Dá sa otehotnieť prirodzene po neúspešnom IVF?
Ahojte nevyšlo nám 5 vkladov ja mám pcos amh 14 a muž terato ...dneska som bola u dr svojho a dohodli sme sa na laparke kde skúsi ešte raz pozrieť priechodnosť (raz skúšal a mala som tam krv či čo to tak nevedel určiť priechodnosť) povedal mi nech užívam ovosicare (inositol) a že sú aj pacientky ktoré otehotneju aj s takouto diagnózou..moja sestra dvojicka má tiež pcos a krásne dve dcéry tak možno že to aj nám vyjde prirodzene ...neviem už čo robiť ..peniaze na umelé už nemám ..teraz nás to vyšlo na cca 7 tisíc ...
Ahoj,
mam dve kamošky, síce mali z investičného 1 dieta ale potom nečakane otehotnela pritlrodzene a mali aj druhé. Je to pôsobením hormónov z investičného ešte. Drzim palce 🙂
Z akého investičného? Nerozumiem
Z umelého asi myslíš
Osobne poznám ľudí, u ktorých IVF/ICSI nefungovalo. Na klinike im povedali, ze to uz nema zmysel skusat. Keď to vzdali, nasadili este myo-inositol (myslím, že to bolo 4g denne), on si prestal dávať mobil do vrecka na nohaviciach a úplne sa vyhli alkoholu (to je tiež dôležité). Po 5 mesiacoch skúšania to vyšlo. Treba to však dodržiavať niekoľko mesiacov, aby sa organizmus zotavil. Priechodnosť bola čiastočná na jednej strane. Teraz majú dve deti...
Ja mam PCOS, mam za sebou 3 neuspesne vklady. Pamatam si ze mi sestricka v centre vravela ze netreba sa vzdavat, ze jednemu paru to vyslo na 14ty pokus. To som si uz vtedy povedala ze no way. Po 3. som muzovi povedala ze ja uz to nedavam psychicky ani fyzicky a nechcem uz dalsi vklad. Kapitolu deti sme uzavreli a po 3 rokoch sme zistili ze cakame dieta 🤷♀️
Sesternica s PCOS otehotnela prirodzene ale mala viacej potratov kym sa jej podarilo vynosit. kamoska mala tiez viacero potratov ale nakoniec sa jej tiez podarilo porodit zdraveho chlapca. Znama otehotnela prirodzene, sla na UPT (no comment), potom nemohla otehotniet ani po IVF a nakoniec po 40ke porodila prirodzene pocate dievcatko. Mohla by som pisat este hodiny…
Ahoj, skus si pozriet stranku plodar.sk. Riesia liecbu neplodnosti, pozeraju sa holisticky na tento problem, odporucia zmenu stravy, vysadenie problematickych potravin, pri pcos je dokonca aj odporucana zmena jedalnicka a je toho este dost okolo toho.
Mozne je asi vsetko...ale ake su sance, to ti nikto nepovie.
A chcem tu aj spomenut, ze su pary co sa im proste splodit deti nepodari, ani ivfkom, ani prirodzene. Len sa o nich prilis na forach nehovori, lebo sa (dost samozrejme) diskusii o rodicovstve/detoch/plodeni nezucastnuju.
Ak mas pcos, tak sa s tym da nieco robit, no nie vzdy. Diety, doplnky. Zacni patrat, citat. Fajcenie/alkohol/ponocovanie/cukor mozes vysadit hned, a to ostatne ked si precitas a vyvodis vlastne zavery.
Drzim palce, naozaj, nech sa podari.
Ahoj, ja som otehotnela prirodzene po neúspešnom IVF - nemali sme ani jedno geneticky zdravé embryjko na vklad. Ale teda, nemám PCOS a AMH mám super na svoj vek. Chlap iba horšiu morfológiu, inak tiež všetko ok.
@anonym_autor Ahoj 🙂 chcela som sa spytat, kedze som v podobnej situacii s rovnakou diagnozou ci vam nieco pomohlo k prirodzenemu otehotneniu. Dakujem 🙂

Počula som o takom prípade.