Chemický peeling, piercing do pupka a snaha o dieťa
Ahojte zienky,
S priatelom sa snazime rok a zatial nic. Tento cyklus som brala clostyl, tal uvidime o 3 tyzdne ci z toho nieco bude kazdopadne ovulka by mala byt 10-11.10.. Som objednana na chemicky peeling 14.10. pretoze mam pigmentove skvrny z akne. Kedze sa snazime uz dlhsie a nevychadza to myslite si ze ten chemicky moze nejakym sposobom ovplyvnit tehotenstvo? Ja som z toho trosku zufala lebo neviem ci to vyjde a potom by ma aj stvalo ze zase si davam pozor a v podstate zbytocne. Uz som vela veci odlozila bokom prestala som cvicit lebo som si myslela ze sa len namaham tak ze kvoli tomu to nejde. Neviem co mam robit pretoze tehotna zatial niesom ak by to vyslo co neviem ci vyjde tak teoreticky na ten chemicky mozem ist. A vlastne aj potrebujem ist. Len by ma zaujimal vas nazor na to ze ci mam ist alebo nie.. co si o tom myslite? Dalsia vec chcela by som si dat piercing do pupka… Mozno si poviete ze tak chce to babatko ci nie.. ale ja mam za sebou mesiace sklamania a stale som nieco odkladala kvoli tomu ze co ked som co ked budem tehotna a este to nevyslo 🥺 Ani alkohol vobec nepijem lebo co ak… budem vdacna za vas nazor dakujem
No k piercingu. Ja som mala pred tehotenstvom piercing v pupku a počas tehotenstva mi potom naraz narástlo brucho aj veľmi veľa som pribrala a proste ta dierka sa mi nestihla zahojit, lebo sa rýchlo natahovala a teraz to mam take škaredé.. inak držím palce nech sa vám zadarí
Nemyslím si, že ti chemicky peeling uškodí. Ja som si dala piercing asi polrok predtým ako som zostala tehotná a neskôr som si ho dala aj tak dole, myslím, ze to bolo ešte v druhom alebo treťom mesiaci… koža sa zrástla.
Kludne si mozes dat chemicky peeling piercing farbit vlasy dat si permanentny make up laser depilaciu co len chces toto nema s plodnostou nic spolocne. Ak sa nedari viac ako rok tak sa dajte vysetrit.
@mauduska tak som to nemyslela ako ste to pochopili ja si ho chcem ist dat teraz prepichnut co by sa za normalnych okolnosti v tehotenstve nemalo kvoli pripadnej infekcii.. Ale teda chcela som iba vediet ci to nebude nejaky problem ci by aj ten chemicky napriklad nemal tomu branit..
@miadi no ak si spravne precitala co som napisala tak si sa urcite docitala ze som tento cyklus brala clostyl( clostylbegyt) to su tabletky na predpis z coho vyplyva ze na vysetreni som aj bola.. 🙂
@fleur1111 dakujem za odpoved 😊
@lenuska9999 no ak by sa zadarilo planujem si kupit tehotensky piercing cize ta koza by sa nemala natahovat 😊
To mas jedno nic to nemeni na veci .
Piercing si teraz isto nedavaj, lebo ak by si otehotnela, plus moze sa to aj zapalit minimalne mesiac kym sa to zahoji. Pockaj s tym isto aspon do buduceho roka.
No koža sa ti naťahovať bude , lebo brucho bude rásť, je jedno aký piercing tam das. Ja som svoj vybrala hneď ako som zistila, xe som tehotná. Rozprávam o tej dierke, kde piercing pôvodne bol...
@miadi ja som sa slusne opytala nakolko lekar sa ma pytal ci nepouzivam kozmetiku s retinolom napriklad alebo kozmetiku s latkami ktore sa nemozu v tehotenstve aj napriek tomu ze tehotna este niesom, povedal mi ze aj ta kozmetika by mohla tomu branit.. a ano na veci sa vela meni lebo absolutne nemate pravo takto arogantne niekomu odpovedat ked vobec netusite v akej situacii je a cim si presiel
@lenuska9999 no tak je to asi individualne 2 kamosky to maju uplne v pohode nemaju ani roztiahnutu dierku ani nic
@autorka ale keď sa ti podarí otehotnieť teraz a budeš mat čerstvý piercing - ranka po piercingu sa hojí nejaký čas, o tu dierku čo ti prepichnu sa treba starať a ošetrovať ju - mozes sa ti komplikovanejšie hojit, keďže koža sa ti bude naťahovať počas tehotenstva. Tak zbytočne aby sa ti nespravila infekcia. Buď si daj teraz piercing a s tehotenstvom vydrž nejaku dobu, alebo to rieš až keď sa ti babo narodí. Alebo to riskni, ale rataj s tým, ze to nemusí dobre dopadnút.

ku chemickému peelingu sa vyjadriť neviem, ale nerozumiem tomu, prečo by mal byť piersing na pupku prekážkou pri tehotenstve. Mám známu, ktorá mala normálne aj počas tehotenstva piercing na pupku a keď jej už vadil kvôli brušku, dala si ho dolu.
Inak pohár vína by ti nemal uškodiť ani keby si bola tehotná 🙂