajú ideálne podmienky na prežitie.
@bambulka711 som chcela skusit dievčatko.. mam 2 chlapcov preto som chcela cca 4 dní pred ovu...aby som vedela kedy ju mávam..
Držím palce, ale táto metóda nie je založená na reálnych štúdiách. Vajíčko si vyberá, akú spermiu pustí. A stále platí, že je najlepšie si to odsledovať kombináciou metód.
@bambulka711 ďakujem.. teda snažím sa aj tou stravou..vapnik a horcik..neviem ešte aká iná metóda by mohla byt

Keď je dnes sucho, tak ovulácia mohla byť aj včera. Ak teda bol hlien ako vaječný bielok.
Hlien sa vyvíja-má fázy vodnatý, hustý a podobne až príde deň, kedy je ako vaječný bielok. Väčšinou je tento hlien deň -max dva.A potom príde suché obdobie. Ten prvý suchý deň je najvhodnejšie skúšať otehotnieť.
Ten hlien,ktorý je ako vaječný bielok je naťahovací medzi prstami a netrhá sa.A vidno ho ,keď si na wcku alebo v sprche-kedy ho treba odsledovať.