Dva roky sa snažíme o bábätko a nič. Čo nám pomôže?
Prepačte že vas zas otravujem ale už 2 roky sa snažime o babätko s manželom sme obaja v poriadku každy deň premišlam a nič nič vedeli by ste mi odporučiť nieke vitaminy alebo niečo ine bola bi som veľmi rada teraz beriem len vitamin C som stoho už zufala srdce mi to trha neviem už mala tu už niektora z vas ďakujem veľmi pekne
@norita445 Takze nemozete vediet, ze ste obaja v poriadku. Po 2 rokoch snazenia sa teda objednaj ku svojmu gynekologiv, alebo chodte rovno do centra asistovanej reprodukcie. Je potrebne poriadne vas vysetrit:
teba:
- folikulometria
- hormonalny profil
- stery na bakterie
- priechodnost vajickovodov
ak stale nic, tak neskor:
- endorkinologia
- hematologia
- reprodukcna imunologia
- genetika
- postkoitalny test
muza:
- spermiogram (treba zopakovat, parametre sa menia)
- hormonalny profil
- stery na bakterie
- usg semennikov
ak sa nic nenajde a stale nic, tak neskor:
- reprodukcna imunologia
- genetika
@1mata nieje to len v hlave, ani z daleka nie. Za 11 rokov snazenia som to x krat vypustila z hlavy a aj tak nic. Je uplne jedno ci na to myslis alebo nie.
@norita445 smer centrum asistovanej reprodukcie, mozes mat problem ty, mozes mas malo vajicok, alebo nepriechodne vajcovody, alebo nieco imunitne, hematologicke.... Moznosti je vela.
@norita445 veď ste pre to ešte skoro nič nespravili. Najskôr to treba riešiť s gynekolóhom a on vám povie aký je postup. Nie to riešiť tu na MK
Po 2 rokoch už treba hľadať príčinu a riešiť to s odborníkom, vitamíny atď nestačia. Aj mne hovorili, že je to v hlave, treba sa uvoľniť a podobné dobre mienené rady. V hlave to možno začalo byť keď sa veľmi dlho nedarilo a začala som sa sledovať ale skutočná príčina bola iná a po nasadení liekov som hneď otehotnela. Neviem koľko máš rokov ale odporúčam nesurfovať po internete a ísť rovno k lekárovi. Držím palce 🙂
Gynekologovi chodim každy mesiac a vždy mi hovori že som v poriadku že nemam žiadnu chibu manžel bol na spermiogram ... gynekolog pvedal že aj on je v poriadku ze na nemusime bat tak neviem kde je problem
@norita445 skôr kyselina listová ako vitamín C. Ak chceš skúsiť kvalitné vitamíny aj keď drahšie, tak Femibion
@norita445 navsteva CAR. Nestracajte cas. Konzultacia je bezplatna... zalezi kde bol robeny spermiogram, bola vysetrovana aj fragmentacia DNA spermii tzv.halosperm? U teba cyklus pravidelny? Ovulacia prebieha? HP je ok? Moze byt aj imunologicky problem- tvorba protilatok proti spermiam, zona pellucida vajicka, protil.proti trofoblastu atd. Atd.
@norita445 my sme sa snažili 2 a pol roka i keď už to bolo pri druhom . Pomohlo nám toto https://www.benulekaren.sk/partnersky-balicek-i...
@norita445 hlavne tu nepocuvaj strasiaky a neviem co.. 2r nie je vela. Treba ti ist za tvojim gynekologom a tam sa porad. Vysetri, poradi... Ak nie, vtedy ries dalsie postupy.
@norita445 skus kvapky gynex, naozaj prirodny zazrak poznam viac bab co do troch mesiacoch otehotneli po dlhej dobe, aj ja napr,,,, drzkaj sa
mňa po roku vysmiali čo stresujem. Jedine čo som absolvovala bolo skontrolovanie priechodnosti vaječníkov a muž spermiogram. Tiež nám to trvalo 1,5 roka. A podarilo sa keď sme nečakali vôbec. Neznášam sa že to píšem, ale je to o hlave 🙂 Ale určite by som základne vyšetrenie absolvovala.

@norita445 Na zaklade coho pises, ze ste obaja v poriadku. Absolvovali ste nejake odborne vysetrenia?
Napriklad spermiogram, hormonlany profil, folikulometria?