icon

Ako zvládnuť problémy s otehotnením po prvom dieťati?

3. nov 2025

Ahojte, viem ze takych diskusii je tu milión ale začínam byť nešťastná....asi rok sa s manzelom snažíme o druhe babatko, je pravda, ze asi tri mesiace sa snazime tak intenzivnejsie , kedze som zistila, ze ovulaciu mam posunutu, teda zacinaju mi plodne dni okolo 19 , kedze mam cyklus 32-33 dnovy...dcera vysla na treti mesiac snazenia presne 22 v mesiaci som otehotnela pocas ovulacie, bolo to rychle co som ani necakala...ovulacne testy na mna nefunguju, tie mam stale negativne aj pri dcere, ked sme sa snazili som ich pouzivala a stale bolí negativne, v podstate zbyrocne vyhodené peniaze .....merala som si bazalnu teplotu a vlastne vdaka bazalnej som zistila ze som tehotná 🤣 este som si vlastne skusala len merat bazalnu cize velmi som tomu nechapala a neporozumela, lebo som hned ostala tehotna. Ale teraz k veci....zacina ma to trapit...vysledky mám dobré, akurat teraz mam aj preventivnu u gynekológa, nie som obezna, dbam na stravu, nefajcim, alkohol príležitostne, cvicim partner detto, beriem vitamíny...je pravda, ze sa na to dost sustredim ale teraz som si myslela, ze sa to konečne podarilo, mala som podobne priznaky ako pri dcere a bum opat nic z toho ...dcera bude mat 4 roky. Mohlo sa nieco rapidne zmenit, ze to nejde? Pripadne mi viete nieco odporucit? Naozaj ma sužuje taky pocit neistoty co ked...som z toho nestastna.

anonym_5f931e
3. nov 2025

Ahoj, my sme sa snazili o druhe 4 roky… 😃 ja som to popravde neriesila nic som neuzivala, nemerala som si nic… vsetky vysetrenia ok, proste asi ked to ma prist pride?
Takze tak. Muz bol na spermiograme?

anonym_df7f12
3. nov 2025

Ahoj, cize sa vlastne realne v najlepsom case snazite len tri mesiace. Tak si sama odpovedz, ci je treba uz takto stresovat 😉

babi2345
3. nov 2025

@anonym_autor rozšírený hormonálny profil mate ôk u gynekológa? Endokrinológiu ste mali? Spermiogram je ok. ? Za 4roky sa hocičo môže zmeniť v tele aj u vás aj u partnera.

autor
3. nov 2025
@anonym_df7f12

Ahoj, cize sa vlastne realne v najlepsom case snazite len tri mesiace. Tak si sama odpovedz, ci je treba uz takto stresovat 😉

@anonym_df7f12 mate pravdu....len sa neviem nejako zmierit s tym, ze mala sa nam podarila skoro hned a teraz takto🥴 potom mam uz blbe myslienky teda negativne

autor
3. nov 2025
@babi2345

@anonym_autor rozšírený hormonálny profil mate ôk u gynekológa? Endokrinológiu ste mali? Spermiogram je ok. ? Za 4roky sa hocičo môže zmeniť v tele aj u vás aj u partnera.

@babi2345 ja som cela vyšetrená :D na endo chodim pravidelne odobera mi aj tie hormony co gynekológ cize od štítnej zlazy vsetko, pretože sa tam liecim od mala....teraz som mala kontrolu vsetko ok. 20 idem na gyndu zasa na preventívnu, teda to vychadza vcase plodnych dni takze uvidim aj, ci folikul rastie alebo co...
A muz na spermiograme nebol...este tomu necham priestor, uvidime co mi povedia na gynde a potom sa zariadim....mozno len netreba stresovať aj ked ja by som vsetko chcela hned..

anonym_9c124d
3. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_df7f12 mate pravdu....len sa neviem nejako zmierit s tym, ze mala sa nam podarila skoro hned a teraz takto🥴 potom mam uz blbe myslienky teda negativne

@anonym_autor aj nám sa prvé dieťa podarilo hneď (fakt že na prvý krát) a pri druhom sme sa aktívne snažili (t.j. testy, doplnky, atď.) dva roky. Boli sme sa aj povysetrovat v CAR, všetky výsledky nám vysli ukážkovo (aspoň trochu to upokojilo že nie je problém). Ale teda tiež to chvíľu trvalo a to sme boli úplne v poriadku.

autor
3. nov 2025
@anonym_9c124d

@anonym_autor aj nám sa prvé dieťa podarilo hneď (fakt že na prvý krát) a pri druhom sme sa aktívne snažili (t.j. testy, doplnky, atď.) dva roky. Boli sme sa aj povysetrovat v CAR, všetky výsledky nám vysli ukážkovo (aspoň trochu to upokojilo že nie je problém). Ale teda tiež to chvíľu trvalo a to sme boli úplne v poriadku.

@anonym_9c124d ja sa potom tak zamýšľam, ze v com to vlastne spocitava a prečo to tak je...clovek by bral, ze ked sa podari hned prvé s druhym je to rovnako... 🙂

nikolani
Autor odpoveď zmazal
nikolani
3. nov 2025

Pardon, nepatrilo sem 🙂

michicka
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_9c124d ja sa potom tak zamýšľam, ze v com to vlastne spocitava a prečo to tak je...clovek by bral, ze ked sa podari hned prvé s druhym je to rovnako... 🙂

@anonym_autor ja mam vsetky vysetrenia porobene a tiez netusime… prva dcera po 10 mesiacoch a druhe sa nedari uz takmer 2 roky :/

anonym_9c124d
4. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tiež som si myslela že to tak bude a tiež to nemilo prekvapilo.. netuším čím to, aj doktorka sa divila vzhľadom na výsledky a že už máme s mužom spoločné dieta. Ale čo som tak za tú dobu čítala po diskusiách tak aj tie dva roky sú v dnešnej dobe docela bežná doba na počatie..