icon

Dá sa otehotnieť s 1% morfológiou?

16. mar 2024

Da sa? Ci mozem na to zabudnut.....?
Dakujem

simik22
16. mar 2024

Dá ;)

vsadeviem
Odpoveď bola odstránená
hederamonstera
16. mar 2024

Mame tak dve deticky ;) prve cez IUI a druhe svojpomocne

milka1988
16. mar 2024

Manžel mal 0,5 Morfologiu. Na prvé IUI sa nám podarilo ;) veď stačí jedna jediná správna 🙂

olivia_c
17. mar 2024

S 1% morfologiou nam nevyslo iui , ivf. Nakoniec to vyslo prirodzene a momentalne som v 7 mesiaci.

autor
17. mar 2024

@simik22
@vsadeviem
@hederamonstera
@milka1988
@olivia_c dakujem za odpovede. 🙏🏻 Dali ste mi nadej.... Ja som otehotnela v jnauari, ale aj odislo bohuzial. Mala som zamlknuty potrat. V 7tt s aprestalo vyvijat. Manzela som poslala na spermiogram a tam 1% morfo, 1ml iba, ale v tom ml 22mil spermii. Osttane boli n ahranici, tak som kupila omega 3 a vitaminy.... Bojim sa ale, ze sa to zopakuje.

linda5678
17. mar 2024

Velmi zavisi ci jediny vas problem je ta morfologia, alebo teda aj pocet, pohyblivost a samozrejme ci nieco je aj na tvojej strane. Lebo ak ty si uplne ok, mas pravidelny cyklus a ovulaciu, tak aj pri 1% morfo je sanca 😉

autor
17. mar 2024

@linda5678 ja som zdrava, bola som aj na hemato, imunologii, vsetko ok. Jediny problem mam s tym, ze mam 1 vajcovod nepriechodny a vacsinou ovulujem roave z tej strany. Manzel ta morfologia.... Inak, nefajci, nepije tvrdy alkohol, sportuje, stravuje sa celkovo zdravo, mobil nenosi vo vrecku...

nafka0483
17. mar 2024

Manzel absolvoval ake vysetrenia?

Treba mu:
- kompletne urologicke - stery, usg
- reprodukcnu imunologiu
- genetiku

My sme nasli pricinu zlej morfologie, absolvovali liecbu a cisla prudko stupli 🙂

autor
17. mar 2024

@nafka0483 a aku liecbu?

snowflakenel
17. mar 2024

Ano da. Mne to trvalo ale 7 rokov.

snowflakenel
17. mar 2024

Nam povedali v.car, ze sa da, no dlho to trva. A ta.zla morfo byva aj pricinou potratov.

autor
17. mar 2024

@snowflakenel s ivf alebo bez? Urcite to bola liecba alebo zhoda nahod?

snowflakenel
17. mar 2024

Prve dieta,cez,ivf. Na 3 pokus.
Druhe dieta po 7 rokoch ani nevieme kedy....🙂

autor
17. mar 2024

@snowflakenel a aktivne ste sa snazili za tych 7 rokov? Ake vitaminy bral tvoj muz?

nafka0483
17. mar 2024

Zistili varikokelu, bol na operacie, nasledne vitaminy a doplnky a hodnoty sa krasne upravili, do polroka prirodzene otehotnenie ;)

snowflakenel
17. mar 2024

Vies , vobec sme sa nesnazili. Stavali sme.dom, kopec vybavovaciek, menila som robotu, voac sme si zacali uzivat sport, vylety.so starsou, dovolenka....absolutne sme nemysleli na druhe dieta, ani vo sne.by nas to nenapadlo. ......a zrazu som otehotnela. ....

autor
17. mar 2024

@snowflakenel to je krasne ❤️

kajii11
4. apr 2024

@milka1988 ahoj môj ma 0,8 morfo..ostatné parametre super povedali že IUI je zbytočne že to ako keby aj doma v posteli robíme ..bola som pripravená to skúsiť ale teraz neviem

milka1988
4. apr 2024

@kajii11 nam povedal že rovno iba umelé oplodnenie, ale kedže ja som rovno povedala že skúsme to IUI že nemáme čo stratiť jedine čas, je to pre telo menšia záťaž aj psychická aj fyzická tak vyskúšame minamálne 10X IUI. Kedže ja som ovulovala a netrebalo mi vaječníky stimulovať clostibegitom na IUI môžete ísť koľko chcete, len si stále zaplatíte za to ale tak stále menej ako umelé

milka1988
4. apr 2024

@kajii11 určite sa tým nenechaj odradiť vidíš my sme sledovali ovuláciu merala som, zapisovala, nohy hore, všetko možné sme skúšali skoro sme to už aj matematicky išli počítať :D spln, čaje, vitamíny a nepomohlo nič keď sme to doma v posteli skúšali a stačilo jedno jediné IUI. Ale ja som tomu verila na 10000% že to výjde proste som tak bola nastavená od prvého momentu že toto výjde aj keby čoby, veď stačí jedna jediná spermia! jedna, takže šance sú veľké! a hlavne ich mal veľa a v tej centrifuge ich oni trochu zredukujú. prečistia od tých vadných, podporia ich glukózou aby boli viac nabudené aktívne :D takže možno u nás bol problém v tom že pri takom množstve čo mal, a väčšina poškodené zavadzali tým zdravým šikovným v ceste a nestihla sa dostať tam kam mala potvorka jedna :D a po IUI ich bolo menej a len zdravé tak mali väčšie šance