icon

Akú skúsenosť máte s liekom Femibion 1?

anka1709
16. jan 2021

Ahojte, s manželom sa snažíme o bábätko, gynekologička mi odporučila Femibion1, chcela by som sa opýtať či má niekto skúsenosti a či vám pomôhol 😊

petamich
16. jan 2021

@anka1709 Femibion je vlastne vyzivovy doplnok, ktory sa odporuca uzivat pri snahe o dieta + v prvom trimestri (Femibion 1) - obsahuje napr. kyselinu listovu, ktora je velmi dolezita pri planovani a tiez v prvych tyzdnoch tehotenstva, ono je fajn doplnat vitaminy/mineraly atd. a Femibion je urceny pre zeny, ktore sa snazia, uplne si ale nemyslim, ze ak ma niekto problem otehotniet Femibion pomoze (ale neviem ako dlho sa snazite atd.), ak to myslela ako podporu pri snazeni preco nie, vela zien tu na MK co sa snazia ho berie 🙂 my sme mali nejake problemy a na reprodukcnej imunologii mi odporucila uzivat kys. listovu a D3, ze to staci (osve su podstatne lacnejsie ako Femibion), na ten som presla az po pozitivnom teste
inak je tu aj skupina Snazilky na MK, baby to uz maju riadne prejdeme a zmapovane :D mozno poradia lepsie

diaalex
16. jan 2021

@anka1709 ja som to začala brať v polovici februára a v apríli som bola tehotná 🙂 predtým pól roka nič 🙂 ale manžel bral zvýšený vitamin C, D 🙂

anka1709
autor
16. jan 2021

@diaalex ja som prvý krát otehotnela na prvý šup, bez nejakých liekov alebo vitamínov žiaľ skončilo to spontánnym potratom v 8tt a od septembra som začala užívať Femibion a zatiaľ nič. :(

diaalex
16. jan 2021

@anka1709 to mi je ľúto 🙁 nám sa nedarilo až po femibione a brala som ho do konca

mirka612
17. jan 2021

Ja som ho začala brať v auguste a v novembri som už bola tehotná 🙂

marianna_peskova
17. jan 2021

@anka1709 Ja som užívala Femibion 1 tri mesiace pred tým, ako som plánovala otehotnieť. Takisto som pila čaj z Alchemilky žltozelenej. Otehotnela som na prvýkrát.

viikkki
17. jan 2021

Tak ja neviem ako iné baby ale ja som ho brala 2mesiace a keď som ho prestala brat tak som otehotnela 🙈

ingrida1127
17. jan 2021

Momentálne ho užívam aj ja tak som zvedava 🙂ale určite že len to nestači,tak som zvedava aj ja

ingrida1127
17. jan 2021

@marianna_peskova môžte mi prosím poradiť ten čaj? Ja mám kúpený ale ne som si istá či je to on

anka1709
autor
17. jan 2021

Čaj som pila aj ja ale nepomôhol mi, skúsim teraz nebrať nič, možno takto sa to podarí. 🙂

marianna_peskova
17. jan 2021

@ingrida1127 Ten som pila aj ja. Teraz si kúpim tento: https://www.pilulka.sk/apotheke-caj-alchemilka-...

ingrida1127
17. jan 2021

@marianna_peskova ďakujem pekne 🙂,už som si ho objednala a môžeš mi prosím poradiť ako ho piť? Myslím tým či celý mesiac alebo iba počas cyklu ďakujem pekne

evaachesa
17. jan 2021

Brala som ho 1,5 roka a potom som otehotnela 😀 ale v podstate ide o to aby si mala doplnené vitamíny a minerály kvôli správnemu vývoju, ktoré sú veľmi dôležité v prvých týždňoch aby nedošlo napríklad k razstepu chrbtice...neviem či pomáha priamo k otehotneniu...mne v tomto určite nepomohol, no bola som v kľude že mi nič nechýba ...ale musela som doplniť aj železo

dejna_
17. jan 2021

@anka1709 mne pomohol femibion a inofolic ..a otehotnela som na prvý šup ..ale bohužiaľ v 12 tt sa to skončilo Missed ab. 😓....ale ja som už dva krát otehotnela na prvý krát ..prvý krát som nič nebrala a mám zdravého syna...druhý krát som nič nebrala tiež na prvý krát sa zadarilo ale Missed ab v 10 tt a teraz Missed ab v 12tt po tom femibione....

anka1709
autor
17. jan 2021

@dejna_ tak to mi je ľúto, ja som mala tento mesiac slabú čiarku, no na druhý deň keď som sa testovala už čiarka nebola. Takže neviem ci to bolo biochem. tehotenstvo alebo som mala iba chybný test. A mrška mi prišla ešte o 3 dni skôr ako mala :(

marianna_peskova
18. jan 2021

@ingrida1127 Pije sa dvakrát denne, od prvého dňa menštruácie do predpokladanej ovulácie, nanajvýš tri mesiace, potom si treba dať pauzu.

dejna_
19. jan 2021

@anka1709 no mohlo to byť aj biochemické vraj sa to deje veľmi často a ženy pokiaľ netestuju tak ani nevedia...ale ja verím že sa dočkáme 🙏 ...ja idem teraz behať po vyšetreniach zajtra má čaká endokrinologia..tak verím že nájdu v čom je problém

melynda
24. jan 2021

Mne Femibion pomohol, keď sme sa o Ďuriho snažili a aj počas tehotenstva. Má pestré zloženie, ktoré potrebujeme aj my ako budúce matky a aj deti v brušku 😉
Pozerala som aj iné doplnky, ale tento má podľa mňa naj zloženie 🙂 A stačí ti dať si jednu tabletku a máš všetko 😉

summersunny94
24. jan 2021

@anka1709 ja som užívala Inofolic- rozpustné sáčky do vody a až keď som bola tehotná som v prvom trimestri užívala Femibion1 a potom neskôr Femibion 2 😊

1didiana1
27. jan 2021

@summersunny94 ja som s nim zacala uz ked sme sa zacali snazit a uzivam ho este stale aj teraz, ale teraz konkretne tu trojku, lebo este stale kojim 🙂
a teda aj v praktickom baleni je, ze presne si davam podla dni, ze nezabudnem ci som uz uzila ci nie 🙂