Ako vypočítať ovuláciu pri 28- až 30-dňovom cykle?
Ahojte kedy by mi mali vychádzať plodné dni mám 28az30 dňový cyklus ktorý trvá 5 dní lebo ja som z toho mimo ako to rátať od prvého dňa ms až po 14 dní? Ďakujem
@vanilkovazmrzka nemávam vôbec žiadne príznaky kedy začať ovulacne testy robiť či už začať či ešte počkať
@lenuss1992 telesnu teplotu urcite mas 🙂 treba si nastudovat, ako sa v cykle meni teplota a ako sa meni kvalita hlienu. Isto nieco z toho mas, len neviem co si mas vsimat 🙂 alebo az sa ti chce sledovat to testami /ja som to nikdy nerobila takze neviem/ tak jeden cyklus si ich rob kazdy den a uvidis ci tam vidist nejaku naslednost. Len pokial viem tie testy nie su velmi spolahlive
@vanilkovazmrzka teplotu si musím merať vždy v rovnakom čase ?
@lenuss1992 každé ráno som si merala a značila teplotu. A zistila som, že som to mala každý mesiac inak. Keď som otehotnela so synom, mala som ju až na 21.deň. Ono aj keby si mala 'normálny' 28-dňový cyklus, nie je na 100% isté, že by si ovulovala od 14.dňa.
@lenuss1992 kľudne by som najskôr začala s niečím jednoduchším ako s meraním bazálnej (aj keď je to presnejšia metóda) - s ovulačnými testami. Budeš si to vedieť aspoň na začiatok vedieť nejako odsledovať. 🙂
@denisa_deniska ja si to neviem sledovať v rovnaký čas
@lenuss1992 ja píšem o ovulačných testoch. Podľa toho ako si napísala otázku som usúdila, že si v tomto úplny nováčik, preto odporúčam ovu testy 🙂
@denisa_deniska áno úplne nová nikdy som to tak nesledovala minulý mesiac som si po ms sledovala ovulacne asik som ju presvihla
@denisa_deniska a stačí hneď po ms sledovať ovulacne do ďalšej ms ? Či?
@lenuss1992 a z akeho dovodu potrebujes sledovat ovulaciu?
Stačí styk každý druhý den. Podla častých prispevkov tu na fore mám pocit, že dnes si snad ženy myslia, že bez ovu testov a merania BT neotehotneju.
@lenuss1992 2-3 dni po ms by mohlo stačiť. Testovala si vždy v rovnakú hodinu? Snažila si sa nepiť predtým veľmi? Tie testy občas aj silneli?
@barka1 😁 nehnevajte sa, ale niektorým nestačí mať styk každý druhý deň, ak ste bola z tých šťastných a stačilo, tak gratulujem, ale nie všetky sme také
@denisa_deniska aha...a kedy je teda treba mat styk? Každý den tiez nestačí?
A áno, snažila som sa 2 roky. Potratila 2x.
A tu si inak tykame.
@lenuss1992 ovulacia nastáva priblizne 12-14 dni pred MS, takže testovat celý cyklus je zbytocne.
@denisa_deniska toto bola moja najsilnejšia ciarka
Potom som mala takéto a a úplne Slábucke
@lenuss1992
@denisa_deniska a v rovnakú hodinu nie
@lenuss1992 tak v tomto prípade si ju nezachytila presne. Predopkladám, že si robila len 1 x denne. V prípade, že by si ju mala tak silnú ako na prvej foto, tak si urob 1 x doobeda, 1 x poobede. Vieš, tam môže zohrať aj pár hodín rozdiel. Myslím si, že keby o napr. 6-12 hodín po takom teste urobíš, tak zachytíš pozitívny test. 🙂
@lenuss1992 ale ideálne sa naučiť aj nejako sledovať vlastné telo, plodný hlien atď. Ovu by mala nastať 12-24 hodín po poz.teste.
@denisa_deniska áno viem ale keď mám pozitívny test to musíme sa hneď s mužom snažiť lebo niekedy sa to nedá keď už deti máme a robím na tri zmeny
@denisa_deniska do 12 h by sme sa mali snažiť to musí byť silnejšia čiarka ako tá prvá že ? Vtedy je pozitívny ? A áno iba raz denne keď som mala čas
@lenuss1992 rovnako silná alebo silnejšia 🙂
@nikaeli však v poriadku. Ale asi si ani nemala priemerne 28-dnove cykly, nie? Ide o to, že v normálnom zdravom vztahu je obvykle sex tak 2-3x do tyzdna, žena v čase ovulacie má aj vacsiu chuť atd. Takže trafit plodné dni nie je zas tak velký problém.
Ide mi skor o to, že sa v tom celom straca prirodzenost a mladé baby maju pocit, že bez sledovania ovulky to nepojde. Akoby si neuvedomovali, že miliardy ludi boli pocane bez toho.
Samozrejme, aj ja som sledovala ovulku, ale s mm to inak vtedy neslo. U nás ten styk bol práve raz za mesiac. A tiez mi to poradila dr, ked to dlhsiu dobu neslo. Ale precitala som si aspoň základne info.
@lenuss1992 pri 28-30 dnovom cykle skús ak za to nestresuje testovať od 11.dna cyklu a od toho 13-14 by som testovala 2x za deň…ak je to možné…pri 28 dnovom zväčša býva medzi 12-15dnom a pri 30 dnivom 15-17den… no ako píšu vyššie je to individuálne..pripadne skuste od 11-do 19 dna posla toho ako budete mať náladu sa milovať 🙂 niekto otehotnie na jeden sup niekto pri styku každý 2 deň niekto aj každý deň potrebuje skúšať 😃 každá sme iná….

Kedze ti nevidime do maternice, tak ovulacia moze byt niekde medzi prvym a poslednym dnom cyklu, s najvacsou pravdepodobnostou niekde v strede, ale nie je to pravidlo. A kedy presne - na to musis pozorovat svoje telo ty sama