icon

Čo pomáha k otehotneniu?

biankaaa2292
9. júl 2018

Už 8 mesiacov sa láskame bez ochrany. Akurát dnes som dostala menzes. Hneď po sa chystám ku gynekologyčke. Bojím sa toho najhoršieho. 🙏

peggy1712
9. júl 2018

Ahoj, my sme sa pokusali vyse roka. Mesiac predtym som uzivala kyselinu listovu. Mozno pomohla, neviem 🙂

janulka2811
9. júl 2018

Treba skúsiť vitamíny ja užívam GS Mamavit a zatiaľ všetko v poriadku.
Užívajú sa pred plánovaným otehotnenim,počas dojcenia a aj tehotenstva 👍😊

biankaaa2292
autor
9. júl 2018

@peggy1712
@janulka2811 ďakujem za rady, čitala som už aj o alchemilke tak s ňou začnem, o týždeň pôjdem ku doktorke a verím že bude všetko v poriadku 🙏

venci
9. júl 2018

@biankaaa2292 ahoj,neviem ci to pomaha,ale ja som tiez brala kyselinu listovu, hned ako sme si povedali ze skusime. Podarilo sa asi za 2 mesiace 🙂

mishkamishka
9. júl 2018

@biankaaa2292 ahoj, mne doktorka dala inofolic (dva sacky denne) a manzelovi folandrol (jeden sacik denne). plus som pila alchemilku a brala aj dalsie b vitaminy. ale ten inofolic bol prelomovy, brali sme to mesiac a dalsi mesiac tehotna. predtym 4 mesiace nic... vyskusaj. a este odporucila, pri 28 dnovom cykle, sex kazde dva dni 9 - 17 den cyklu. zisti, kedy mas ovulaciu, lahsie sa trafite do spravnych dni. je na to kopec aplikacii do mobilu napr.

siska53
9. júl 2018

@biankaaa2292 hlavne to nesilit a nebrat styk len na to,aby si otehotnela. Ja som.nic nebrala a pocali sme skor ako som planovala a druhe bolo plankvane,ale s tym,ze uzime si a ked sa podari babo,bude super. Na 2.pokus bolo. Ale tam.som uz brala viraminy pre tehotne,kedze sme sa "oficialne" snazili.

biankaaa2292
autor
9. júl 2018

@mishkamishka
@siska53 no priateľ robí ďaleko akurát dochádza 10 dni je preč, takže sex sa často nedá. Ale ďakujem za rady. Budúci týždeň dám vedieť ako som dopadla u doktorky 🙏

janynyna
9. júl 2018

@biankaaa2292 nic sa neboj ja som bola tak isto na tom a tiez som myslela na to najhorsie. Po vsetkych vysetreniach mi lekar predpisal tabletky na podporu ovulacie. Boli to sice hormony ale pomohlo to na prvy krat. Budem drzat palce.

24tina87
9. júl 2018

@biankaaa2292 skús si dať na začiatok spraviť u svojej gynekologičky hormonálny profil - lekárka už bude vedieť o čo ide a kedy je potrebné vziať odber krvi a všetko Ti vysvetlí. Potom folikulometriu - tiež by mala spraviť tvoja gynekologička. Vďaka hormonalnemu profilu budeš vedieť či máš v poriadku hormóny v jednotlivých fázach cyklu a tiež pomocou folikulometrie či sa Ti počas ovulácie vôbec tvoria vajíčka a či dozrievajú a praskajú, čo je vlastne nevyhnutné pre otehotnenie. Ak by bolo to všetko v poriadku, buď čakať a snažiť sa alebo ísť pre istotu na diagnostickú laparoskopiu, kde zistia či máš priechodné vajíčkovody atď...Držím palce, bude dobre, uvidíš 🙂

emakiki
9. júl 2018

@biankaaa2292 ziadne tabletky ani vitaminy ti k tomu nepomozu, aby sa spermie dostali tam kam maju, treba aby si mala plodny hlien a otvoreny krcok maternice.. Dr. ti pomoze az po roku snazenia, tak ju bud oklam, alebo s tym pocitaj, zatial si zisti kedy ovulujes, najlepšie ovulacnymi testami od cca 8 DC, ak pojdes k dr. pocitaj s tym, ze posle aj draheho na spermiogram... Ale podla mna ti bude bohato stacit odsledovat si ten hlien, ked mas mokro, klzko a tahavo 😊 pri utierani na wc, alebo na nohavičkách, vtedy je ten spravny cas... Drzim palce 👍

biankaaa2292
autor
9. júl 2018

@emakiki
@24tina87
@janynyna ďakujem Vám za rady. 🙏

williamska1
10. júl 2018

@biankaaa2292 neviem, či ti doktorka niečo poradí, keďže oni to zvyčajne začínajú riešiť až po roku snaženia. ale tak uvidíš, držím palce aby si dobre pochodila a aby sa vám čím skôr podarilo 🙂 😉

24tina87
10. júl 2018

@biankaaa2292 nieje začo 🙂 Veľa trpezlivosti hlavne...my sme sa s manželom snažili cez 3 roky a teraz sme už v 30. tt 🙂

jarkam721
10. júl 2018

Mne po štyroch mesiacoch snaženia pomohla kyselina listová , čaj alchemilky, samozrejme časté milovanie počas ovulky. Neviem či to malo nejaký účinok na spermie ale manžel zvýšil príjem jogurtov a tvarohu a pil domáci sirup zo žihľavy a lipy.

fantaghiro21
10. júl 2018

nestresovať

siska53
10. júl 2018

@biankaaa2292 no my praveze to prve pocatie sme mali take,ze sme nebyvali spolu,cise styk len obcas,skor na dovolenkach a maly necakane vznikol tak.

arcanne2
10. júl 2018

Napíšem moju skúsenosť.snazili sme sa cca trištvrte roka,ja som bola veľmi nespokojna v práci, tlačila som na to aby som mohla odísť na materskú.potom som si povedala že kašlem na to,našla som si novú prácu a v tom bum,týždeň po tom ako som dala výpoveď som otehotnela, dokonca mimo plodných dní (mala som asi posunutú ovuláciu). Tehotenstvo síce neskončilo dobre ale u mňa to bola na 100percent psychika.

lilka5566
10. júl 2018

Treba sex, nie sa láskat 😆😆

lienka737
10. júl 2018

Nepomôže Ti nič typu alchemilka, kyselina listová a pod.
To sú všetko také blbosti.
Musíš byť zdravá Ty aj partner.
Darmo budeš užívať doplnky, ked budeš mať nepriechodné vajcovody napríklad.
Treba porobiť poriadne vyšetrenia.