icon

Ako zvládate sklamanie z príchodu menštruácie?

olinka1502
4. aug 2025

Ahojte, uz je to par mesiacov ( konkretne pol roka) co sa aktivne snazime s partnerom o dieta. Ked sme zacali, ja som si myslela ze otehotniem okamzite na prvu supu, lebo sestry aj mama tak otehotneli vzdy, na prvy krat. Lenze u mna to akosi nejde, a ja zacinam kazdym mesiacom rozmyslat ze som asi neplodna alebo jednoducho mi nieje sudene to dieta mat, je to velmi psychicky narocne… este pred par rokmi som aj vedela aj bez testu kedy mam ovulaciu podla jasneho viditelneho hlienu, teraz odkedy som sa zacala pozorovat kvoli snahe, absolutne 0 bodov, ziaden hlien, ziadne ovulacne bolesti, posledny mesiac som si aj ovulacne testy nakupila a testovala asi 4 dni, uplne negativne v case kedy podla vypoctov mala byt ovulacia…ja vlastne ani neviem ci vobec ovulujem, este rok dozadu som mala pravidelny cyklus 28 dni, max. 29, teraz 28 potom 30 potom 33 a takto si ideme…. som z toho uz nahnevana, vycerpana, podrazdena… ako ste sa s tym vyrovnavali tie ktore ste si tym presli? ja uz mam totiz skoro 31 rokov a biologicke hodiny uz mi tikaju poriadne

anonym_47c96f
4. aug 2025

čím viac budeš naliehať - tým to bude horšie. 31 nie je 41r. takže ešte času máš.

pribinak
4. aug 2025

Nie je nič horšie ako keď sama seba začneš deptat a vytvárať na seba tlak
Budeš v strese, nervózna a vtedy sa určite nebude dariť

31? Však to je úplne normálny vek

anonym_6a6a41
4. aug 2025

@olinka1502 ze si to cele robis sama, psychika je v tomto pripade extra dolezita. Nechapem tuto zbytocny sebalutost a seba triznenie, kedze v tejto dobe medicinskeho pokroku mas tolko vela moznosti, ako sa to da riesit, a hlavne ani pol roka skusat prirodzene otehotniet nie je vobec vela. A hlavne pokial nevyskusas vsetky lekarske a medicinske moznosti tak nie je dovod na zbytocne opustatnie sa, ktore je aj dovodom ze sa vam nedari. Hlavu hore, najdi dobreho gynekologa a konzultuj svoje moznosti.

anonym_792cc7
4. aug 2025

ja mam 34 a tiez sa snazime, mame deadline dokedy ak sa to nepodari pojdeme do CAR, takze sa vobec nestresujem - mame moznosti ak to nepojde prirodzene. nehovorim ze ma menstruacia nezamrzi ale beriem to mesiac po mesiaci. nesnazime sa ani cely rok takze som OK.
znies velmi znepokojene nato ze to riesis este len polroka. vycerpanie po polroku?? to ozaj? skus sa o tom poropravat s gynekologom, urcite ti povie ze polroka je NIC. pripadne si o tom nieco nacitaj online, nemyslis vazne sa takto utapat po polroku. prepac ale to je hlupe hned si mysliet ze si neplodna.
ohladom toho ze nevies ci ovulujes a podobne - preco s tym nejdes za gynekologom? pripadne preco napr aspon neposles partnera na spermiogram? nech mas aspon pocit ze cosi riesis a mozno sa aj nieco dozvies.

januska12323
4. aug 2025

Bez ovulácie tehotná nebudeš, prečo s tým nejdeš za lekárom?

anonym_52f74a
4. aug 2025

@olinka1502 riesim nieco podobne uz tiez polroka ale ja mam 28 a PCOS :/ uz som raz tehotna bola ale potratila som no uvidime ci sa prirozdene do roka podari ak nie navštívime centrum 🙂 ale nejsi sama je nas takých vela 🙂 raz sa dockame 🙂

lenuss1992
4. aug 2025

Ja mám 33 r snažíme sa už rok aj 4 mesiace o bábo brala som len inofolic a gynex ale už som sa na to vykašľala a to už deti máme ktoré boli do troch mesiacov pri najstaršej mne ovulacne testy vždy vychádzali negatívne rôzne značky a to od skončenia ms po ďalšiu a tehotná som zostala ja sa už nespolieham na ovulacne testy

lenuss1992
4. aug 2025

A skús sa na to nemyslieť vek nemáš veľa keď to má prísť tak príde

anonym_bbdef6
4. aug 2025

@olinka1502 skus si v hlave povedať ze mesiac dva dam pauzu ,poďte na dovolenku spoločne kuknite útulok pre psíkov alebo iné zvieratká.,navštívila hrad napis si zoznam veci ktoré za ten mesiac ,dva chceš vidieť nieco co nerobíš bežne ono naozaj veľa robi psychika a uvidíš ked to rok nejde je vhodné navštíviť odborníka ale nemusis toľko čakať ale predtým prestaň ako sa hovorí tlačiť na pílu a pride to 🙂 my sme sa snažili rok a druhe islo po mesiaci tam ani snahu netrebalo🤣

anonym_9298d2
4. aug 2025

Po 30tke rapídne klesá plodnosť. Ja som išla s mužom hned po pol roku snaženia do centra asistovanej reprodukcie na vyšetrenie, nech vieme že je všetko ok a nestrácame prípadne čas ďalším čakaním. Mala som tiež 31. A teda dobre že sme išli, nakoniec sme sa dopracovali len k jednému dieťaťu vďaka umelému oplodneniu. Ďalšie dieťa sa nám už nepodarilo.

anonym_807b72
4. aug 2025

Ja mam 30 a momentalne som tehotna.. pre druhe dieta sme sa rozhodli ked mal maly 2… teraz ma 6🤣 takze to trvalo 4 roky. Uz som aj zabudla ze druhe dieta chcem a hopa zrazu tehotna po 4 rokoch co som si myslela ze uz z toho nic nebude.

michicka
4. aug 2025

@olinka1502 bola si tento rok uz na preventivku u gyn? 😊

anonym_2c2b7f
5. aug 2025

Tak treba ísť na hormonalni profil a nastaviť hormóny alebo častejšie kontrole aby sa zistilo čo ze za príčinu či je to z vašej strany alebo u partnera ked to nepomôže treba riešiť v centre tam vas vyšetra oboch a povedia čo treba alebo vas nastavia pekne netreba zúfať treba to riešiť ked sa nedarí samostane tak treba trocha pomôcť držím palce 😊

olinka1502
autor
6. sep 2025

baby len tak sa mesiaci ozyvam ze vcerajsi test mi ukazal poriadne kolajnice, a to vtedy ked som si povedala, uz mi to je jedno necham to tak… naozaj vypustit z hlavy a pride to