Ako zvládnuť frustráciu z neúspešného snaženia?
Všetky oznamujú že su tehotné a je mi z toho ťažko
My sa rok snazime a nič. Síce sa zistila u mňa príčina štítna zlaza a IR ale boli to keď vidím plný internet toho. Ste tu niektorá na tom podobne ?
Úplne ti rozumiem, a tvoje pocity sú v poriadku. Je to veľmi ťažké vidieť, že ostatní čakajú bábätko a vám sa nedarí, pritom tak túžiš.... Super, ze sa našla príčina, veľakrát po začatí liečby sa to veľmi rýchlo napraví a ženy rýchlo otehotneju.
Tak dúfam, že to bude iba toto a že uz to potom pôjde. Teda aspoň sa tým utesujem, že to tak bude. Ale nemám záruku.
Teraz hlavne na Vianoce veľmi veľa takýchto správ oznamujú o to je to ťažšie.
Už som kôli tomu ak zrušila FB
Ahoj, ja a Ti poviem, že okolo mňa nikto neoznamuje. Ani to nevidím. Niekedy je to možno aj obrazom toho, načo sa iba sústreďujeme. Možno aj táto Tvoja fixácia Ti bráni. V dnešnom modernom svete genetiky, reprodukcie, je už skoro mizivé percento párov, ktoré nijako raz nemôžu spolu mat bábo. Všade sa dá pomôcť, nemaľuj čerta na stanu, všetko sa stane v presne pravý čas, kedy to naozaj potrebujeme, nielen chceme😉
Bola som ma tom podobne. Vsetci okolo boli tehotni a rodili druhe, tretie ... A nam sa nedarilo. Nakoniec som sa dockala, ale bolo obdobie, ked kazde oznamenie tehotenstva bola ako noz do mojej rany. Nie, ze by som nedopriala, len v tej chvili moja vlastna bolest bola vascia ako radost z inych.... Nemam si to za zle, ani nikomu kto takato reaguje (a poznam dost takych zien) lebo nie kazdemu je dopriate.
@anonym_autor poznam mnohe co mali zle prognozy od lekarov a uz maju dve az tri deti. psychika robi vela.
To si tá ktorej manžel sa vysmieval?
@anonym_autor veľmi veľa oznámených tehotenstiev som oplakala, nakoľko sme sa snažili pár rokov. Nakoniec sa to podarilo a samej mi bolo zaťažko oznámiť tehotenstvo, párom ktoré sa snažili a nešlo to...
Poznám túto situáciu. Spred 15 rokov. Už sa s tým nedá nič spraviť.
@sevrin nemas deti?
@anonym_autor mam IR, mala som nadvahu, dost..do
toho gyn problemy, zrasty, expartner na hovno spermie
Dva roky snazenia a bum otehotnela som ani neviem ako, uz som stracala nadej
Tiez ma to stvalo, az ked som to prestala riesit a zavidiet to prislo samo od seba
Mam zdrave dieta, skolkara, spokojny jednorodic
v mojom okoli nikto a nastastie ani ja
Mozno sa tie co oznamuju snazili 5 rokov…nikdy nevies. Dopraj a bude ti dopriate ci tak nejako sa to vravi, nie? 🙂
@anonym_autor vieš čo lepšie bez toho dieťaťa. ty si myslíš ze tie co maju deti sú totálne šťastné? nie všetky. a to je blbá ľudská vlastnosť, že chceme to, čo majú ostatní. Mať dieťa iba kvôli tomu a ty kvôli tomu trpis..to tvoje ego..pozri sa na seba v prvom rade, druhí ti môžu byť ukradnuti..a nevieš podrobnosti o ich živote s dieťaťom.. koľko placu, koľko noci bez spánku majú.. nie je to med lízať.. chce to veľa veľa obety kvôli dieťaťu, či si vôbec na niečo také pripravená a zrelá.
@anonym_autor Ahoj, bola som na tom podobne (a este vsetky tie tehotne boli moje kamosky, na ktore som vsade narazala... najhorsie bolo, ked moja najblizsia kamoska chcela nasim dalsim spolocnym kamaratkam oznamovat, ze je tehotna /ja som to uz vtedy vedela a bola nejaky cas v ivf procese bez uspechu/ - musela som jej na ferovku povedat, ze to nedavam psychicky a ze sa jej chvilu budem cielene vyhybat. Kym porodila, bola som tehotna, druhe deti sme rodili doslova spolu (rovnaky den a aj sala, spolu sme boli na sestonedeli)).
Moja rada: dovol si smutit, priznaj si, ze ziarlis, postazuj sa niekomu, vyplac sa do sytosti (ale neumaraj sa zbytocne v totalnej depke - vacsine ludi sa nakoniec naozaj zadari), ale hlavne - ries vsetky zdrav. problemy s lekarmi (a prip. aj s ivf klinikou / reprocentrom) a nedaj sa nahovorit na ziadne nezmysly typu bylinky, mojzisovej cviky a pod. Je to zbytocne drahe a strata casu. Drzim palce!
@anonym_autor vieš čo lepšie bez toho dieťaťa. ty si myslíš ze tie co maju deti sú totálne šťastné? nie všetky. a to je blbá ľudská vlastnosť, že chceme to, čo majú ostatní. Mať dieťa iba kvôli tomu a ty kvôli tomu trpis..to tvoje ego..pozri sa na seba v prvom rade, druhí ti môžu byť ukradnuti..a nevieš podrobnosti o ich živote s dieťaťom.. koľko placu, koľko noci bez spánku majú.. nie je to med lízať.. chce to veľa veľa obety kvôli dieťaťu, či si vôbec na niečo také pripravená a zrelá.
@anonym_b48f4a asi po tom dietati tuzi ako to píše🙂
@anonym_b48f4a Nie je pravda. Zivot bez deti si ani neviem predstavit a som presvedcena, ze to tak citi vacsina zien.
@anonym_b48f4a Nie je pravda. Zivot bez deti si ani neviem predstavit a som presvedcena, ze to tak citi vacsina zien.
@mircalla Väčšina nie je každá. Každý má inú životnú cestu. Netreba ženy zužovať len to, či raz budú či nebudú matkami.
@anonym_autor no šak ak to nejde tak rieš cez IVF tak ako my
@anonym_autor Dôležité je vyšetriť naozaj všetko, čo sa dá, pretože príčina môže byť pokojne niekde inde. Ak by si šla cestou centra, oni ťa nasmerujú. Ale z toho, čo je podstatné je treba vyšetriť genetiku, hematológiu, reprodukčnú imunológiu, podrobnú kultiváciu, pretože infekcií máme pomaly každá jedna xy a ani o tom nevieme a partnera samozrejme. Je to beh na dlhú trať, ale netreba sa vzdávať. Mnoho žien má tento problém, ale keď je vôľa, cesta sa nájde. Návštevu centra asistovanej reprodukcie by som neodkladala. Veľa šťastia!

Drzim palce… kolegyna v praci na tom bola podobne, tiez depkarcila, uz nedufala, rezignovali s manzelom a o mesiac bola tehotna… tym chcem povedat, urcite si pories zdravie, ale zaroven niektore veci asi maju svoj cas.