icon

Ako vypočítať ovulačné dni správne?

derna
8. jan 2025

Báby ako si vypočítať ovulačne dní ? Ja to buď nechápem alebo som taká blba vždy to vypočítam zle 🤦‍♀️ MS mi prišla 4.1 dnes je slabšia čiže dnes zajtra iba také ako keby spinenie ďakujem za vysvetlenie😀

kiwi3
8. jan 2025

stiahni si nejaku aplikaciu a zaznamenavaj si menstruaciu, ovulaciu ti to vypocita. okrem toho mozes pouzit ovulacne testy alebo ine metody. obvykle je v strede cyklu, ale zalezi, aky ho mas, ci pravidelny, kolko dni atd. kazdy to ma trochu inak.

jaskolka
8. jan 2025

@derna tak ovulácia obvykle nastáva uprostred cyklu,teda cca 12-14 deň,ale nie je to pravidlo. Dá sa sledovať pomocou hlienu,bazalnej teploty, ovulacnych testov.

derna
autor
8. jan 2025

@kiwi3 práveže nepravidelný, mala mi má prísť utorok a prišla v sobotu stále inak nikdy nie tak ako má . Keď som nebola tehotná chodila na čas . No trvá mi niekedy 6 dní niekedy 4 niekedy 5 a dnes je to piaty deň síce ale slebunke už

nynia
8. jan 2025

je vela kalkulaciek na internete nato, kolko dnovy mas cyklus? minimum zien ma presne tabulkovy 28dnovy a to je dost dolezity udaj aby si vedela zistit cca kedy mas ovu ale ani to nie je 100%. Ak chces mat vacsiu istotu tak to ti vie potvrdit ovu test.

derna
autor
8. jan 2025

@nynia no to mám 28 dňový

pet888
8. jan 2025

@derna ked chces mat najpresnejsi pohlad,tak si meraj bazalnu teplotu.Este si mozes dopomoct aj ovulacnymi testami.

januska12323
8. jan 2025

Zapisuj si do apky, buď zdravie alebo si nejakú stiahni a vyráta ti približný termín. Býva najčastejšie v strede cyklu a je úplne jedno koľko dní krvácaš. Najpresnejšie sú len testy a sledovanie symptómov.

barka1
8. jan 2025

@derna ovulacia sa nedá vypočítat. Sleduj svoje telo a priznaky - hlien, bolesti.

zuzanaete
8. jan 2025

Ovulacia sa nepocita, ale sleduje. Vsetky aplikacie/kalkulacky su len statisticke prepocty, ale realne do tvojho tela nevidia. Lutealna faza trva zvycajne 14 dni. Ak ju mas tak dlhu, tak ovulaciu mavas 14 dni pred menzesom. Ak je menzes nepravidelny, tak den ovulacie sa meni. Ak mas lutealnu fazu 12 dni, tak ovulaciu mas 12 dni pred menzesom. Jedine meranie bazalnej teploty alebo lekar potvrdia, kedy ovulacia nastala.

nevenka
8. jan 2025

@derna tak ale to sa neda vypocitat, to si musis odsledovat. Idealne ovu testy a meranie Bt, mozno aj hlien, u mna "neprukazny", teplota je spolahlivejsia. A od zvysenia do menzesu prejde 14 dni - u mna. Spinenie este neratam za prvy den MS. Az riadne krvacanie. Tak aj teplota u mna funguje, ze kym spinim, je este vyssia a potom mi klesne a pride riadne krvacanie.
Ak mas nepravidelne, tak na "pocitanie" sa fakt nemozes spolahnut. Mam stale nepravidelne. A co sa posuva, je cas ovulacie. Od nej po MS je to vzdy tych 14 dni. Ovu mavam od 17 do 23. dna cyklu, kazdy mesiac inak a podla toho si vyratam plus 14 dni a menzes pride nacas. Hoci akoze meska, ale realne vlastne nemeska. Chapes?

bambulka711
8. jan 2025

@derna ja keď počujem rady, ako niekomu ovuláciu vypočíta aplikácia, by som zabíjala. Ak nepoznáš úplne svoj cyklus, najlepšie sa mi osvedčilo kombinovať ovulačné testy s meraním bazálnej teploty. Po pár mesiacoch už sa počet testov značne zredukoval a ani teplotu nemeriam celý cyklus. Držím palce.

lenockago
10. jan 2025

Ovu testy alebo folikumetria