Čo pomáha pri snažení o bábätko?
Ahojte chcem sa opýtať vás .. čítala som články že vraj snaženie sa o bábätko je najprv na tebe že sa musíš dávať až 3 mesiace pred tým dokopy .. my sa snažíme uz 2 roky a nič .. bola som pred 2 rokmi operovana na cystu laparoskopický .. tento rok mám tiež ale vraj to nieje na operáciu ..v máji som bola v Bystrici u pána Školku ten mi povedal že nech ma teraz neoperu že by to mohlo poškodiť vaječník .. a vraj som presne vtedy aj ovuláciu mala .. cysta sa mi nezvedcuje stále je taká aká bola 4cm . Beriem kyselinu listovú . Začala som si sledovať ovulácie teplotou lenže ma to ešte viac vytáča .. čo vám zaručene pomohlo ? Viete mi dať nejaké rady čo u vás pomohlo?
Kedze sa to taha uz dva roky, boli ste uz v CAR na komplexne vysetrenia Ty aj muz?
@anonym_8c1308 no odovzdávala som vlastne jeho spermie a on je úplne v poriadku .. chyba bola totiž vraj vo mne keďže mám PCOS mala som nezhubnu cystu ktorá musela ísť chirurgicky von .. začiatkom roka 2025 sa mi spravila znova na pravej strane cysta ktorá musí ísť chirurgicky preč ale vraj zatiaľ nie keďže je “len” 4cm a na ľavej strane som mala tiež cystu ale tu vodovu ale ta mi presne ako som bola na sone praskla .. takže sa dávam dokopy ja .. ale menštruáciu mám uz ako tak pravidelnú meškalo mi vlastne lem teraz v októbri . Tak bohužiaľ neviem čo ďalej uz ..
@anonym_8c1308 no odovzdávala som vlastne jeho spermie a on je úplne v poriadku .. chyba bola totiž vraj vo mne keďže mám PCOS mala som nezhubnu cystu ktorá musela ísť chirurgicky von .. začiatkom roka 2025 sa mi spravila znova na pravej strane cysta ktorá musí ísť chirurgicky preč ale vraj zatiaľ nie keďže je “len” 4cm a na ľavej strane som mala tiež cystu ale tu vodovu ale ta mi presne ako som bola na sone praskla .. takže sa dávam dokopy ja .. ale menštruáciu mám uz ako tak pravidelnú meškalo mi vlastne lem teraz v októbri . Tak bohužiaľ neviem čo ďalej uz ..
@viky982 takze mas kompletne vysetrenia ci nemas? Nepochopila som z Tvojej odpovede.
Hematologia, endokrinologia, reprodukcna imunologia, genetika...? Priechodnost?
@viky982 odporúčam návštevu car určite hlavne keď máš PCOS. Neznamená to že pôjdete hneď do ivf ale vedia Vám napríklad pozrieť či dochádza k ovulácii, pozrieť priechodnosť vajcovodov atd. A nejako nastaviť liečbu, niekedy dávajú lieky na indukcie ovulácie a povedia kedy sa treba doma snažiť. Taktiež môže byt problém aj pri implantácii embrya ale teda to treba urobiť ďalšie vyšetrenia.
Ja mám PCOS a nám sa podaril prvý vklad embrya ale teda my sme išli ja ivf kvôli spermiogramu hlavne. Ale keďže vy ten máte v poriadku tak možno ani ivf nebude treba.
Odporucam pit caj z alchemilky. 🙂
ak mas nejake kilo naviac pri pcos tak schudnut , niekedy staci aj 5 kg a system sa nastartuje. precitat si co je pcos a co sposobuje a že nie je jednoduche s tym otehotniel ale ani nemozne. a urcite skontrolovat spermiogram. to ze si odovzdala a nebol tam partner pritomný nie je cerstva vzorka aj to moze skresliť vysledky a casom sa aj meni spermiogram. ak pripadne ist do centra nech to riesia, ak tvoj gynekolog nema zaujem toto riesit.

Kedze sa to taha uz dva roky, boli ste uz v CAR na komplexne vysetrenia Ty aj muz?