Ako zlepšiť morfológiu spermií?
Ahojte,
som po dvoch MA, všetky vyšetrenia sú v poriadku, takže sa na príčunu neprišlo.. iba morfológia vyšla na 4 %. Máte nejaké rady na zlepšenie morfológie?
Ďakujem
@babushkaem ano, hematologia je OK, nepotvrdilo sa nič, ani syndróm lenivých doštičiek, endokrynologia je tiež OK a obaja máme v poriadku aj reprodukčnú imunologiu, hraničná je iba morfológia zo spermiogramu… neviem si inak vysvetliť tie opakovane MA
@didkas my ked sme sa snažili manželovi vyšla morfo 0,5%, vtedy som si čítala štúdie ako sa da zlepšiť morfologia. A veľmi sa zmeniť nedá. Da sa upraviť objem množstvo rýchlosť spermii ale tvar spermii je zložité. Je na to dobry ibiqinol je to drahe jak šľak lebo tam trena brať denne viac tabliet ale mužovi sa zlepšilo iba z 0,5% na 0,8% po 3 mesiacoch. Najlepšie riešenie bola inseminacia. Oddelili sa zle spermie od dobrých a vložili mi pretriedene a hneď sa podarilo na 1x
@milka1988 tak je super, že sa vám to podarilo na prvýkrát 🙂 nám hneď povedali, že to bude asi na IVF ...
@didkas aj nám povedali že iba ivf ale keďže ja som mala prirodzenú ovuláciu každý mesiac, iui sme mohli robiť aj 10x ale hneď na 1x vyšlo. Len som si odsledovala teplotu aby som vedela kedy dôjde k ovulácii. Kvôli tomu sa iui posuvalo o deň skôr takže ak vďaka tomu to vyšlo. Malý ma dnes už tri roky 🙂
@rubi007 vďaka za radu 🙂 problém s otehotnením nemáme, problémom sú opakované potraty
@didkas ako čítam, vyskúšali ste všetky možné vyšetrenia...možnosť je ešte tá, že absolvujete IVF, a dáte si urobiť PGT (predimplantačné genetické vyšetrenie) embyjka....MA môžu by aj príčinou v nesprávnom počte chromozomov ev. nastane chyba počas delenia a vývin embryjka sa zastaví...držím palce akokoľvek sa rozhodnete.

4% morfológia je v poriadku. To je hranica. Alebo teda bola, niektorí to uz znížili na 2%. Aj na hematologii si bola?