icon

Dlhý menštruačný cyklus a snaha o otehotnenie

merrrynka
9. dec 2025

Dobrý deň, snažíme sa s mužom o bábätko od septembra. V októbri som mala biochemické tehotenstvo a tento cyklus sa to nepodarilo, dorazila MS. Najbližšie plodne dni mam až 03.01.2026.
Chcem sa opýtať najmä žien, ktoré majú takéto dlhe cykly, kde je ovulácia 27 az 28deň cyklu či to riešili s gynekologom a či vám upravil, skrátil nejakou liečbou cyklus. Cykly mám dlhé celý život, mám jedno dieťa 9.ročné. Ovulaciu som mala potvrdenú ovulacnym testom ale či prebehla neviem..
Nechcem čakať na plodné dni tak dlho ak si viem pomôcť. Mám 31 rokov.
Ďakujem za rozumné odpovede.

nattyond
9. dec 2025

Ja som mala aj 50-60 dňové cykly, gynekologička mi robila hormonálny profil, z ktorého vyšlo, že nejaké hormóny mám vyššie ako by som mala mať. Hovorila, že mohla by to byt známka PCOS, ale nechce ma strašiť, že sa máme pokúsiť o dieťa a ak to aspoň rok nepôjde, potom začneme do toho rýpať. Bola som s tým zmierená, išli sme na svadobnú cestu a prvý krát nepoužili ochranu. Plodné dni, ovuláciu, nič som si nesledovala, keďže som to absolútne nevedela odhadnúť, proste sme si povedali, že to vyskúšame a malý sa podaril asi hneď prvý/druhý deň. Takže z mojej skúsenosti treba skúšať aj keď aplikácie a kalendáriky hovoria o iných dátumoch, proste telo pri tak dlhom cykle môže fungovať inak. Ak to nepôjde dlhšie, treba spraviť vyšetrenia. Držím palce 🙂

zuzanaete
9. dec 2025

Tiez som mala dlhe cykly. Nemala som problem s otehotnenim. Akurat ovulaciu som nemama 14ty den, ale kludne aj az 30ty.

babi2345
10. dec 2025

@merrrynka pred prvým babom som mala ms len každé 2,3 mesiace za rok asi 5x len.. Gyn mi tvrdila, ze budem mat problémy s otehotnenim. Skúšali sme mesiac a pol, ovulku som nesledoval a a vyšlo na prvý šup som ostala tehotná, len som nevedela ze kedy. Takže sa dá, mala som dlhé cykli, lebo hormóny spomalene pracovali, ale ovulka nastala aj tak. Veľa šťastia 🤞🤞🤞