Druhosnažilky
Mam takmer rocnu dcerku, a planujeme dalsie dieta. Aky vekovy rozdiel ste zvolili pri druhom dietati vy? Obavam sa,ci budem zvladat byt "tehotna" a zaroven "mama". Pri prvom to bolo super,mala som kludu,kolko som potrebovala. Pockali ste,kym vie dieta aspon chodit,nech ho nemusite nosit?
Podla mna si neužiješ ani jedno ani druhé.Možeš mi,prosím ta, napísat kde sa tak ponáhlaš?Moja švagriná rodila každé tri roky a iné nerobila, len sa stažovala ako ju už nič nebaví,stále to isté dookola už 9 rokov.Alebo suseda ktorá pre zmenu rodila ako čerešna každý rok , a teraz vyzerá po piatich detoch ako troska a to je ešte mladšia ako ja.Ciže je to na tebe ako sa rozhodneš,ale v tejto veci a zvlášt v tejto dobe treba radšej konat rozumnejšie a uvážlivo.
Nechcela by som taky maly rozdiel...ja budem mat skoro 5 rokov....podla mna to je moc skoro po roku druhe 😕 ale rozhodnutie je aj tak na tebe 😀
Moja mala ma nieco cez rok ale neviem si predstavit, ze by som mala byt teraz opat tehotna - cely den mam s nou co robit... Urcite pockame kym bude viac samostatnejsia, aby to nebolo narocne ako pre nu tak aj pre mna...
ja mám teraz 4 ročného syna a snažíme sa o druhé, čiže bude mať cca 5 rokov (dúfam) ale menší rozdiel by som nechcela, neužiješ si ani jedno a ani druhé dieťa, ver mi...
Ahoj, tak nasa ma pomaly 2 a pol roka a tiez sme celi druhe, presne ked mala 2 roky sme snazilkovali ,aj sa nam podarilo dvojicky ,ale potratila som ,a teraz sa snazime ,ale problem je v to ze manzel neni doma vtedy ked mam plodne dni, tak dufam ze o dva dni pride domov a este stihneme ovulku,tiez by sme uz celi druhe, nemyslim si ze je to skoro ,ked sa na to citis tak kludne, mi sme s mm cakali aby dcerka mala aspon 2 roky a tak druhe ,nakolko bola strasne nedobra ,urevana ,len po rukach by sa nosila ,a myslim si ze teraz je to uz lepsie ,tiez sa bojim toho ako budem zvladat dve naraz ,ale kolko takych je a v pohode to zvladaju ,uz tri nepoviem je to dost ,ale dve sa este v pohode da si myslim,nedaj sa odradit ,ked to cete obaja ,tak smelo dotoho 😀
@11miuska11 Ja osobne by som nezvladla mat dve male deti naraz. Obdivujem zeny, ktore to s lahkostou dokazu a je ich urcite dost, ale ja by som to psychicky a fyzicky nezvladla. Preto sme pockali tri roky, kym sa maly trosku "osamostatni" - odnauci od plienok, sam sa nauci jest pri stole, teraz uz chodi do skolky, pekne po nociach spinka, atd... A teraz sa zaciname snazit o druhe babo, lebo az teraz sa citim byt pripravena a v pohode...
ak to vnutorne citis, ze by si to tak chcela pokojne do toho chod....my tiez cakame ked nase zlato bude mat rok a ideme sa snazit o druhe..clovek nikdy nevie kedy sa to podari..mozno hnedd mozno o polroka a za 9 mesiacov to prve o dost povyrastie bude väčšie...a kazde tehu je ine a kazde sa preziva inak....riad sa hlavne svojimi pocitmi..ak to chces zvladnes vsetko aj starostlivost o dve male deti..a to prve uz ako napr. dvojrocne ti moze pomoct starat sa o to male, nosit plienocky, doniest puder ci kremik a pod. a mozes pokojne vyuzit aj tandemove dojcenie...prospeje to jednemu aj druhemu babu 🙂
@11miuska11 Ja budem mat medzi detmi rozdiel 2 aj pol roka, momentalne som teda tehu a zvladam to v pohode a to mam doma besne dietko, taky Duracelko je to. 😅 A nechcem Ta strasit, ale o druhe babo sme sa snazili dlhych 10 mesiacov, takze niektore mamicky, ktore to odkladaju, tak potom ked uz sa citia byt pripravene, mozu mat problem otehotniet. Ja osobne som za dvoj...max. troj rocny rozdiel...ano, pre mna ako mamu to mozno bude narocnejsie ten prvy rok, ale zase v buducnosti to urcite ocenim a tiez deti budu mat k sebe blizko. Ja mam surodenca o 7 rokov mladsieho a je to nanic, vzdy sme kazdy v inom stadiu zivota, ale je to individualne. Mne by sa nechcelo mat jedno dieta, potom do prace a zase o 6 alebo viac rokov sa "piplat" s druhym, ked uz si zas zvyknem mat ako-tako "slobodny" zivot, lebo dieta uz bude odrastene. Mam jednu znamku, ktora to stale odklada a to uz jej syn bude mat coskoro 10 rokov. A dalsia, ktora ma 3 deti mi povedala, ze s tym najstarsim to bolo najhorsie, lebo ho musela cele dni zabavat...potom dlho dlho nemala deti a nasledne este dve hned po sebe a vravi, ze to je pre nu lepsie, lebo sa vyhraju spolu. A zase to prve Ti pojde do skolky, takze podla mna sa to da zvladnut. 🙂
Tu skolku som spomenula len ako jeden z polahcujucich argumentov v prospech mensieho vekoveho rozdielu. 😀 U nas so skolkou nie je problem, ale aj keby bol, tak by som do toho sla...som to vedela este predtym, nez som otehotnela s prvym, ze druhe bude dvoch-troch rokov a chvalabohu to vyslo. 😉
@siska53
@grace82 no ved presne,ja sa tiez s myslienkou tandemoveho dojcenia pohravam..a chcela by som,aby k sebe deti mali blizko. Ani do prace sa nechystam..tak by som to poriesila takto naraz 🙂 a ano,clovek nikdy nevie,ako dlho to "snazenie" bude trvat..urcite to nebude ako pri prvom..myslim,zebudeme viac uvolnenejsi 🙂
@bejbinka uplne si to vystihla...clovek nikdy nevie,kedy da "postasti" a teda druhe babo nebudme riesit planovanim..chceme to nevhsy na nahodu a prirodu...ziadne organizovanie. To by som di moc priala 🙂
@11miuska11 Tak, tak...my sme to tiez tak chceli. Povedali sme si, ze zacneme trosku skor, radsej, a dobre sme urobili, lebo nam to trvalo dlhsie sa k druhemu babu "dopracovat" 🙂 Len musis byt pripravena aj na tu moznost, ze Vam to vyjde hned na prvy sup 😉 Tak si k terajsiemu veku prveho baba prirataj 9 mesiacov a ak sa citis byt na to pripravena, tak nie je dovod to odkladat. Lepsie takto v pohodicke, ako potom si presne naplanovat, ze prave teraz...tento mesiac to musi vyjst, lebo je ten idealny cas a ono to potom ako naschval nepojde.
@11miuska11 tak na tandemove dojcenie sa ja osobne tesim snad sa mi to podari...niekde som cital, že ak su obe deti dojcene ziarlivost toho starsieho je redukovana na minimum....maju k sebe blizsie.....tak ide sa do toho....🙂 ked bude mat nas rok ide sa na to....aspon u nas :P..drzim palce vam aby to prislo co najskor
ahojte, ja tiez planujem teraz druhe babo, maly mal teraz rok tak ideme na to :D
ahoj, ja som otehotnela ked mala dcera 25 mes., rozdiel medzi surodencami bude 2r. a 10mes., chceli sme mat druhe az ked bude mat mala 3roky, jednak preto, aby sme si aspon prve babo vychutnali plnymi duskami a aj preto, ze uz pojde do skolky a ja sa budem moct venovat druhemu drobcovi... a mas pravdu v tom, ze je co robit, zvladat aj tehotenstvo, aj male dieta.. nasa je sice viac menej samostatna, ale predsa potrebuje pozornost a pomoc... je uplne ine, ked si bezdetna a cakas babo, ako ked si s malym dietatom a cakas druhe, tretie... nevravim, ze je to nezvladnutelne, ale narocnejsie... najma prvy trimester, ked je vselijaky - mne bolo velmi zle, manzel v praci, ale mala bola uzasna, prikryla ma dekou a hladkala, aby sa mi polepsilo... zalezi od dietata ake je vyspele... ale myslim si, ze nech uz sa v akomkolvek case rozhodnes, zvladnes to... je to ako ked das rybu do vody a nechas plavat... ona skoci a plava, lebo jej ine neostava... drzim palce
uz som si myslela ze sme tehotni a nic :(

@11miuska11 ja ano,otehotnela som,ked mal maly 16m.rozdiel mam 2r.a3tyzdne.
Ale ja som vlastne ani snazilka nejaka nebola. Na 2.pokus sa podarilo.