icon

Čo konzumovať na zvýšenie plodnosti?

tessa2299
17. mar 2021

Ahojte, poradite mi co jest na zvysenie plodnosti pripadne na rast folikulov? Citala som, ze je dobry ananas....

clori
17. mar 2021

@tessa2299 ananas, ak uz, tak az po ovulacii. vraj bromelain v nom obsiahnuty pomaha pripravit maternicu na uhniezdenie. ale treba jest cerstvy a aj ten tvrdy stred ananasu, tam najviac bromelainu. vobec to nema nic polocne s vajecnikmi, folikulmi atd. aky mas presne problem? PCO(s), nizke AMH alebo iny problem? za mna by som som odporucila Decko (denne uzivam 2000IU), silnejsi B-komplex (napr. Befoli alebo samostatne listovka, B6 a B12), zinok, vitamin C. nie je to nic zazracne, ale kym je este ta strava teraz fadna, sme viac dnu, tak kazdy extra vitamin velmi pomoze vseobecne. mne sa pri Beckach a Decku a zinku velmi zlepsila plet a nechty. a este nejake drobne zdravotne neduhy a nemenila som inak nic. len tie vitaminy vo vyssich davkach. nemas aj nejake ine zdravotne problemy - stitna zlaza, endometrioza, hematologicke diagnozy a podobne? lebo nie kazdy vitamin, vyzivovy doplnok su vhodne a treba sa niektorych veci naschval stranit. pri jednej dg. sa mozu, pri inej neodporucaju. je to fakt individualne, ja som tiez kedysi experimentovala so vselicim a nakoniec som zostala pri vitaminoch a ostatne som vylucila. bud sa mi este viac kixoval cyklus alebo som nebadala ucinky. a dokonca mi to zhorsovalo aj stav stitnej a bilo sa mi to s liekmi (co ma napriklad nenapadlo, ze by mohlo vadit)

tessa2299
autor
17. mar 2021

@clori mam PCO. AMH 8,8. Vysoke, viem. Uz aj do CAR chodime. Stimulujem, prvy cyklus neuspesne a uvidim co bude tento. Skusim tie vitaminy, dakujem za radu.

clori
17. mar 2021

@tessa2299 skusala si inositol? treba ho vsak dlhsiu dobu uzivat. aspon 3-4 mesiace pred IVF. teraz na poslednu chvilku uz toho vela nezmozes. cyklus oocytu je okolo 90 dni, ale casto aj dlhsi cas, aby efekt vydrzal este niekolko mesiacov aj po douzivani. potom aj Q10 vo vysokych davkach pomaha oocytom na kvalitu. Velmi dobre popisuje autorka tejto knihy https://itstartswiththeegg.com/ niekolko protokolov vysokych davok vitaminov a doplnkov pre viacere diagnozy, ale ak si si neni ista, treba si kazdy vitamin, doplnok vopred prestudovat. a to, co ti nesedi, neuzivat.

ab727
17. mar 2021

@tessa2299 vitamín D je dobrý na dozrievanie vajíčok a taktiež mne aj manželovi odporučila piť kotvičnikový čaj...ja som mala AMH len 0,11(mám iba jeden vaječník),povedali mi,že prirodzene neotehotniem,minulého roku sme o bábo prišli,mala som MA a v septembri som otehotnela znova,čiže malý veľký zázrak

tessa2299
autor
17. mar 2021

@clori uzivala som inofolic, kyselina listova. No vysadila som, niecobz toho mi nerobilo dobre. V car povedali, ze mam si nasadit vit D, vraj ho mam malo, podla krvnych testov.
@ab727 super gratulujem, nech dojdete do stastneho konca 🤗 kotvicnikovy je ten alchemilkovy, ze?

ab727
17. mar 2021

@tessa2299 no neviem či je to to isté...a ďakujeme krásne🍀

tessa2299
autor
17. mar 2021

@ab727 som sa pomylila. Alchemilkovy caj=kotrhelovy caj... zajtra si kupim tento kotvicnikovy

ab727
17. mar 2021

@tessa2299 vyskúšajte,ale pite ho obaja...ešte som si kupovala INOFOLIC to je taký prášok a rozpúšťa sa to vo vode,pozri na nete

clori
17. mar 2021

@tessa2299 tak Decko urcite treba. ako som pisala v prvom prispevku. nasad si zakladne vitaminy, poctivo a dlhodobo uzivaj. kludne aj teraz pri IVF.